vyskusal uz niekto ako prehanadlo???pomaha?
lanove semiacka
Pokial mam ja vedomosti, tak maximalna povolena davka lanovych semienok z dlhodobeho hladiska je jedna polievkova lyzica, nakolko sa z nich v creve odstepuje kyanid...nikdy som po tom nepatrala, ale pamatam si tu informaciu zo skoly.
Ľanové semeno je veľmi dobré napr. na reumu, rakovinu, pri problémoch s trávením- nie iba ako preháňadlo ale dá vám to do poriadku trávenie. Netuším ako sa tá ženská volá ale vďaka jej štúdii sa pár jedincov vyliečilo aj z rakoviny. Ide o ten fór, že ľanové semiačka sa pomelú- normálne v mixéri a za deň musíte skonzumovať dve polievkové lyžice spolu- a tu je ten fór- buď s tvarohom (vytvorí sa chutná nátierka na chlebík) alebo to šupnete do jogurtu. Fór je práve v tej kombinácii- ľanové semiačko s mliečnym výrobkom. Ja som si to ešte skvalitnila a pridávam to do Activie jogurtu a trávenie mám tip-top ani kosti nebolia.
áno, skladujte ich pomleté v chladničke.
a lanove su kaloricke?
na trávenie aspon mne pomaha za hrst ovsenych vlociek, zabarim vodou, necham ostat 2-3 min. ochtim skoricou a medom. Vlocky maju tu vlastnost, ze su tazsie stravitelne, pri traveni naberaju vodu- teda udrzuju ju v tele, tym padom nevznika dehydratacia, a pri traveni zaroven rotuju v creve a ocistuju ho od prilepenych nanosov- cize posobia aj ako cistic. Staci ich zaradit tak 2, 3x do tyzdna na ranaky, aby sa neprejedli.
...ďakujem za vaše príspevky a vyjadrenia. Tak si ich budem mlieť vždy za čerstva. Posypem si nimi ovocie, ktoré raňajkujem. Tak to bude hádam ok.
Lanove semeno je pradavne jedlo slovanov nie korenina. Takze pouzivat polievkove lyzice, nie kavove lyzicky
neviem, ale banan skor spocobuje zapchu...s tym by som so nemiesala ak mas problemy..
Rozbitim ochrannej supky zacina obsah oxidovat a postupne by za nejaky cas semeno zosmradlo-podobne ako stary mak alebo stary olej.
Preto odporucam mlet cerstvo alebo namlete dat do plastikoveho vrecka a do chladnicky.
RNG, to akože keď si ich vopred pomeliem, mám ich dať do chladničky?