Preventíva zubná prehliadka

Príspevok v téme: Preventíva zubná prehliadka
mirka turčanová

roku 2006 som nebola na preventívnej prehliadke u zubára, urobila som tak, až v roku 2007, kedy mi zubár našiel 1 malý kaz, ale povedal, že si musím uhradiť jeho odstránenie v plnej výške, t.j. 1000Sk v dôsledku toho, že som v 2006 nebola na prehliadke. Zub som si opraviť nedala. Teraz je rok 2008, keď pôjdem k zubárovi opraviť si ten istý zub, budem si to musieť uhrádzať v plnej výške alebo len čiastočne a zvyšok platby pôjde cez poisťovňu?

zdenkafrfr

Este taky detail- preventivku je dobre si spravit este v prvej polovici roka lebo koncom roka ta nikto nikde nezoberie,vsade maju plno pac.a neberu novych (v pripade ze menis zubara)Ja som tym koncom roka presla a poviem ti bolo to sci-fi nikde ma nechceli zobrat,takze radsej teraz zavcasu!

aduliena

Preventívnu prehliadku môžu 2x do roka absolvovať len deti a mladiství do 18 rokov. Dospelí majú nárok raz ročne, výnimkou sú tehotné ženy. Pokiaľ ja viem, prvá návšteva u zubára sa odporúča v 3.roku života dieťaťa.

poliewoocka

Preventivnu prehliadku by mal kazdy absolvovat 2x do roka.Moja zubarka mi dava posiela termin po kamaratke do skoly,ale ak nahodou zabudne,mala by som sa objednat aj sama.Ak robi stomatologicka prehliadku,odstranenie zavat by malo byt bezplatne alebo ciastocne hradene.Neviem,kazdy si ale robi,co chce a dost zalezi aj od poistovne.Za "prerabku" by su teoreticky platit nemala,ale U NAS sa mozes dockat naozaj hocicoho.

madarko:
Dietatko by malo podstupit prvu pp este pred tym,ako ide do prveho rocnika.

Nena

Mala by si si to uhrádzať len čiastočne, keďže si minulý rok prehliadku mala. Ja som tiež nemala prehliadku v 2006, bola som až 2007 a objednal ma až na tento rok, aby som si nemusela hradiť plnú výšku.