dnes mi mama merala tlak a mala som 145/80. Je to vysoky tlak? Ako my ho isla merat,tak som sa roztriasla a zlakla,tep som mala 90. Treba to riesit? Teraz mam tep 70,ale ked si predstavim tlakomer,tak ma chyta uzkost.. Podotykam liecim sa na uzkost,mam 24 rokov. dakujem.
vysoky tlak?
jana, napisal som
RNG, mohol by si mi prosim napisat konkretne vyrobky a kde ich najdem na moj email janulka717@centrum.sk. Velmi sa v tom nevyznam..dakujem velmi pekne.
V prvom rade extra mineraly, najlepsie balancovana zmes, nie jednotlive, napr zmes na kosti. Potom niektore B vitaminy(obcas Stress-B)
A na serotonin St Johns Wort, 5-HTP, L- triptophan, SAM-e a podobne. Bolo to v rozlicnych temach, od paniky, po strach, fobie, tetanie, tachykardie(zrychlene a nepravidelne srdcove tepy)atd.
Vsetky tieto prejavy su z poruseneho nervoveho rezimu, ci uz vodivost nervov(iony, mineraly), alebo neurotransmitery(nervove vodice) v mozgu, tu dam zo slovniku Wikipedia:
Around 10 "small-molecule neurotransmitters" are known:
acetylcholine
monoamines (epinephrine E, norepinephrine NE, dopamine DA, serotonin 5-HT, and melatonin)
3 or 4 amino acids, depending on exact definition used: (primarily glutamic acid, GABA, aspartic acid & glycine)
Purines, (Adenosine, ATP, GTP and their derivatives)
Fatty acids are also receiving attention as the potential endogenous cannabinoid.[citation needed]
Over 50 neuroactive peptides (vasopressin, somatostatin, neurotensin, etc.) have been found, among them hormones such as LH or insulin that have specific local actions in addition to their long-range signalling properties.
Single ions, such as synaptically-released zinc, are also considered neurotransmitters by some.[citation needed]
Nitrogen monoxide (NO)
The major "workhorse" neurotransmitters of the brain are glutamic acid (=glutamate) and GABA.
RNG ale ake prirodne doplnky...? AD som potrebovala, lebo som uz nedokazala normalne fungovat, nemohla som chodit do prace...bola som hotova,ustrachana,mala som panicke ataky. A ten tlak sa mi zacal zvysovat vtedy.
"lieky" na uzkost , tj synteticke drogy maju medzi svojimi zlumi nasledkami aj kolisavy krvny tlak , aj zvyseny tep. Mozes si to najst na pribalovom letaciku.
Ja odporucam miesto syntetickych antidepresiv prirodne doplnky, vitaminy, mineraly a polotovary na neurotransmitery, podla potreby.