prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
Ahoj RNG, prosím ťa o pomoc.Priateľ má Crohna.Po mojom presviedčaní a naliehaní dnes vysadil Entocort (kortykosteroid). Možno aj preto, že ho začali častejšie napádať virózy, ktoré predtým vpodstate nepoznal.Prečítala som hodne tvojich príspevkov na túto tému a viem že je viacero doplnkov ktoré sú pri tomto ochorení účinné. Z finančných dôvodov ťa prosím o zoznam, tých najdôležitejších doplnkov, ktoré mu pomôžu (samozrejme dávkovanie tak na 70 kg váhy). Vzhľadom k tomu, že som ho na to vysadenie nahovorila hlavne ja (Pentázu zatial berie naďalej) tak sa teraz bojím aby sa mu stav nezhoršil, a chcela by som mu dat tie najhlavnejšie doplnky a keď financie dovolia, tak doplňovať aj iné.
ZAujímalo by ma aj čím je Crohn vôbec spôsobený.Čítala som, že za tým je chlamýdia pneumonia.Je to pravda?
Ak by tvoja odpoveď bola obšírnejšia môžeš mi napísať aj na mail. Nechám to na teba.
Ďakujem
nika, ja zijem v USA tj objednavam si tu veci. Na Slovensku aj v Cechach su zdroje citricidalu. Normalne sa pravy citricidal predava ako 60%.
GSE(pravy z firmy NutriBiotic) je 33% citricidal
Takze obvykle radim 35 kvapiek citricidalu(toho 60%) alebo 60 kvapiek GSE(praveho)Samozrejme sa to da aj zdvojnasobit v pripade potreby
-odkaz odstránený-
zuzana, davky doplnkov su znacne zavisle od vahy a potreby jednotlivca. Ja som tam dal len priblizne cisla. Uvedom si, to nie su lieky, ale len doplnky s liecivymi ucinkami.
Skontroloval som vyhladavac na Swansonvitamins.com a pod super enzymes vyskoci ich pat, hned prvy je ten, co si objednavam ja a pouzivam S JEDLOM na travenie.
Na cistenie tela ich odporucam brat samozrejme PRED jedlom a staci 2x2 kapsule. Pripadne mozes pouzivat aj ine enzymi od nich, kazdy ma ine zlozky a mozno iny ti bude pracovat lepsie, pozri najma na ich BioCore. Ten obsahuje aj zlozku rozkladajucu glykogen(kysla maltaza) a su jednotlivci s problemom privela glykogenu, tiez obsahuje alfa galaktosidazu pre lepsie travenie niektorych komplexnych cukrov(zeleniny a fazula a naduvanie z nich)
Rng - mozes mi prosim ta napisat za akej stranky si objednavas ten citricidal, alebo co je lepsie GSE alebo citricidal
majurmi@gmail.com
dakujem
Denz, ved mas odpoved 18:57, vcera...a mozes sa pozriet aj na rng.nazory.eu, diskusia
RNG - vratim sa k davkovaniu, ktore si radil rogine :-)
Pupalka 3x1 gram denne
wild yam 2x1 gram denne
Ide mi o presne davkovanie konkretnych doplnkov:
Kedze pupalka ma u swanson-a davkovanie v 1 tbl 500 mg, alebo 1300 mg, kolko teda toho brat? Z 500 mg toboliek aj 6 denne? A ako tie 1300 mg tablety? Tie staci zobrat len 2 denne?
Wild Yam ma v 1 tbl 405 mg.
Ako teda davkovat? 2 tabletky 2x denne?
neda sa to presne, kedze v 1 tbl nie je presna davka.
A este sa vratim k enzymom.
Tiez su rozne zlozenia v 1 kapsli, ale napr. super enzymes od NOW (super multienzyme od now, ktore spominas ty som nenasla), 3x denne hodinu pred jedlom? Alebo by stacilo aj 2x denne? Lebo napr. hodinu cakat na ranajky asi nezvladnem :-))) rano je vzdy zhon ponahlame sa do prace, dieta do skoly, casove by som to nestihla.
rogina, jodis neradim, je prilis slaby zdroj jodu a pridrahy na obsah jodu.
Na jod radim najma jodovu tinkturu, 10 kvapiek raz az dva krat na spodok brucha alebo pod pazuchy. Namiesaju ti ju v lepsich farmaciach, ziadaj si podla moznosti 2% jodu a 2.5 % KJ v 50 % alkohole, pripadne aj ine su dobre, ako lugol s 2-4% jodu
Pupalka 3x1 gram denne
wild yam 2x1 gram denne
Probiotika staci brat niekolko dni, kym sa neupravi crevna flora, potom sa dalej rozmnozuju uz sami a pokial neberies antibiotika alebo nedostanes hnacku, staci ich pre istotu doplnit raz za dva tyzdne.
Do kedy sa bery doplnky?
Dokedy ich potrebujes.
Niektore sa beru cely zivot, telo ich stale potrebuje a v beznych potravinach ich nie je dost(selen, zinok, jod, vitaminy C, D-3 a E,probiotika, lecitin),
niektore len podla momentalnej potreby tela.,
Pri systematickych nedostatkoch jednotlivci s tymi nedostatkami ich musia brat stale
Mám pocit pálenia v oblasti členku a päty, rozbolia ma po kratšej chôdzi a mám pocit pichania. Hlavne ma trápi bolesť v oblasti členka, akoby som mala vo vnútri ranu alebo chrastu. Mám krčové žily i herniu disku L4/5. Chodím od jedného lekára k druhému. Prosím aký je Tvoj názor na príčinu a možnosť odstránenia bolesti.Ďakujem
RNG- Cize co by si odporucil na tu alergiu??
Teda aj na tu extra suchu pokozku??
Nejaky doplnok ci take nieco.....
Vdaka.
Do tretice všetko dobré..:-) na stranke rng.nazory.eu sú výrobky, áno, ale ja neviem, netuším, ktorý si mám vybrať. Prosím o radu... ktorý? A ešte !
Ako to všetko užívať ? Pre úplnosť a presnosť:
-jodis koncentrát - kedy, koľko ako dlho
-púpalkový olej - kedy, koľko ako dlho
- wild yam- kedy, koľko ako dlho
- probiotiká detto.
Ď