Co na obarenie?-sex

lashička

Obarila som si ruku(prsty a hanky)vriacou vodov...ruku mam napuchnutu,modru a nic mi nepomaha(ani aloe vera).Navyse som dostala akusi formu soku pretoze vylucujem hnedý hustý vytok...mam vyhladat lekara?

delphia

Delta dakujeme, nemusis sem hadzat na seba reklamy kazdu hodinu.

prva pomoc pri malych popaleninach je chladit popalene miesto 10-15 min. pod prudom studenej tecucej vody. ziadne babske hluposti typu vajcia, smotana, indulona,...a uz vobec nie zamrazenu zeleninu na popalenu cast!!!

ale pozor! popaleninu vacsieho rozsahu nez je velkost dlane postihnuteho nikdy nemozme chladit studenou vodou pod sprchou, lebo hrozi rozvoj popaleninoveho soku. v takom pripade treba ranu sterilne prekryt a vyhladat odborne osetrenie. prva pomoc pri velkych popaleninach: nestrhavat priskvarene satstvo, neprepichovat pluzgiere, nechladit, prekryt ak je to mozne sterilne, ak nemame nic sterilne po ruke tak aspon cistou plachtou, zabalit cloveka do deky a volat pomoc. nikdy nedavame pit popalenemu. ak je smadny, je to jeden z prejavov popaleninoveho soku. a sok je zivot ohrozujuci stav.
protisokove opatrenia: ticho (ukludnovat pacienta), teplo (zabalit ho do deky) a transport (volat zachranku na prevoz do nemocnice na odborne osetrenie).

fasta

Na popáleniny si v žiadnom prípade nedávaj domáce prípravky( OLEJ, VAJCIA)!!!To by bolo najhoršie.Na obarenie je dobrý originál sprej na popáleniny.Nepríde mi na um ako sa to volá, ale viem Ze sa používal už počas 2. sv. vojny. Má to taký chladivý účinok.

fasta

purblanka

ja ti poradím-mojeje mame sa to stalo,a pomohol jej propolis.Ale to potrebuješ hned moja,do kelu,nech ti to niekto kúpi.