Otázky na RNG

lulu66030

Dobre pán RNG,
jód(Lugol z lekárne), zinok a selenium (od webber naturals) mám. Len neviem, či to selenium je organické.
Vitamín D3 a K2 z firmy ktorú odporúčate asi zmazali. Ak by ste skúsili ešte raz napísať (inak).
Niekde ste písali, že Vigantol D3 tiež môže byť, tak skúsim zohnať(v lekárni mi nedali bez receptu, nechápem prečo, keď je to vitamín).
Bór a vápnik - poradíte ktorý, odkiaľ? Prípadne aj z našich a českých produktov?

A organizačná otázka - zo swansonu sa dá objednávať aj na dobierku?

Ďakujem za Váš čas a ochotu pomôcť.

RNG

Lulu, mineralov trweba viacero, nielen magbezium/horcik, ale aj kalcium/vapnik,bor, zinok, selen, jod a samozrejme vitaminy D-3 a K-2, bez coho sa mineraly nemozu vstrebavat a zabudovat v tele
Na D-3 odporucam 2000 az 5000 IU, na K-2 100 mikrogramov a mineraly treba brat v takom zlozeni a forme, co su vhodne na absorbciu a zabudovanie v tele. Ja som pouzival a odporucal starsiu znacku zo sweansonvitamins pod menom
B-6 odporucam aspon 50 mg, najlepsie je kombinacia B-vitaminov s C vitaminom, ako najdes vo formulach pod menom stress B.
Stress hrozne vycerpava telo a celkove vedie k stovkam zdravotnych problemov, ak v tom nieco neurobis. Ako proti stresu pozri cez Google.sk pod rng stres kde uvadzam doplnky ale aj mechanicke prostriedky a meditaciu, ako co najviac znizit stres.

lulu66030

A ešte, ak môžem:
v príspevku radíte dolniť minerály a vitamíny počas dojčenia.
Taktiež som po niekoľkých tehotenstvách a dlhodobých dojčeniach. Nič som nedopĺňala a popritom som mala obrovské stresy(zo štúdia). Cítim sa zle teraz, ale pred tým to bolo príšerné (padanie vlasov, únava, "predkolapsové stavy", nevoľno...)
Poradíte, čo doplniť všeobecne (hoci už mám deti väčšie?)

lulu66030

Dobrý deň pán RNG,
kúpila som Magnézium + B6.
Má takéto zloženie v 1 tablete:
mliečnan horečnatý(1000mg), zväčšovač objemu:stearan horečnatý, nosná látka: síran vápenatý, objemové činidlo: mikrokryšalická celulóza, filmový obal: HPMC, PEG, vitamín B6 (piridoxín hydrochlorid 1,7 mg).
Účinné látky v 1 tablete:
mliečnan horečnatý 1000 mg(=147,3mg horčíka), vitamín B6: 1,4mg.

Môže to užívať aj dieťa?
Akú dávku, ako dlho?

Prosím, odpoviete mi aj k téme "ako pomôcť dieťaťu po očkovaní?"
Ďakujem

mayusa

Dakujem za odpoved. Ja som ich brala aj pocas tehotenstva len nie poriadne, som to flakala a teraz ma stale krize bolia aj koleno ma zacalo pobolievat tak preto sa pytam...
Este raz vdaka a pekny den

RNG

Nielen ze mozes, ale silne to odporucam, inac ti dieta vyrabuje mineraly z tela. Uvedom si, ze jeho cela kostra je z teba.

mayusa

Ahoj RNG,

Chcela by som sa ta opytat ci mozem brat doplnky na kosti bone strenght a spirulinu aj pocas dojcenia.

Dakujem velmi pekne

RNG

N-acetyl cystein= acetylcystein.
Len ta sumiva farmaceuticka verzia ma zbytocne e-cka a je samozreme drahsia na obsah ako cisty NAC ako potravinovy doplnok.