Otázky na RNG

Jozefe

Otázočka.Priatelke kožná diagnostikovala kožnú plesen.Sú to také biele flaky akoby menej pigmentu alebo čo.Myslíš že by na to pomohlo natieranie oreganovým alebo kokosovým panenským olejom?Asi to bude ale treba týmito podporit aj vnútorne a použit entericky pokryty oreganovy olej vsak?

RNG

Nuz 5 gramov vitaminu B-5 som nikdy neodporucal, hoci to mnohi odporucaju na acne. Pochadza to este zo stareho vyskumu dr Leunga, ktory to hypotezoval a mozno ciastocne aj dokazal
www.acne.org
Ale nedal by som za to prst do ohna.

RNG

Pecen sa da aj lahko zamorit, aj lahko odmorit a regenerovat. Len si treeba davat pozor, aby sa nezamorila a prilis neposkodila a preventivne brat doplnky na jej cistenie a regeneraciu.

vitaminik

Dobrý večer, RNG,..
tiež by som mala otázku ohľadne dávkovania vitamínu- konkrétne B5.
Budem ho brať kvôli občasnému akné (len dodám, že mám 26 rokov a vyrážky sa mi začali robiť asi od 21 rokov, čiže žiadna puberta)...
Neviem však, akú formu dávkovania mám zvoliť...užívať budem vitamín v práškovej forme a plánujem 5 gramov... bolo by podľa Vás vhodnejšie celých 5 gramov zarobiť napr. s dvomi litrami vody a piť to priebežne počas dňa? (skúšala som to takýmto spôsobom prvé dva týždne, len akurát som to nepila rovnomerne počas dňa, ale sa stalo že som túto dávku vypila napríklad do 14tej hodiny...) mám obavy či si takýmto dávkovaním nemôžem nejak pohoršiť, či to nemá negatívny vplyv na niektoré orgány, či ich to nezaťažuje....

Ďakujem vopred za radu

Terry90

Aha takto. Mam uz poslednu otazku, ked ma clovek akne, mal by si precistit aj pecen alebo pecen u mladych ludi by nemala byt zamorena?

RNG

Mikrovlaknin rozneho druhu mame v dnesnej potrave primalo, takze kazdemu ich odporucujem cely zivot si ich doplnovat. Najmenej 15 gramov zmesi s 3/4 litrom vody.
Mikrovlakniny su vyborny absorbent na odmorovanie tela, ktore sa zamoruje neustale, uz len samotne travenie produkuje rozne splodiny. Naviac si treba "pepeckovat" /podporovat a krmit probiotika, lebo pre ne su mikrovklakniny , zmes roznych , potrava. A bez dobrej probiotickej flory telo znacne trpi, lebo ich v crevach nahradia pre nas skodlive mikroby a miesto uzitocnych obrannych latok , co pre nas propdukuju propbiotika, produkuju skodlive mikroby, neprobioticke, len nepotrebne alebo dokonca toxicke a rakovinotvorne latky.
Celkova vaha probiotik v tele je vyse 1 kg, tj tie malicke kapsulky ich obsahuju len ako nasadu, desiatky miligramov prinajlepsom. nenechajte sa ohurit miliardovymi cislami. Lebo ten kilograsm probiotik v crevach pozostava aj z 100 000 miliard(bilions v USA)kultur, tj chapte aj najlepsie probioticke doplnky len ako malicku nasadu, ktoru treba neustale mikrovlakninami krmit

Terry90

Inac kupil som si aj psyllium na creva a kupim si asi aj inulin a probiotika. RNG, mozu sa uzivat kazdy den dlhodobo alebo je to zbytocne/neziaduce? Treba probiotika drzat v chlade?

RNG

Naviac po dobrani megadaviek vitaminu A , prirodneho, ho telo vie ovela lahsie z pecene vyprazdnit, lebo ho potrebuje na rozne funkcie a je nan zariadene-privyknute.

RNG

Terry, ako som povedal, odporucujem do 50 000 a to ti na 99.9% nemoze uskodit.
100 000 a viac zastavi naisto vylcovanie tukov, mazov dokonca moze aj poskodit vylucobvanie mazov v zaludku a crevach. To je dovod, pre co maju poskodene creva rozni ludioa , ktori brali isotretinoin v USA
Jedine, co mozem s istotou povedat, je ze rovnake davky vitaminu A a isotretinoinu, telo je prirodnym vitaminom poskodene a zamorene podstatne menej aj ked beries megadavky.