prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
Simka, najlepsia metoda, ako predist sireniu sa krcovych zil je nosit silne elasticke pancuchace, ako ich nosi uz 40 rokov moja zena. A vykladat si nohy co najcastejsie vysoko, aj v spanku mat vysoku podusku pod nohami. U nich v rodine maju po 60 zeny uz celkom cierne nohy, a jej sa to za tych 40 rokov prakticky nezhorsilo.
No a cistenie si ciev lecitinom, spruznovanie roznymi antioxidantami, tj vitaminy C E D-3, vytazky z hroznovych semien, escin, polyfenoly, a samozrejme bioflavonoidy, ako rutin , hesperidin a najma diosmin. Mnohokrat pri vysokej zrazanlivosti krvi je treba si ju riedit, napr nattokinazou alebo serrapeptazou
Chcela by som sa spýtať ničo ohľadom krčových žíl. Dočítala som sa, že krčové žily sú dedičé. Moja mama ma krčové žily aj malé poprasané žilky, ktoré sú dosť viditeľné. Zo žilami ma problémy už viac rokov, ja som si všimla, že už aj mne začínajú praskať žilky a tiež mam viac viditeľné žily na nohách.. dá sa nejako zabraniť tomu, aby som nemala take žily ako moja mama ???
Viem, že je dobrá pohanka aj granatové jablko, striedava masáž noh v studenej a teplej vode..
Je pravda že koliekosvé korčule krčové žily ešte viac zhoršuju ????
DAkujem veľmi pekne.
Pre mna je bravcova mast chutnejsia, ale ako som hovoril my sa vyprazaniu vyhybame, len zriedka neodolame. Takze mu oleje a masti nezahrievame velmi nad bod varu, max do teplot 160- 170 stupnov celzia
Pozri na dymne body tu
en.wikipedia.org
kde kokosak ma nerafinovany/panensky 177 stuponov celzia, rafinovany 232 stupnov celzia a bravcova mast/lard ma 192 stupnov celzia.
ved prave, nepisu na obale, ze je rafinovany, ale pisu tam, ze je vhodny na plet, vlasy a varenie, vsade pouzivam panenske, ale chcela som vediet,co je lepsie na vysmazanie, ci tento olej alebo brav. mast.
"British class coconut oil" mi nic nehovori. Ked je vyrobeny z kopry a rafinovany(najma precisteny parou) tak sa hodi aj na vyssie teploty, lebo nedymi.
Ale ja osobne si ovela viac cenim panenske/virgin oleje, aj ked maju vyssi dymny bod, lebo my sa vyhybame vyprazaniu celkove.
Anduka, nelasa je priemyselny odpad, to ale neznamena, ze nie je dobry zdroj roznych mineralov.
Samozrejme stava zo surovej cukrovej repy alebo cvikle je zdravsia
pan RNG, co poviete na british class coconut oil na smazenie? 100 pure coconut oil,no trans fat, non-hydrogenated, rozmyslam, ze ho zacnem pouzivat, ale az ked mi ho odobrite, dakujem.
Dakujem za vysvetlenie RNG, este sa spytam na melasu,kedze je to odpad po rafinacii,tak ci mesala tiez presla cez nejaky chemicky proces alebo ju mam brat ako prirodny produkt. Ide mi aj o to ci je vhodne melasu vyuzivat kvoli vyzivovymhodnotam alebo nie. Kedze mam znamu co robi v cukrovare a tuto melsu mi moze nosit tak ci to mam aj vyuzit.Ale pre dieta ze sa ma melasa este extra filtrovat,takma ma odradza ze coje potom v nej. Dakujem
Viac na to mozes najst napr tu
en.wikipedia.org
Andula, rafinacia je priemyselny proces, kde sa pouziva filtracia, vysoke teploty, chemicke ciridla, krystalizacia a podobne. Cim viac je stava z cukrovej trstiny spracovavana, tym menej biologickych hodnot v nej zostava.
Biely cukor je najviac rafinovany, hnedy je menej. Melasa je odpad po rafinacii.