štitna žlaza

Príspevok v téme: štitna žlaza
Tothova

Prosim Vás vysvetlí mi niekto,bola som na USG štítnej žlazy a zistili mi nasled.l.lalok veľkosti 47,17,10,s dvoma uzlovitými hypoechogennym ložiskami nehomogénnej echoštruktúry do velkosti 10mm.Pr.lalok velk.50,20,19mm spočetnou skupinou anechogennych cystoid.ložisk do priemeru 10mm.Iné zmeny nie sú prítomné.

RNG

Jodova Sulinka. Podla zlozenia tam nevidim ziadny jod
limo.lubovna.sk
Jod je ale v morskych rastlinach, najma kelp, spirulina a kombu.
Velmi bohaty a lacny zdroj jodu je jodova tinktura. Jod z nej prechadza cez kozu postupne, co je dobry sposob dorucovania jodu do tela.

zdraviepredovšetkým

Ahojte, mám problém so štítnou žľazou,mám zvýšenú činnosť štítnej žľazy, a pani doktorka mi povedala, že som prišla na poslednú chvíľu, čakám na výsledky, mám piť jódovú Sulinku a čo treba jesť pri tejto chorobe, cereálie a niečo ešte? A hlavné, musím zachovať kľud.Ďakujem vám všetkým, že mate súcit.

marfuška

Ako som písala,je vela žien ktoré majú na št.žlaze uzlíky.Myslím,že si nemusiš robit starosti.Podla výsledkov lekárka uvidí,či treba nasadit liečbu,alebo či je činnost žlazy dostatočná.Ja som tiež nemala nejaké výrazné problémy,akurát búšenie srdca a vyšší tlak.Tiež mi to zistili na prev.prehliadke a lekárka mi odporučila vyš.hormony. Pre Nikolu-nemala som zvačšenú št.zlazu a objem bol 4,39 a 7,03 ml.Tak si myslím,že by to mohli byt zhruba normálne hodnoty.

...

Ahoj!
Tej štítnej sa vôbec nemusíš báť(-:
ja mám tiež štitnu žľazu. akurát, že pravý lalok má rozmery 54.25.20 a k tomu 5cýst v pravom laloku a v ľavom 3cysty a ešte autoimunnu tyreoitýdu. Beriem už rok Euthyrox a je mi dobre až na to, že ma to často bolí.

Tothova

Lekarka potvrdila prítomnosť uzlín,urobili mi odber krvi a podla vysledkov z krvi mi nasadí lieky 28.9.06 kedy som objednaná,pýtala sa ma na prípadné zdravotné problémy no ja sa cítim dobre,akurát ma ten nález poriadne vyplašil ,k lekárke chodím málo aj toto mi zistila pri preventívnej prehliadke.

marfuška

Ešte ste mohli napísat aj ako znela záverečná diagnoza.Často sa stáva že v stítnej žlaze sa vytváraju tzv.uzlíky.Záleží ale na tom či je žlaza ešte dobre funkčná.Napíšte niečo viac.