Adenokarcinom pluc POMOZTE PROSIM

Príspevok v téme: Adenokarcinom pluc POMOZTE PROSIM
tereza22

ahojte, som zrutena. mojej 63-rocnej babke diagnostikovali pred necelym mesiacom C34.8 Adenokarcinom praveho plucneho hilu s prerastanim do mediastina, statium III.B Nikdy nefajcila, nepila, len jej otec trpel na priedusky. bola uz vo Vysnych Hagoch, ale len sa pozreli cez kameru a nemohli ju operovat lebo jej zlyhava srdiecko. voda jej uz druhykrat zaliala pluca, vodu jej odcerpavali aj z perikardu...pritom diabeticka, hypertonicka a ma vela zdravotnych problemov. Dnes bola prijata na onkologiu k liecbe chemo-radfioterapiou. Poradte mi prosim nejaku stranku alebo nieco, kde sa pise o takychto nadoroch, chcem vediet kolko jej zostava este zivota...
nestastna vnucka

tereza22

dakujem ti ethelka, ja viem ze jej treba pozdvihnut naladu a venovat sa jej ale dokedy to vydrzime, prichadzaju Vianoce, krasne sviatky pokoja a radosti, snazime sa cela rodina pomahat jej a splnit jej kazde jej zelanie, celz den sa pretvarujeme ze je vsetko okey, a potom si vecer poplaceme. je to tazke, rakovina je svina a nevybera si ani podla pohlavia, veku ci charakteru osobnosti... objavi sa, vacsinou vtedy ked uz je neskoro a zacina sa zahuba... a my s tym nic nenarobime

ethela

Terezka..stránku tio síce neporadím a poviem ti na rovinu,že určiť časovo ako dlho...to nedokáže naozaj nik,vzhladom na to,že u každého človeka sa pridružujú iné komplikácie.Ak ti niekto povie presný čas,never mu,naozaj sa to nedá určiť,je to individuálne!dôLEžITá JE PSYCHIKA PACIENTA!pRETO AK CHCEš POMôCť,SNAž SA S ňOU TRáVIť čO NAJVIAC čASU,ABY MALA ZO žIVOTA RADOSť A NETRáPILA SA....