Zdravím
Mám 21 rokov a seboreu som mal asi rok a pol vo vlasoch ale hlavne na tvári okolo nosa také červené škvrny, ktoré mi strašne vadili. Prečítal som strašne vela českých aj slovenských diskusií a článkov na nete a nakoniec som zistil že najdôležitejšie je detoxikovať telo a prestat jesť sladkosti a veľa cukru, ale radšej viac ovocia a zeleniny. Ja som mal aj dosť problémy s trávením. Pred troma týždňami som si čítal nejaké diskusie, čo komu pomohlo a po dobrých skúsenostiach iných som si kúpil aloe vera juice, probiotika, pyridoxin (vytamín B6) no a zinok - ale ten už beriem dlhšie. K tomu som si na tie červnené škvrny okolo nosa začal dávať tea tree olej zriedený s kokosovým olejom (v pomere asi 1-2 čajové lyžicky kokosového oleja s 4-5 kvapkami 100% tea tree oleja. Toto som si dával na tvár asi 8 dní a potom som asi 4 dni mazal gáfrovou masťou s ichtamolom. Za dva týždne mi červené škvrny na tváry úplne zmizli. Aloe a probiotiká budem brať ešte nejakú dlhšiu dobu preventívne a taktiež aj zinok a pyridoxin. Neviem či je to ešte potrebné ale pre istotu. Na vlasy používam šmapón head&shoulders mentolový - ten je najlepší a nikdy by som nepoužíval nič iné. Vyskúšajte či aj Vám toto čo som tu popísal zaberie, ja myslím ze určite. Ja som používal strašne vela mastičiek od biodermi, la roche posay, tabletky innoev dtox a podobne ale nič z toho nezaberalo a problému vás to nezbaví, poprípade je to len dočasné. A ďalšia vec určite okamžite vysadiť kortikoidy. Ja som ich nikdy nebral ale viem že je to to najhoršie čo môže byť a takisto by som nepoužíval mastičku skin cap. Veľa ľudí píše že im pomohla a že je to zázrak a podobne, ale keď ju vysadili problém sa im vrátil naspäť a bolo to ešte horšie. To znamená že by ste ju museli používať stále aby sa čevené fľaky opäť neobjavili. Myslím si že je to blbosť že sa seborei nedá zbaviť, že je to nevyliečitelné. MYslím si že celé je to o problémoch s trávenim, zlou stravou a zlým životným štýlom. Nechcem tu nikoho o ničom presviedčať a je na každom ako si túto radu vezme ale verím že takisto Vám to pomôže ako mne a zbavíte sa tejto nepríjemnej choroby.
Nechcem robiť reklamu ale vypíšem vám sem veci, ktoré som ja používal, a ktoré mi pomohli sa seborei zbaviť:
pyridoxin (1x denne)- Obrázok
zinok (15 alebo 30mg denne)
aloe vera juice (30ml ráno na lačno a 15 ml večer) - Obrázok
probiotika (2x denne - ráno a večer) - Obrázok
kokosový olej ( mal by byť panenský a najlepšie bio. On je najlepší na tie červené škvrny v tvári a v každom prípade je to príroda a nie žiadna chémia) - - Odkaz odstránený -
tea tree olej 100%( takisto velmy dobrý na červené škvrny v tvári.)
gáfrova masť s ichtamolom - Obrázok