Korzet na chrbticu

Rubia

Dobry den.Mam 21 rokov a mam skoliozu.Nemam skusenosti s korzetom ....chcem sa opytat.ak som korzet nepouzivala do teraz je moznost , ze sa mi to teraz zlepsi ak ho zacnem pouzivat?Vopred dakujem za odpovede

Calm

Negatíva - svrbenie, keď je zle urobený tak ťa môže tlačiť. Raz za čas možno malé vyrážky ale tie vôbec nemusia byť, netreba sa báť. Obmedzený pohyb ale ten máš aj po operácii takže radšej odporúčam nosiť korzet. Nevýhodou je aj viditelnosť pod oblečením. Môj siahal až po bedrové kosti takže bolo ťažké obliekať sa tak, aby ho nebolo vidno. Doma som nosila voľné tričká ale v škole to bolo najhoršie, hlavne keď som chcela ísť na potrebu.

Najlepšie je ho mať počas spánku. Ja som to však nikdy nezvládla a vždy som si ho nejak vyzliekla :D

Korzet mi dali už v škôlke a nikdy som ho nenosila. Nikdy. Doplatila som na to operáciou, 3ma jazvami a navyše mi ostal aj hrb, pretože aj pre operáciu som sa rozhodla príliš neskoro. Strašne ľutujem, že som korzet nenosila. Je s ním veľa trápenia ale treba ho nosiť.

Korzet ti vlastne krivku nezlepší oveľa ale keď ho budeš nosiť až dovtedy kým prestaneš rásť tak sa ti nebude chrbtica viac kriviť. Možno je to dlhý čas ale vždy lepšie zniesť pár rokov s korzetom a potom peknou chrbticou alebo minimálnou krivkou ako s jazvami a po operácii. Mne jazvy nevadia ale ostal mi hrb takže si nemôžem dovoliť nosiť tričká na ramienka a neviem si ani predstaviť ako si nájdem šaty na stužkovú :(. Preto chcem po ukončení strednej vyskúšať operáciu rebier. Nosiť nosiť a nosiť!!

jejna

ludia ja nosim korzet uz 2.rok poradite mi niekto co nosite na to cez leto? ake tricka lebo podla mna na normalnom to dost vidno ...dakujem:))))))

mpq.2

a neviete z kade by som mohla kúpiť korzet ? mám vraj hypermobilný syndróm a vyskakuje mi celá chrbtica, potrebujem to spevniť.

zuzi

ahojte =) ja nosim korzet priblizne 7rokov po 10 hodinach denne je uplne v pohode lepsi sa chrbtica hoci nejake pohyby to obmedzuje a oblecenie vyzera normalne v podstate ked som ho mala na sebe nikto si to ani nevsimol a dokonca je vselijakej farby=D len ziadny strach =)

bl4d3

zdravim...ja korzet nosim pomaly 3 roky (priblizne 10 hod. denne) a o dost mi to zlepsilo skoliozu. Jedine mi vadi ze ma obcas tlaci...je to tesne ale to pomaha aby som sa nehrbil...a v korzete sa moc neviem zohnut a pod..ale inak mi nevadi
Ziadne strachy...korzet je pre tvoje dobro a taky hrozny az nieje...
Zelam aby sa ti tvoj zdravotny stav vdaka korzetu napravil...
cf

miri413

lia023: ja budem mat korzet na cely trup(od ramien az po boky) a nevadil ti v pohybe, oblecenie na nom vyzeralo normalne?

lia023

ja mam korzet taky plastovz a nosila som ho aj do skoly lebo som mala velmi vkrivenu chrbticu..a teraz to mam uz lepsie