rng, pomozete mi este raz...

Príspevok v téme: rng, pomozete mi este raz...
usiko

mavala som depresie, lekar mi naordinoval antidepresiva, brala som aj horm. antikoncepsciu...zacala som AD brat ale po tyzdni som si uvedomila, ze asi bude lepsie prestat s HAK, lebo tie depresie mozu byt z toho....tak teraz neberiem ani jedno....ale mam problem, ze mam velmi nepravid. menzes, asi anovulacne cykly, je na to nieco prirodne, alebo len hormonalne lieky? dakujem pekne...

siki

RNG dakujem za odpoved a este sa chcem spýtat, co to vlastne znamená, ze mám maternicu na pravej strane-bude to problém?

RNG

siki, mas pravdu, ze sa bojis. Lindynette je v Budapesti robena synteticka hormonalna zmes s obsahom
"Ethinylestradiolum 0,020 mg, Gestodenum 0,075 mg v 1 obalené tabletě".
Je potvrdena efektivna voci otehotneniu.
Ale ma plno postrannych ucinkov. Ak mas problem len s upravou periody, odporucil by som ti radsej prirodzene prostriedky na upravu hormonov:
yam, pupalkovy olej, Damiana a Dong Quai.
Ak potrebujes progesteron(mas zvysene hladiny prolaktinu) existuje na trhu aj naozajstny progesteron, napr vo forme kremu, ktory sa natiera na vnutornu stranu stehien, kde sa absorbuje cez kozu.

Uvediem cely popis lieku:
-odkaz odstránený-
Ale aj z Yamu(mexicky divoky, Dioscorea vilosa) si telo vie vyrobit progesteron

siki

Gynekolog mi povedal, ze mam maternicu v pravo a zistili mi vtedy aj appendicitidu, zapal sl. creva-aj ma operovali.Ten posun mohol suvisiet aj s tým zápalom?Prosim, poradte mi, lebo môj gyn. mi k tomu nic nepovedal. Mam 18 rokov a dost mi vynechavala menstruacia a povedal, ze nie som dostatocne vyvinuta a tak mi dal antikoncepciu-Lindynette20. Bojím sa, ze to vsetko bude mat dopad na moje budúce otehotnenie. Dakujem za skorú odpoved

RNG

Na upravu hormonalnech vykyvov su polotovary na hormony, menovite Diosgenin, z ktoreho si telo vie vyrobit hlavny hormon DHEA a z neho ine, ako progesteron, estrogeny a pod.
Zdroje Diosgeninu su senovka grecka(fenugreek, ale najma divoky mexicky yam(dioscorea villosa).
Davkovanie yamu je 1 az 3 mg denne, podla potreby.
Pomocne su aj pupalkovy/borakovy olej(3x1 gram), damiana(1 gram) a Dong Quai(angelica sinensis, "zensky zen sen" davka 2 x 500 mg)
Toto su vsetko potravinove doplnky, nie chemicke lieciva, takze nemaju ziadne postranne ucinky aj v davkach niekolkonasobnych, ako odporucene.
Yam je potravina mexickych indianov, priloha, ako u nas zemiaky.

aloe

Ano, sú na to prírodné doplnky výživy,obsahujúce čistý produkt aloe vera,len to trvá dlhšie.Ja som dcére tiež nedoporučovala hormonálnu liečbu,tak sme siahli po prírode a pomohlo, cyklus sa jej upravil.Boli sme na gynekologickej prednáške, doporučil nám to gynekológ.