ahojte, som zrutena. mojej 63-rocnej babke diagnostikovali pred necelym mesiacom C34.8 Adenokarcinom praveho plucneho hilu s prerastanim do mediastina, statium III.B Nikdy nefajcila, nepila, len jej otec trpel na priedusky. bola uz vo Vysnych Hagoch, ale len sa pozreli cez kameru a nemohli ju operovat lebo jej zlyhava srdiecko. voda jej uz druhykrat zaliala pluca, vodu jej odcerpavali aj z perikardu...pritom diabeticka, hypertonicka a ma vela zdravotnych problemov. Dnes bola prijata na onkologiu k liecbe chemo-radfioterapiou. Poradte mi prosim nejaku stranku alebo nieco, kde sa pise o takychto nadoroch, chcem vediet kolko jej zostava este zivota...
nestastna vnucka
Adenokarcinom pluc POMOZTE PROSIM
Choď na stránku www.vedietviac.sk, tam radí aj lekárka
dakujem ti ethelka, ja viem ze jej treba pozdvihnut naladu a venovat sa jej ale dokedy to vydrzime, prichadzaju Vianoce, krasne sviatky pokoja a radosti, snazime sa cela rodina pomahat jej a splnit jej kazde jej zelanie, celz den sa pretvarujeme ze je vsetko okey, a potom si vecer poplaceme. je to tazke, rakovina je svina a nevybera si ani podla pohlavia, veku ci charakteru osobnosti... objavi sa, vacsinou vtedy ked uz je neskoro a zacina sa zahuba... a my s tym nic nenarobime
Terezka..stránku tio síce neporadím a poviem ti na rovinu,že určiť časovo ako dlho...to nedokáže naozaj nik,vzhladom na to,že u každého človeka sa pridružujú iné komplikácie.Ak ti niekto povie presný čas,never mu,naozaj sa to nedá určiť,je to individuálne!dôLEžITá JE PSYCHIKA PACIENTA!pRETO AK CHCEš POMôCť,SNAž SA S ňOU TRáVIť čO NAJVIAC čASU,ABY MALA ZO žIVOTA RADOSť A NETRáPILA SA....