prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
slamkaa, vyskumy s resveratrolom boli robene na potkanoch a davku boli 20 mg na kg vahy.
To by znamenalo 1000 mg na 50 kg osobu.
Ludske pokusy su este v stadiu neuzavretom.
Ja napr beriem obcas 500 az 1000 mg transresveratrolu, co je slusna davka. 60 mg je malicka davka, ktoru zialbohu davaju na trh vyrobcovia doplnkov najcastejsie s uvadzanim vysledkov na potkanoch, kde boli davky radove vyssie.
bob 777 zasada je "vsetko s mierou". Dr Walker je tak trochu extremista, treba ho brat s rezervou.Rastliny tiez obsahuju skroby a nase telo je usposobene na to, aby ich spracovavalo, s mierou.Tak isto maso a ryby. Aj strukoviny a huby.
Zialbohu ludska civilizacia znacne zmenila mieru, akou sme predtym prijmali potravu, ked ludia zili loveckym a zberatelskym zivotom.Najblizsie k tomu prichadza dnesny moderny smer "paleodieta"
Treba si uvedomit, ze hovorit dnes o rastlinach a ovoci znamena vyslachtenych rastlinach a vyslachtenom ovoci pestovanych na polnohospodarsky vycerpanych podach.
po iste plati aj na maso, kde dobytok je vyslachteny, krmia ho slachtenymi a spracovanymi krmnymi zmeskami, tj ma zlozenie masa velmi rozdielne od toho, co sa volne pase na nekultivivanej pode a nedostava rozne rastove hormany, antibiotika a podobne.
RNG, prosím ťa, môžem užívať v 1 deň aj GSE aj koloidné striebro?
A nôže sa GSE užívať aj 3 mesiace, prípadne dlhšie kvôli chronickej infekcii? Ďakujem
dobry den.chcem sa opytat na Wild yam od firmy Starlife. citala som davkovanie 2x1, teraz som dokonca nasla na nete davkovanie 2x1-2 a na krabicke je napisane len 1 denne a ze "vyvarujte sa vyssiemu davkovaniu."kolko toho teda mozem brat?
RNG
všimla som si aj že si robíš aj vlastnú kozmetiku z kokosového oleja. Chcem si aj ja niečo dobré namiešať. Kúpila som si 400ml extra panenský kokosový olej. Chcela by som ho obohatiť o GSE, vitamín E (400iu) a Zinok (Zinc gluconate 50mg).Koľko týchto doplnkov by si dal ty na ten 400ml kokosák? Ten zinok je vlastne prášok v kapsuly, tak predpokladám že to tam vysypem a to E-čko je taká gelová kapsula tak tú tekutinu znej vylejem do kokosáka, dore rozmýšľam?
Chcela by som sa opýtať na resveratrol. Našla som takýto (za 5,5€): Zloženie: Resveratrol 80mg, Dikalcium fosfát 100mg, Kukuričný škrob, Vláknina, Stearan horečnatý. Spôsob užívania:
1-2 tablety denne s jedlom. prosím, čo si o tom myslíš? Vďaka za odpoveď.
Ahoj RNG. Už dávnejšie som sa začala zaujímať o zdravú výživu, samozrejme ako laik. Chcela by som telu dať maximum čo zo stravy môže prijať. Len sa niekedy neviem z toho vymotať. Je mi jasné, že by mala prevládať „živá“ strava nad varenou. Niekto hovorí že, mäso sa jesť nemá niekto hovorí opačne. O múke ani nehovoriac (tú som hneď zmenila na celozrnnú).Nedávno sa mi dostali do rúk knihy od Dr.Norman W.Walkera kde preferuje len ovocie a zeleninu. Rada by som vedieť tvoj názor na jeho tvrdenia o škrobe a bielkovinách, Citujem:
ŠDKROB
Vzorec molekuly škrobu C6H10O6 říká, že je složena ze šesti atomů
uhlíku, desíti atomů vodíku a šesti atomů kyslíku.Zajímavé na škrobové molekule je, že se nerozpouští ani ve vodě, ani v alkoholu, ani v éteru. Když jsem si tuto skutečnost poprvé uvědomil, poznal jsem okamžitě, proč mělo obilí a sacharidy, které jsem konzumoval ve velkých množstvích, takový ucpávající účinek na játra, která tím ztvrdla jako prkno. Mimoto jsem měl také vysvětlení pro tvorbu písku a kamenů ve žlučníku a ledvinách, pro tvorbu nepřirozených sraženin v krevních cévách a kapilárách, které v celém organizmu způsobovaly změny jako hemoroidy, nádory včetně rakoviny a jiné poruchy. Neexistuje ani špetka škrobu ve struktuře vašeho těla.Tělo stojí moc námahy a energie, aby přeměnilo škroby na cukr
BIELKOVINY
Nejdříve musím připomenout, že lidské tělo nemůže využít žádnou plnohodnotnou bílkovinu - jako je maso, ryba nebo drůbež, ale musí ji rozlož.it na atomy a molekuly, ze kterých je samo složeno. Potom je teprve znovu skládá tak, aby vznikly přesně ty aminokyseliny,které jsou v daném okamžiku potřebné, a které se zcela liší od bílkovin v právě snědeném mase.Během tohoto rozkládacího a rozpouštěcího procesu pracuje tedy zažívací ústrojí přesčas a vyrábí při tom nadměrné množství kyseliny močové. Tato kyselina močová se dostává samozřejmě do těla a je přijímána hlavně svalstvem. Dříve nebo později je bod nasycení některého svalu dosažen a kyselina močová začne krystalizovat. Mikroskopicky malé krystalky jsou tvrdé a ostré. Potom začínají teprve vážné problémy. Při pohybech svalů pronikají krystalky pochvami nervů a vznikající potíže označujeme jako revmatismus, neuritidu, ischias apod.
caj je velmi siroky pojem.
Aky, z coho, ako silny, ako vareny, to su vsetko rozne faktory.
Zeny vedia dobre, ze sa napr ciernym cajom daju zafarbit puncochy na tmavsie, tj nieco sa z neho usadzuje. Nuz ked je toho privela(tak ako zo vsetkeho) moze to byt skodlive.
Na druhej strane su rozne byliny, z ktorych caj naopak cisti ladviny, najznamensia je chanca piedra, z ktorej caj velmi ucinne rozpusta ladvinove kamene(94% ucinny podla jedneho z vacsich vyskumov)
wikush, preto odporucam borakovy a pupalkovy, tiez rybaci olej v kapsuliach. A najma oreganovy, ten stipe v puse ako fras.
Ale davka pupalkoveho, co odporucam je 3 gramy=plna lyzicka
Jediny problem s nim je, ze sa nesmie pouzivatr v tehotenstve, lebo prekrvi maternicu a moze sposobit predcasne porod alebo potrat.
Inac pouziva sa na privodenie porodnych bolesti pri prenosenom dietati, je to velmi bezpecne, rozhodne lepsie, nez nejake chemicke lieky.