prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
60 kv na 1/2 litra vody. probiotika su vzdy uzitocne, nie len pri citrovitale
dobry den, chcela by som zacat uzivat citrovital kvpaky lebo su jedine ktore dokazem zohnat, ale niekde som citala ze su slabsie ako GSE preto by ma zaujimalo aku koncentraciu by som mala uzivat. a ked posobia ako antibiotika, je potrebne dodavat probiotika?
davam si par dni pauzy z pisania, mam privela roboty ktorej sa musim venovat.
delphia, zihlavovy caj, co sa predava bezne je obvykle z listov zihlavy.
Ja odporucam hlavne z korenov zihlavy.
Ani jeden z nich neskodi na srdce, naviac v korenoch zihlavy je plno sterolov ktore su naopak dobre na srdce.
Jedina literatura z Maroka, kde pouzivaju vytazok zo zihlavy na znizovanie tlaku pise o pokusoch na potkanoch, kde velka davka vytazku zo zihlavy(AEN)natolko znizila tlak(bradychardia), ze to viedlo az k zlyhaniu srdca.
Nuz ale nemyslim, ze take davky sa daju len tak lahko dosiahnut a ze mensie su skodlive.
Podla toho by sme nemali jest ani sol, lebo hoci 2000 mg=2 gramy potrebujeme ale 30-40 gramov naraz nas usmrti....
nuz ja pouzivam cistu kyselinu askorbovu, tak asi kopcom lyzicku(5 gramov+) kazdy den do mojho caju, spolu so steviou na osladenie(tiez pomaha pri cukrovke).
Zo zaciatku som nezniesol viac ako 2-3 gramy, dnes nemam problemy pri tejto davke.
Samozrejme to nepijem naraz ale postupne cely den(flasu si nosim so sebou) a pridavam tam aj ine, v poslednom case tiez lyzicku praskoveho MSM(4 gramy?), lebo som mal rozne reumaticke problemy a na to je MSM dokazane dobre, tiez na regeneraciu klbov aj ciastocne detoxifikaciu, lebo je to silne polarne rozpustadlo.
Mimi323 ano maju pri vyživovych doplnkoch taka modra krabička a stoji to oklo 2€...
Zdravim RNG:)...chcela by som sa opytať na Vaš nazor čo sa tyka vitaminu C-u nas v DM drogeri pri vyživovych doplnkoch dostať 100% praškovy vitamin C /ale nič ine v popise nie je)a teraz neviem či ho kupiť alebo nie? bojim sa aby nedrazdil žaludok kedže asi to nebude forma ester c hmm.......A ešte by som sa chcela opytať či je vhodne popijať citronovu šťavu(z citrona) počas dna v stolovej vode alebo radšej narazovo a potom už počas dna len vodu?...dakujem
informujem sa preto, lebo som ho radila jednej dievcine na akne a ona povedala, ze dlhodobo v kuse sa zihlavovy caj nema pit, lebo skodi na srdce. pije ho 2 tyzdne, potom 2 tyzdnova pretavka a tak opakuje.