pomoc poradte pls

Príspevok v téme: pomoc poradte pls
afrodita

mala som slabu chvilku a depku,a tak som vcera ziedla dve krabicky paralenu-20tabliet.nestalo sa mi vsak nic,akurat som bola moc ospala,neskor pichanie v hrudniku-to preslo,a neskor som mala aj zvracanie.dnes mi je uz lepsie,aj ked sa mi akosi stale kruti v hlave.
viem ze som nerobila dobre.lutujem ten cin,co som urobila.preto sa pytam,ci mi nic nebude.lebo od vcera poobedia,do teraz to je uz dlhy cas.
pri nadmernom uziti,co je asi aj moj pripad,moze dojst k zlyhaniu pecene.za ako dlho sa to prejavi?
som zufala

barbinka

afrodita neviem. na tvojom mieste by som určite išla, čo najskôr k doktorke. s takýmito vecami sa nesranduje. Kľudne to môže pomaly pečeň odchádzať, alebo môžeš aj vykrvácať. a tiež v tom článku, čo písala valika je , že už polovičná dávka môže byť smrteľná, takže 15 tabliet. Tak utekaj radšej k doktorovi.

valika

ale ty si nastastie nezapijala alkoholom
na tvojom mieste by som si zohnala nieco na zregenerovanie pecene, je tu vo fore dost o tom pisaneho

RNG

Paralen(paracetamol=acetamimophen) skodi peceni,hlavne v takych masivnych davkach. Maximalna denna davka nesmie byt cez 4 gramy.
Pi hodne vody. Ak pojdes na vysetrenie pecene a budes mat zvusene pecenove enzymi, nezabudni na detoxifikacny a regeneracny "protokol dr Berksona". Najdes to na v temach na fore tykajucich sa pecene.

valika

este toto som nasla -
Košice Paralenom sa v stredu pokúsila otráviť 40-ročná Košičanka. Žena zjedla asi tridsať tabliet tohto lieku proti bolesti a teplote, pričom ich zapila alkoholom. Do nemocnice ju priviezli v bezvedomí a jej stav bol veľmi vážny. Podľa všetkého sa ju však lekárom podarí zachrániť.

"Pacientka sa už prebrala z bezvedomia a jej stav sa postupne zlepšuje. No až po troch-štyroch dňoch budeme vedieť s istotou povedať, či je mimo ohrozenia," hovorí prednosta Kliniky anestéziológie a intenzívnej medicíny Fakultnej nemocnice L. Pasteura na Triede SNP Jozef Firment.

Žena podľa jeho slov požila smrteľnú dávku lieku už polovičné množstvo predstavuje ohrozenie života. Jeho účinná látka, paracetamol, totiž spôsobuje zlyhanie pečene a vykrvácanie, pričom alkohol znižuje obranné mechanizmy pečene. Otravy paralenom sú pomerne časté, na klinike sa objaví asi päť takýchto prípadov do roka.

valika

toto som nasla na nete -
paralen? Ale veď to je celkom obyčajný liek...
Práve preto, že je taký obyčajný a veľmi ľahko dostupný. Všade na svete si ho môžete kúpiť – aj keď nie všade pod rovnakým názvom – v supermarkete, na letisku, na benzínovej pumpe, prakticky hocikde. A keďže je veľmi účinný na zníženie teploty a potlačenie bolesti, ľudia ho radi používajú. Navyše v mnohých krajinách je priam odporúčaný ako takzvaný liek prvej voľby pri bolestiach a pri teplote. Lenže, tak ako je dobrý v tých správnych dávkach, tak je nebezpečný vo veľkých dávkach. Pretože veľmi ťažko poškodzuje pečeň. Až tak, že bez liečby sa to môže skončiť fatálne.

afrodita

nellka-dnes som zobrala cierne uhlie rano-to mi staci?vracala som,ale az vecer,a iba hlieny.ani stravu-lebo som nic v ten den nejedla,ani nepila.ani tabletky..:(