Dobrý deň,
chcela by som poprosiť o preloženie z lekárskeho vyjadrenia do bežnej reči. Od Psychiatra.
Stav dekomp. akcentácia somat. obtiaží, kontakt nekvalitný, v popredí dyskomfort GIT, frustračná tolerancia, pocity somatopsych. , vegetatívna labilita, somatoforné obtiaže, depresívne ladenie, osobnosť anxiozne štr. afektívne alterovaný, maladaptabilita, zvýšenie autoobservácie.
Veľmi pekne ďakujem.
vyjadrenie lekára
Pozrie na človeka- odhadne-ani ho
nepozná.
Možno to robí aj v rodine so svojimi..
Nebude sa predsa zdoverovať ked je cudzí lekár,nemusí sa usmievať, chce to mať za sebou..
Možno predchadzajúci mal traviace problémy.
Majú svoj slovník.
A prečo tu je taká stará tema?To ani ja som si nevšimla.Asi sa zle kliklo prihľadaní
Derimo? Tá téma má 10 rokov..
Netreba brať doslovne-je tam napísané že maš dyskonfort travenia-mač nejaké problémy-jedz potraviny ktoré ti robia dobre-tym padom to na teba posobí.
A že si unavená-depresie-normalne stavy to býva na jesen a jar-obiektivne- sa vyjadruju komplikovanie.Hladaj si v živote pekné veci..
Nerozmýlaj nad ým
Zlý kontakt s lekárom? somarina.
Čo sa týka toho spánku, ja som nemala so spánkom nikdy problémy.
zle liecenie zvysujucich sa telesnych priznakov, zly kontakt(s lekarskym pracovnikom), v popredi obtiaze s traviacim traktom, telesne zdravotne problemy sposobene myslou, telesna labilita, problemy so spankovou cinnostou, depresivne nalady, osobnost je uzkostne ladena, zla schopnost prisposobovania sa, zvysene pozorovanie sameho seba.
tiez mi to dalo zabrat, latincina je tak casto pouzivana v styku s pacientom, ze cloveke pomaly zabuda ako sa normalne vyjadrovat.
Do googla? To som ešte neskúšala dík za radu a dakujem aj lee.
Hod si to do googlu, budes mudrejsia. Ja to tiez tak robim, ked mi nie je vsetko jasne...
je tam toho dost. príznaky uzkosti, depresie, zvysene pozorovanie sameho seba, zhorsenie telesných príznakov, zlý kontakt (zrejme s lekarom - nespolupráca?), zlá prisposobivost, psychosomatické obtiaze. ale vsetko neviem, lepsie ti slovnik cudzich slov pomoze