Používanie antikoncepcie

Príspevok v téme: Používanie antikoncepcie
geraldine

Ahojte,dala som si predpísať antikoncepciu (tablety) a keďže som v tomto začiatočník, prosím o rady skúsenejších. Prečo sa v krabičke nachádza iba 21 tabliet (na mesiac, keď doužívam všetky tablety, či hneď nastane menštruácia (keď som ju mávala pravidelne po 28 dňoch), ako sa mi prípadne upraví. Či po 21 dňoch užívania sa musím počas 7 dní chrániť pred otehotnením inými prostriedkami? Čo sa vlastne deje počas tých 7 dní vysadenia? Je to síce veľa otázok, ale ja verím, že si nájdete chvíľku a pomôžete mi nájsť odpovede na moje otázky. Ďakujem vám vopred za všetky príspevky.

M 25

prasiatko, asi nechápeme ..

čo ako z teba tečie?? spermie? však to je normálne :D
ak chceš otehotnieť, tak drž nohy hore :D

prasiatko

Ahojte...chcem sa spytať uživam antikoncepciu a pri pohlavnom styku zo mna všetko to vyjde (chapeme sa čo myslim)...je to normalne?

miska.d

Ahoj Geraldine .. po 21 tabletke pride menstruacia tak za 2-4 dni a bude mozno aj miernejsia a s mensimi bolestami ako zvycajne(ak si ich predtym mavala silne). U teba to bude mozno aj skorej kedze si ju mala predtym pravidelne. Pocas tych 7 dni neuzivania si chranena pred otehotenim (ale vacsinu z toho mas menstruaciu takze nic moc :) Takto je to pri tabletkach ktore uzivam ja .. pozri si este navod v krabicke ale malo by to byt tak isto ked je iba 21 tabliet .. (ine pripravky byvaju take ze je 21 ucinnych a 7 neucinnych tabliet v baleni.) Pocas tych siedmych dni co neberies tabletky sa telo akoby dostava do normalu lebo nema prisun hormonov z tabletiek .. takze rychle spusti menstruaciu ktoru nemohlo spustit lebo bolo 21 dni udrziavane v stave hormonalne podobnom tehotenstvu. Ta bude potom trvat par dni .. asi tolko ako si mavala normalne pripadne trocha kratsie .. prvu tabletku uzijes potom bez odladu na to ci este trva menstruacia ked ubehne ta 7 dnova pauza (cize v rovnaky den v tyzdni ako si brala prvu tabletku z balenia predchadzajuci mesiac). Dufam ze som ta tymto este viac nedomotala. Zelam vela stastia