Diagnostikovali mi bazocelularny karcinom,dnes mi prisli vysledky z odobratej vzorky.Je to velke 16mm. Rad by som sa opytal,na vas nazor na tuto chorobu, liecbu, su z toho metastazy?A zvykne sa to vracat? Mam si to dat cele vyoperovat? Mam 36 rokov. Dakujem.
bazocelularny karcinom-RNG pomoz
neboj sa. hlavne,ze sa to zachytilo vcas. myslim, ze je to dobre liecitelne, ale nezanedbaj to
Rakovina bazalnych(vnutornych)buniek koze je dost casta, obvykle nasledok prilisnej expozicie na slnko.
Da sa lahko odoperovat,tiez vypalit roznymi kremami.
Ucinny je napr roztok artemizininu v DMSO(100 mg do 15 ml DMSO) nanasany na miesto 2 x denne.
Odporucam zmenit dietu na plnu antioxidantov(vela zelenin, hlavne farebnych a ovocia, ako cucoriedky, maliny, granatove jablka...) alebo brat silne antioxidanty, ako vytazok zo zeleneho caju(polyfenoly) z hroznovych semien(proantokyanidy), a ine(elagicka kyselina. antokyanidy,karotenoidy, vitamin C a E, selen..)
kde sa ti to nachádza? Ako ti to zistili?
Dik ze sa zapoja aj vsetci ostatny.Viac hlav, viac rozumu.Este mi ho len vyrezat,zatial z toho len brali vzorku.Kedze som z mensieho mestecka tak rozmyslam ci sa radsej nezverit do ruk niekomu v Martine,B.Bystrici,alebo ist rovno do Blavy,kvoli lepsim pristrojom, mono lekarom .Co si o tom myslite? Ma niekto skusenosti?
ma sice sklon k recidive, ale vsetko zalezi od toho, ako dobre ti ho vyoperovali. na rozdiel od typickych malignych nadorov, ale nemestazuje, co je veelmi pozitivne:).