prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
miroli, moze to byt aj od stavcov, to neviem vylucit. Ale aj tam su nervy poskodene a treba ich vyhojit, tj potrebujes EPA a DHA z rybacich olejov aj tam.
granko, zapaly mozu byt zo zamorenia, bakterialnej cinnosti, kvasinkove a plesnove nasledky a samozrejme aj nase vlastne virusy v tele.
Na zapal sa da ist protizapalovymi(curcumin(turmeric), dumbier, bromelain ,boswelin, GLA....)
ale to zialbohu neodstrani pricinu za zapalami.
Je mnozstvo prirodnych ucinnych antimikrobialnych(tj antibakterialnych, antiviralnych antimykotickych, antimykoplazmiockych a antiparazitickych)
Ktory ti zaberie neviem, ale kedze su to vsetko bezpecne potravinove doplnky, mozes ich skusat jednotlivo aj v kombinacii, kym najdes taky, co ti zaberie.
Ja osobne by som skusil, GSE, extrakt z olivovych listov,oreganovy olej pripadne lapacho pre zaciatok.
A samozrejme ako kazdemu ti odporucam selen, zinok a probiotika(tie aspon raz tyzdenne.
miroli, co mas sa nazyvalo kedysy hexenschuss, tj zapal sedacieho nervu
Snazili sa ti to zmiernit protizapalovymi chemikaliami(Aulin, Neodol= NSAID, podobne ako aspirin a kyselina salicilova, Diprophos je kortikosteroid, tiez protizapalova chemiklalia a Yellon je vytazok z pagastanu konskeho, silny antioxidant escin ale v primalej davke na ucinok na cievy, co ale nema s nervovymi bolestami nic spolocne)
Na poskodene nervy na vyhojenie je najlepsie brat hodne rybacich olejov, hlavne tie, ktore obsahuju vela DHA a EPA, obidva tieto su potrebne na vyhojebie poskodenych nervovych izolacii(myelin).
Odporucam 3x3+ gramy vyrobku MAX EPA alebo 3x5 gramov lososoveho oleja.
Ked potrebujes protizapalove, nesiahal by som za skodlivymi chemikaliami, ale radsej prirodnymi protizapalovymi:
curcumin(turmeric) 3x1 gram
bromelain, 2x600 GDU, hodinu pred jedlom
Boswelin 2x500 mg
GLA(pupalkovy/borakovy olej, 3x2 gramy)
sara 13,
Ja a hlavne moja zena ma dobru skusenost s SJW pocas dna a 5-HTP na zarucenie dobreho spanku(pouzivam velmi zriedkavo).
otazka na RNG:
Mam dorzalne vykl. di LV, zuzeny lavy LP, spondylolisteza L5 1. st. (podla CT 12/2007), asi pred 10 dnami ma zacala silno boliet noha v sedacej oblasti az ku kolenu zo zadnej strany. Ziadny uraz som nemal, trochu viac som predtym manualne pracoval, 1 den som plaval v asi 25 st. vode, zohnut sa mozem dopredu aj dozadu,. Boli to iba pri chodzi alebo pri stani az tak, ze nemozem uz po 5 min chodit, ked sedim alebo lezim o bolesti ani neviem. Beriem aulin, yellon tbl., vybral som uz 3 infuzie neodolpasse,5 inj. hotemin,1 inj. diprophos, mydocalm tbl.,no boli to stale.Co by som mal este vyskusat? Bojim sa operacie. dakujem za odpoved
viacere kliniky v USA
mariaj, grganie zo zaludka znamena nedostatok kyseliny v zaludku. Vtedy je v zaludku kvasenie, uzaver medzi zaludkom a pazerakom sa neuzavrie natesno a plyny a kvasne peny nasilne otvoria uzaver, cim sa dostanu do pazeraka, sposobia palu a pri dlhsom sposobeni vazne poskodenia pazeraka.
Riesenie je opak toho, co predpisuju lekari bezne.Ja odporucam Betain HCl s kazdym jedlom(1 az 3 podla velkosti jedla a stravitelnosti)
Peroxid zialbohu nedostat cisty, ale je zamoreny technicky. Robia to naschval, aby ho ludia nemohli pouzivat vnutorne.
V Afrike, kde su ludia chudobni a nemozu si dovolit ziadne zapadne lieky sa peroxid pouziva v nemocniciach vnutorne na hromadu chorob, dokonca ho pouzivaju v koncentracii 0.035% na infuzie.
Kedze je ale v zapadnej Europe, USA a inych krajinach so zapadnou medicinou taky velky tlak voci peroxidu, netlacim ho, aby som sa nedostal do vazneho sporu s lekarmi. Radsej sa sustredim na doplnky vyzivy, proti ktorym aktivne nebojuju.
Ja sam som osobne pouzil parkrat 2 lyzicky 3% peroxidu do vody, hlavne zo zvedavosti. Ale to som mal cisty peroxid, nie komercny "stabilizovany" tazkymi kovami.
Cisty peroxid obcas dostat v lekarnach ako USP(farmaceuticka kvalita cistoty), aspon vo Svajciarsku som ho videl, a farmaceuti ho riedia(dostavaju ho ako 33%) podla zelania na 3-6% destilovanou vodou.
Viascere klinyky v USA ho potichu uspesne pouzivaju aj na liecenie rakovin.
Potichu, lebo vseobecna rozsirovana mienka o peroxide je, ze je karcinogenny.Samozrejme to rozsiruju onkologovia, lebo peroxid je velmi lacny a naviac ucinny a to by im zabilo velke zisky zo sucasnych chemicko-operacnych metod "liecenia" rakovin.