VAČŠÍ OBSACH MAGNEZIA /HORČIKA/ Mg+ 5033mg/1000ml.

renka

ja som tuto vodu začala pit len pred par dnami pretoze mi ju odporucili na zapchu a velmi mi pomohla len neviem ci nie je návyková pijem pred spanim asi tak 0,5 dcl

gregor

Som rád, že bola zaradená táto téma o horčíku /magnezium/ spojená s prírodnou liečivou vodou ZAJEČICKOU HORKOU ktorá má obsah magnezia Mg2+5033mg/1000ml.Ja som už zopárkrát prispieval vo viacerých témach pri ktorých by táto liečiva voda mohla pomôcť pri zmiernovaní určitych chorôb ako sú :
- kornatenie tepien
- onemocnenie pečene a žlčniku
- onemocnenie žaludku a čriev
- chronické ochabnutie čriev
- zápcha , naduvanie
- chudnutie
- hemeroidy /zlatá žila/
- dna /podla infor.letaka /
O historii tejto liečivej vody sa da dozvedieť na: www.biliskakysela.cz a odalšich chorobach v spojení nedostatku magnezia v ľudskom organizme na:www.darius.cz
Ja som začal uživať túto liečivu prírodnu vodu asi tak pred 4 rokmi k preventivite proti civilizačnim chorobam ako je infarkt,mozgova mrtvica,diabetes. Môj otec mal od 18 rokov svojho života diabetes a umrel keď mal 42 rokov na infarkt. Ja som teraz dovršil vek 42 rokov tak si viete predstaviť ten rešpekt pred tymito chrobami a diabets stále vyčina v našom rode.Ja uživam ZAJEČICKU HORKU v davkach a to:1/2 dcl (0.05 litra) PRED SPANÍM a RANO BILINSKU KYSELKU 2dcl (0.2 litra.) na lačný žaludok 30 min. pred jedlom ktora mi pomaha k preventivite pred chorobami:
- onemocnenie dychacich ciest/hlieny/
- chroby žaludka/prekyslenie, palenie žahy,vedy,karar.
- dlhodobé zapali sleziny
- chroby čriev a žlčnika
- choroby ladvin a močoveho mechura
- pri dne , dnavých kamienkov a kyseline močovej /podĺa inf.letaka/
Môžem povedať že sa
citim dobre a necitim sa byť ohrození a vrelo doporučujem aj iným k uživaniu.Len netreba zabudnut, že su to silno mineralizovane liečive vody a k pitnemu režimu nevhodné. Zaječicka horka je vo velkom množstve vynikajuce prirodne prehanadlo.
S pozdravom Gregor.

RNG

Omluvam sa, pre mladych som pouzival meter okolo 200 mg absorbovaneho elementarneho horcika, a pre starsich len 108 mg absorbovaneho horcika.Ale je to ciastocne spravne, lebo mladsi maju az dvojnasobnu spotrebu.

RNG

Niekedy to je velmi klamlive tie davky mineralov.Totiz v roznych vazbach je rozna absorbcia. Rozdiely mozu byt az 10 ku jednej.
Napr magneziom oxid a karbonat sa u 60 rocneho vstrebava tak asi 4 %, ostatok skonci v moci.Magnezium citrat, maleat , glukonat alebo laktat sa u toho isteho cloveka vstrebava od 40 do 60 %!
Pre mladych 3x300 mg oxidu/karbonatu nie je ziadny problem, ked maju ladviny v poriadku a piju dost vody.Absorbcia u mladych z tejto formy je okolo 20-25 %, co im da do tela 180 az 225 mg elementarneho magnezia..
Starsi-60 tnici by z toho dostali ale do tela len36 mg elementarneho magnezia, co je primalo, tj tolko, ako z dvoch kapsuli magnezium glukonatu, ktory im zatazi ladviny podstatne menej.Aby dostali dost, museli by brat aspom 3xtolko oxidu, co by im zapchalo ladviny, alebo 3 krat tolko glukonatu, co by ladvinam este neskodilo.

Preto pre starsich mineralne vody s mineralmi viazanymi ako karbonaty a sulfaty velmi nepomahaju.Ti musia brat lepsie vstrebatelne formy.

jaja

ked uz si nacal tie odporucene davky: Damian mi poradil uzivat 3x 300 mg horcika denne (kvoli epilepsii). Nehrozi predavkovanie mineralmi alebo vitaminmi?

RNG

Odporucena davka horcika je okolo 400-800 mg denne. .Kedze nieco dostavas z jedla, nepil by som viac, ako 1.5 dl, aby som si nepretazil ladviny.