Ako sa najrychlejsie zbavit nadchy?

frajur

Ano Katusha trafila si do čierného najlepší je zázvor-zázvorový čaj ja ho pripravujem takto čajovu lyžičku najemno nastrúhaného zázvoru,polievkovu lyžicu medu a šťavu z pol citrona zalejem horúcou vodou množstvom 1 šalky /250 ml/pijem ho horúci/ môže sa aj studený s pridáním mäty / po dúškoch je pikantný veľmi dobrý a ešte účinok môžeme znásobiť pridaním polievkovej lyžice zázvorovice/samozrejme kto môže/ ktorú pripravujem vyluhovaním zázvoru v kvalitvej vodke je veľmi účinná aj na kloktanie hrdla.

bezrada

ja ked mam nadchu tak si z vaty usulam take tamponiky a namocim ich do svedskych kvapiek ktore mam z lekarne ...strcim si ich do nosa,,,tak ich mam asi polhodku az hodku a uz po tom ani neviem ze som nejaku nadchu mala...

katushka

nechcem tu nikoho urazit ale vsetky tieto prostriedky sa mi zdaju dost komplikovane..(ja viem kazdy am tu teraz vypiska) ...moj osvedceny liek je jedine zazvor (caj z neho)...znama co ma 4 deti ho pouziva pri akejkolvek chorobe (nadcha, chripka, angina) a jej deti ani oni nemusia uzivat antibiotika...priprava zavoroveho caju ..teda moja priprava:) : ocisti zazvor zo supky ( ako zemiaky) A prevarte ho...par minut. potom caj precedte cez sitko a pite cely den, myslim, ze je to az velmi jednoduche ale strasne ucinne ( caj je dost stiplavy, co vam uvolni hlieny z nosovej sliznice a vystipe hrdlo) pite ho s medom a citronom:) ja sa takisto liecim..vcera som dostala strasnu nadchu a uz mi je super..a vecer si vzdy ..snupnem" slanu vodu a vsetky nosne hlieny sa uvolnia, dobre vyjdu von a vy dobre zaspite a celu noc mate pokoj so soplom ...este je toho viac ale ja robim i ba toto

delphia

ak ide o virusovu, tak vit C, vela tekutin a naparovanie- vysoka teplota nici virusy.

ak ide o sezonnu- alergicku nadchu, tak to je ina vec.

Peto T

Mne najlepšie zaberá tolerančná liečba vitamínom C. Vyskúšané, overené. Aj dnes, keď som začal smrkať a kýchať ako keby som prechladol, som si lupol 2x po cca 2000mg a prešlo to.

Na predposlednej strane tejto knihy je stručný popis, ináč je liečba v knihe podrobne vysvetlená, vrátane postupov pre nádchu...

rizikaockovania.sk

Zvyknem si k tomu jednorázovo dať aspoň 10000IU vitamínu D, po 2-3 dni, ale bezpečné je údajne až 50000IU (iba krátkodobo). Zvyčajne cítim účinok už z tých 10000, takže viac som neskúšal, a vitamínom D sa (na rozdiel od C) dá dlhodobo predávkovať.

Zinok je fajn, tých 25mg je bežná dávka ktorá sa môže užívať aj dlhodobo. Dobrý nápad je pridať aj nejaký B-komplex, napríklad sušené pivovarné kvasnice.

Veľa piť a vyradiť zo stravy cukor.

remark

vypit denne 4-5 bylinkovych cajov, 2 krat za den sa naparit nad horucou vodou s bylinkami,jest ovocie,proste vela vitaminov a lezat a potit sa... za dva 2 ste ako rybicka :) mne to zabere vzdy

remark

vypit denne 4-5 bylinkovych cajov, 2 krat za den sa naparit nad horucou vodou s bylinkami,jest ovocie,proste vela vitaminov a lezat a potit sa... za dva 2 ste ako rybicka :) mne to zabere vzdy