Ahoj,
mám taký divný problém. Ak to vlastne je problém môj... brat je v pubertálnom veku a začal sa zaujímať o sex a pod. To je v poriadku. Som o 7 rokov staršia, takže keď niečo potrebuje, vždy má za kým ísť. Ibaže som našla na nete po ňom prezerané stránky o gayoch. V googli bolo zadané heslo:11 roční gayovia...a pod. Je pravdepodobné, že je gay? Že si je toho už teraz vedomý? Moc chlapčenský typ nie je. Rád tancuje, kreslí, ako menší si obliekal rád ženské šaty, chcel byť návrhárom, teraz kaderníkom.Nemá rád futbal, tvrdé športy, autá a pod. Aj povahovo je skorej dievčenský. Nenadáva, zoženštelý, jemný. Tvár má ešte takú dievčenskú (kedysi si ho mýlili s dievčaťom), no bude velký keď vyrastie, postavu už takú má. Ani neviem načo toto spomínam ale myslím aj na to. Nebude mi vadiť ak bude gay ( i keď myslím že je skoro aby na to myslel), no rada tomu nebudem. Pretože to bude mať ťažké, ľudia moc dobrí nie sú a ani tolerantí. A on je citlivý typ. A tak no. Neviem či sa ho mám na to spýtať, nechcem ho uviesť do pomykova že som to našla, či to mám ignorovať a dať tomu čas.Či to povedať mame...
11 ročný brácho...gay?
podla mna gay vobec nemusi byt lebo moze byt len zvedavy..aj ja ked som bola mensia na nete som hladala vselijake taketo veci a pozrela som si to a ani som si neuvedomila co to je...nebavilo ma to..tak mozno to chce len vediet alebo to niekde pocul alebo co...
a keby aj bol gay tak je to trochu zlozitejsie ale nie chore...mam kamaratov gayov ktori si zabavny popularny a oblubeny vedia ti pomoct a su to dobri ludia...cize tak ci tak sa nic nedeje
poodla mna sa este len hlada.
Suhlasim s Monikou,dieta v preadolescentnom veku si este plne neuvedomuje svoju orientaciu a niekedy ma aj skreslene vnimanie co sa tyka sexuality(ale su aj vynimky).Treba ho nechat,nech sa s tym vysporiada sam,kopu "bielych plastov" by mu iba nahnalo strach,ze to,co robi a ako sa citi je chore.
Suhlasim s Monikou,dieta v preadolescentnom veku si este plne neuvedomuje svoju orientaciu a niekedy ma aj skreslene vnimanie co sa tyka sexuality(ale su aj vynimky).Treba ho nechat,nech sa s tym vysporiada sam,kopu "bielych plastov" by mu iba nahnalo strach,ze to,co robi a ako sa citi je chore.
hlavne mu treba dat najavo, ze nech bude akykolvek vy ho budete stale milovat, cize ziadne narazky na homosexualov aby nepocul od rodicov a take veci
ked ma dieta 11 rokov jeho orientacia nie je este uplne zrela a sam si neuvedomuje kam presne patri, netreba to nikomu hovorit, on ma este par rokov na to nes on sam skutocne pride na to ci je na muzov alebo na zeny, v takomto veku je to tazko urcovat, mozno si sam sebou nie je isty, ale to je v jeho veku prirodzene, za par rokov estelen definitivne zistis aku ma orientaciu
Bolo by dobré,keby si sa ho na to nejak šetrno opýtala.Keď to potvrdí ,povedste to rodičom.Nebolo by od veci navštíviť sexuologa alebo psychologa.Pomohli by mu a poradili ako ďalej.Veľa mladých sa s tým nevie vysporiadať a niekedy to bohužiaľ končí tragicky.Držím vam palce.
No mame nehovor! on jej to sam povie ked bude chciet....a podla mna je gay.....a moze si to uvedomovat uz aj v 11. Ja som si tiez uz vtedy plne uvedomoval ze som na zeny... :)
este som zabudla..mam niekolko priatelov gayov a myslim ze v dnesnej spolocnosti sa to stava bezne akceptovane, nemusis sa tak bat. jeden kamarat zil do 26 ako bi az nedavno prestal udrziavat blizsie vztahy zo zenami...
bracho ma len 11!!! nemoze vediet ci ho pritahuju muzi ci zeny. podla mna len niekde pocul slovo gay..mozno vie co to je , mozno nie a je len zvedavy. alebo mozno len nejaky cvok si z neho robil srandu ked je taky dievcensky typ a nahovoril mu ze je gay.
tym nechcem povedat ze to nieje mozne (btw väcsina dobrych kadernikov su gayovia)ale skor si myslim ze nevyhladava na nete slovicko gay preto ze by vedel ze sa ho to tyka.