Cavte vsetci,ide asi o to ze, tento rok maturujem (z CH a BIO)a neviem co so sebou dalej.Preto sa vas chcem spytat, ci niekto z vas nestuduje nieco s tymto zameranim, alebo ci by ste mi nevedeli niekto poradit.nejake to info samozrejme mam, ale viac hlav, viac...napadov
sorry, viem ze toto tu uz niekto riesil, ale neviem to najst!
Za vsetky nazory pekne dakujem!
Vysoka skola
Barbinka ty akurat tak mozes mat vystudovany nejaky odbor na pedagogickej fakulte a nie ako si to ty popisala ze pedag. fakultu. Fakulta je siroky pojem a zahrna mnozstvo rozlicnych odborov, takze uplatnenie je tiez sirokospektralne.
presne z toho aj ja maturujem =) ale uz tak 5 rokov viem, ze chcme ist na mediku-takze ja ta idem od mediciny odhovarat, nech mam ja vacsiu sancu =D ehm...vtip, dobre =) inak, tiez nevyzera zla prirodovedecka na Komenskeho... mas tam vela odborov a staci si vybrat co ta bavi viac, ako uz bolo povedane =)
Medicina(tu by mala byt aj fyzika),farmaceuticka,molekulova biologia(tiez fyzika),pedagogicka...ja idem na rok maturovat z bio a che a ako doplnkovy predmet si dam fyz.Hadam sa mi podari dostat na medicinu:)
ahoj, ja som minuly rok riesila presne tvoj problem :) ale neviem, ci som ho poriesila najlepsie :( ... zalezi od toho co ta viec bavi, ci chemia, ci biola, a ci biola cloveka, aelbo dake blbe rastliny by si tiez tolerovala :) .. takze, ak ta laha biola cloveka, jednoznacne chod na medicinu, celkom fajn je aj fyzioterapia a na hlavne tam na prijimackach nemas chemiu :) ...ak inklinujes viac k tej chemii a zvladas aj fyziku, tak mozes skusit biochemiu, alebo chemiu na prirodovedeckej, alebo nieco na chemickej na technike, daku biotechnologiu a pod... a ak mas rada zoologiu a pod, tak pod na biolu na prirodovedecku, ale varujem, ze prvy rocnik sa musis prehryzt cez hnusne rastliny, akurat sa ucin na skusku, tak ti asi nic pozitivne o tom nepoviem :D ... ale ak mas zaujem o dalsie info, tak ti mozem aj viec povedat o mojej skolicke...pravdupovediac, som cakala nieco ine :( ..ale tak uvidime, snad to bude lepsie :)
Ahojky, studujem molekularnu bio a genetiku, tak sa pytaj, ak chces :) A len tak mimochodom - prednasaju nam ludia, ktori makaju vo vyskume, ucenie je v podstate len "bokovka", je to ine ako na strednej.
no neviem ako to je s učením na vysokej škole. Ako myslím, ale toto si nie som istá úplne, že môžeš vyštudovať hocikde a potom prednášať na nejakej vysokej škole, ale to musíš ešte ďalej študovať, robiť asi na nejakých výskumoch a asi aj nejaké knihy vydať. myslím, že musíš mať aj doktorát.
no ja mám vyštudovanú pedagogickú fakultu a teraz študujem ekonomickú ešte. Uplatnenie to neviem aké je z týchto škôl, ale na prírodoveckú chodil kamarát a teraz robí v nejakom výskumnom laboratóriu vo švajčiarsku.
a este ma nieco napadlo!Rozmyslala som ze mozmo ucit tieto predmety na VŠ by mohlo byt celkom fajn! na akej vyske sa da k tomu dopracovat?
Cav , ano zaujimaju(inak by som z nich nematurovala)§ Studujes ty nieco z toho? A uplatnenie?
DIKY MOC!
no a zaujímajú ťa aj tie predmety? ak áno, tak môžeš skúsiť prírodovedeckú fakultu, alebo chemicko-technologickú. ešte sa dajú študovať aj na pedagogickej fakulte.