Sosovky - oplati sa ?

Príspevok v téme: Sosovky - oplati sa ?
petik

Už dlhší čas rozmýšľam nad tým, že by som skúsila šošovky, pretože po operácii očnej sietnice sa mi zhoršil zrak o 2 dioptrie a už mam "slusne" popolniky. Vie mi niekto poradit, ake sosovky skusit ? Je pravda, ze oci mozu mat alergicku reakciu na sosovky a nebudem moct ich nosit ? Tiez by ma zaujimalo, ci tie kontaktne sosovky treba prediskutovat s mojim ocnym lekarom, ale bo staci rovno zajst za nejakym specialistom ? Dakujem vam

ivanuska265

Baby ja môžem šošovky len doporučiť, zmenili mi život :) mala som veľmi silné dioptrie, a teda aj hrubé okuliare a bol to boj pre mňa, hlavne aj pri športe

.ReSt

Dobrý deň,

chcel by som sa poradiť. Pri nasadzovaní šošoviek ked robím všetko podľa postupu umyjem si ruky, vysuším si ich a potom k tým šošvkám prvý krát mi to šlo celkom v pohode. Nasadil som so obidve a bolo to ok. Ale teraz keď sa snažím šošovku nasadiť tak sa preklopí. Normalne sosvku vlozim do oka ale ked chcem vytiahnut prst tak ho vytiahnem spolu so sosovkou Vyzera to asi tak ako ked si sosovku polozite na prst nie tak ako sa ma ale opacnym smerom :) proste splinie s prstom. chcel by som teda nejaku radu je jedno ci to bude leka ralebo skuseny clovek ktory dokaze poradit :)

Vopred dakujem :)

TrainingBoy

To nasadzovanie nie je take tazke, len si musis dat pozor aby sosovka velmi neprilnula k prstu,(prstom) a potom ju nasadit presne na oko, popripade trosku pritlacit, pohybat, mala by sa lahko prichytit za par sekund. Nebat sa dotknut oka.
Taky maly rozdiel v dioptriach by nemal sposobovat rozmazane videnie aj keby si mal o tych -0,25 slabsiu sosovku na lavom oku, mozno len trosku menej ostre, takze spravne dioptrie by urcite mali zarucit dobre videnie...kazdopadne mozno mas trochu suche oci a potom sosovka nesedi dobre, alebo je sosovka sama chybna, skus pouzit lavu sosovku do praveho oka, ten maly rozdiel ta nezabije, uvidis ci je ten rozdiel taky markantny(-0,25 by nemalo sposobit taky velky rozdiel) a ci to teda moze byt koli sosovke ako takej, alebo niecomu inemu. Alebo skus rovno ineho vyrobcu sosoviek, ktore ti lepsie sadnu.

Vánok2245

Zdravim, šošovky nosím len tretí deň, čo sa týka nasadzovania tak mi to trvá asi 15 minút :D , som snimi spokojný, neškriabu ma, nemam cervene oci..proste ako by som ich ani nemal, ale mam troska problem s videnim :/. Na L. oko mam Soflens toric D -3,25 ( kvoli astigmatizmu) a na P. oko Soflens 59 D -3,0 . No na to pravé oko vidim tak..neostro, rozmazane keď som na PC, a citam nieco. Vravel som to aj ocnej hned po nasadeni, no ona mi povedala ze to je preto ze mam rozdielne diptrie ze nato si zvyknem. Chcem sa opýtať či to je okay, pretože mi to dosť vadí a nvm sa nanič iné sústrediť ptm :/
P.S okuliare som nosil rovnake dioptrie ako na sosovkach no nemal som snimi takyto problem

asterion

a mirka zabudla napísať, že potrebuješ aj pravidelné kontroly, najmä predného segmentu oka, raz ročne.
bolo by žiadúce, keby si si zašla zas za očnou a vzala aspoň ten jeden skúšobný pár, lekárka by ti urobila aj vyšetrenie.
neriskuj, zrak máš len jeden.
ja kupujem z netu, ale to nosím šošovky dennodenne už viac ako 15 rokov.

mirka 23

oplati sa cez net. Su myslim lacnejšie, len musiš vedieť presnu dioptriu zakryvenie a tie sprostosti.. to na starych šošovkach by si mala mať napisane, teda na obale. A musiš vedieť či chceš 1dňove, týždenne, mesačne, teda ako často ich chceš použivať.