akne..cierne bodky..starostlivost o plet...AA..zopar otazok

Príspevok v téme: akne..cierne bodky..starostlivost o plet...AA..zopar otazok
proosiim rada

mam 15 rokov a chcela by som poradit ohladom starostlivosti o plet...mam niekolko otazok...ale je ich dost vela:D...1-nad cim je vhodne naparovat pokozku ked chcem vytlacat cierne bodky?..nad nejakym cajom ?..a zaroven aku doby by som sa mala naparovat?

2-do akej miery ovplyvnuje pitie zihlavoveho caju stav pleti?..su aj ine caje vhodne na akne ?...

3-ake potraviny posobia priaznivo na stav pleti a naopak akym sa mam urcite vyvarovat...je pravda ze mlieko zhorsuje akne?

4-je dobre oplachovat tvar salviovym odvarom?..niekde som citala ze to posobi protizapalovo...

5-ake mate skusenosti s pripravkom eclaran 10?

6-namiesto tekutej alpy mozem na vysusovanie pouzivat aj taky krem Alpa?

7-pouzivate niekto make up Shniny Touch?..co si o nom myslite?

8-niekde som citala ze ked mam vyrazku je dobre na nu prikladat obklad z odvaru repika..pomaha to?..poznate ine bylinky vhodne na obklady na vyrazky?

9-poznate niekto mast hojivy zazrak v takej ruzovej nadobke?..ak ano neviete ci je dobre to davat na vyrazky aby ich to zahojilo?

viem trochu vela otazok ale ak viete odpoved co len na jednu z nich prosim napiste velmi mi pomozete...a mozte napisat aj nejake vase osvedcene tipy..dakujeeeeem strasne moc za kazdu odpoved
------------
Akné - www.zdravie.sk, www.zdravie.sk

lenika

dobrý den mam jeden problem mam 13 rokou a nemožem sa zbavit akneho a čiernych bodiek...aj po nose je to hroza existuje niečo čo by mi pomohlo??? :)

sabus10

akne mi este len zacina takze toho vela neviem ale viem ze nesmiem jest uhorky,cokoladu, mlieko.a hojivy zazrak(to male ruzove vajicko) pomaha akurat na zahojenie chrasty po vytlaceni velmi dufam ze som pomohla

Nikky Krpec

ahojťe baby...ja mám ten istý problém..mám čierne bodky všade na tváry...kks mám s tým vveľmi veľké probléémy a chcem sa tých bodiek uš zbaviť! nič mi nepomáha ..som úplne zúfalá prosím poraďťe ! :)

mims

Ahojte, pokúsim sa odpovedať aspoň na to, čo viem na 100% (Vertem akné mám naštudované odpredu odzadu, keďže s ním sama stále neúspešne bojujem, lekári nepomohli.)
1. Naparovanie sa pri aknóznej pleti všeobecne neodporúča. Ak máš raz čierne bodky, hocikoľkokrát ich vytlačíš, obnovia sa.
5. Eclaran 10 sa odporúča na chrbát, na tvár skôr Eclaran 5 (slabšia verzie), lebo na tvári je koža tenká. Desiatku som raz dala na tvár a spálilo mi ju tak, že až. Na chrbát mi však desiatka dobre zabrala, aj pomerne rýchlo. Jeho obrovskou nevýhodou je, že keď ho vysadíte, akné je v momente späť.
6. Alpu ti vôbec neodporúčam, mazotok len posilní.
8. Repíkovými odvarmi som si tvár umývala veľmi dlho, zlepšenie 0%.
9. Ružový zázrak ja osobne používam nie na hojenie, ale na to, aby sa mi nevytvorila chrasta po vytlačení.
Dúfam, že som aspoň trochu pomohla, odpovedala som len na to, čo som vedela/ vyskúšala na sebe. :)

felicitka4

ahojky, ja som navštevovala aj sem tam ešte navštevujem kozmetičku na odbore čistenie pleti, ale myslim si že su to zbytočne vyhodene peniaze, kedže si čistenie viem spravim aj sama doma,, a možno ešte lepšie ako ona,kedže svoju pleť najlepšie poznam sama. Ale chodim raz za 3 tyždne na IPL svetlo, a je to lepšie, čo ma teši,,, už je pleť skoro čista :)

tineger

Zdravim, ja by som sa chcel opytat ze ci mozem pocas liecby kapsulami cureacne nadalej pozivat proteiny, mam namysli doplnok vyzivy pri cviceni. Nikde v letaku sa o tom nepise tak dufam ze tu mi niekto poradi :)

petrik88

Prosim vas vedeli by ste poradit nieco co by dokazalo pomoct/obmedzit tvorbu takych tych malych bielych pupienkov. Su to v podstate akokeby mazom upchate pory ale nemaju tie cierne hlavicky.Tvoria sa hlavne v oblasti brady a licnych kosti.
Raz mesacne navstevujem aj kozmeticku, to vzdy pomoze ale trva asi tak tyzden a je to opat v podobnom stave. Navstevovat ju kazdy tyzden nemam ani chut, ani cas a zadarmo to tiez nie je.
Uz fakt neviem, nepoznate nejaky pripravok, ktory by na to zaberal alebo pripadne viditelne obmedzoval ich tvorbu ? (kozmetika alebo uprava stravy???).

dik

bmsnd

Mala som dosť problém s vyrážkami, jedným časom sa mi rozšírili po celej tvári v obrovskom množstve. Nech som robila čokoľvek, obyčajnou kozmetikou to nie a nie odstrániť. Tak som sa asi po polroku rozhodla ísť za kožnou lekárkou. Prepísala mi ERYFLUID a už o 3 dni používania som videla zlepšenie a do dvoch týždňov po vyrážkach ani stopy. Samozreme pleť som si potom pravidelne každý deň čistila nejakou kozmetickou vodičkou a keď sa mi nejaká vyrážka spravila použila som Eryfluid. Dnes je pleť už v poriadku, ale tiež občas nejaká tá vyrážka.
Ale je pravda, že všetko je o strave. Takže jedz veľa ovocia, pi veľa tekutín (ideálne čistej vody). Ja si to nikdy neviem ustrážiť tak si ráno naberiem do fľaše 2l a potom to postupne celý deň pijem. Keď sa učím mám tú fľašu pri sebe alebo pri počítači a takto to v pohode vypijem.
A na prečistenie organizmu sú skvelé *bylinkové čaje*. Najlepšie ráno na lačno, samozrejme necukrený.
A tvár si čistím zubnou kefkou to je na čierne bodky výborné. Ale najlepšie je si kúpiť nejakú s jemnými štetinkami a len veľmi jemne a len tam kde tie čierne bodky máš. Napríklad na lícach si s ňou veľmi "nekefkuj", aby sa ti príliš nepodráždili a nezačervenali.
Ale ideálne je vyrážky si vytlačiť. Neboj sa, že ti ostanú jazvy, to nie je pravda. Ja si vyrážky vytláčam pravidelne (tak sa ich rýchlejšie zbavím) a okrem jaziev z pádov z bicykla na tvári žiadne iné nemám.
A ešte by som ti poradila používať obyčajnú indulonu. Mne veľmi pomohla. Každý večer po vyčistení pleti si tvár nakrémuj indulonou.

kostička

Na akné a čierne bodky treba používať správnu kozmetiku ,tiež ju treba aplikovať ráno aj večer.Najlepšie takú,ktorá ide do 3.dermovrstvy,aby to všetko vytiahla von.
Poradím 0908 784 064
wellnessst@gmail.com