Epilepsia

Súvisiaci obsah

Ziita

Roman 18: Ako sa ti prosim podarilo vybavit vodicak? Ja mam epi 10 rokov, som na liekoch a bez zachvatov, dodrziavam rezim, chcem vodicak naspat. Ako to urobit?

Michal126

Ahojte ,Ja sa liečim na Epilepsu od dectva mal som prestávky ale po rokoch sa mi znovu vrátila

Ale normálne pracujem fungujem a V Prahe my lekári veľmi pomohli

Treba dodržiavať naozaj režim ktorý má dodržiavať každý epileptik

A život s epilepsiou nebude až taký boj ☺️☺️

Gima

No, ja sa len podelim o skusenosti. Lekari mali podozrenie, že to možem mať,(EPI) tak mi nasadili Biston, ktory som uživala niekolko rokov a vtedy sa to už vyliecilo. No rokmi pri sportovych urazoch sa mi znova objavil tras, šklbanie svalmi, pálenie... Lieky odmietam brať, tak jedina možnost je uprava stravy, dieta, pijem ovocne a ine čaje, doplnky vyživy na kosti a svaly, jedavam viacej ovocia a soju, strukoviny, raz ročne vyberiem z lekarne volnopredajne lieky Psylium a omega 3 mastne kyseliny a je mi fajn.

Roman 18

Ahojte tu všetci
Rád by som dal radu epileptikom a to takú že:
Ja osobne trpím epilepsiou viazanou na spánok už
od roku 2008 čiže 6 rokov.Za prvích 5 rokou som v podstate pre uzdravenie nespravil nič a vždy pozítívne EEG,únava,slabšie depresie.No za posledný cca 1,5roka som dal dotoho všetko len aby som sa posunul.
Určite sa pýtate čo som preto spravil..
Ako prvé dieta,žiadný cukor,žiadny alkohol,pravidelný spánok,pravidelne časovanie liekov Depakine Chrono 500,+ som si dokupoval Bacopa-Gotukola Mix a pil som hodne zeleného a čínskeho sypaného čaju.
Výsledok?negatívne EEG niekolko krát po sebe,mám vodičský preukaz,depresia žiadna.Cítim sa opať skvelo!

Kristina99

Ahoj. Poradi mi niekto. Mam priatela s epilepsiou a ma cudne spravanie neviem ci je to epilepsia alebo nieco ine. Ma ju diagnostikovanu nieco cez rok a myslim ze sa nejak aktivne ani nelieci. Obcas sa smejeme je vsetko super a niekedy ma stavy kedy nevie co chce nekomunikuje stale spi a stale je velmi unaveny. Velakrat odomna ujde domov chce byt sam a niekedy nechce ani medzi ludi. Naposledy ked som bola u neho nechcel sa somnou ani bavit poriadne odpovede boli take divne prizmurene oci utekal odomna chodil hore dole. Uplne nezaujem o debatu. Casto sa neciti dobre psychicky. Su to male epilepticke zachvaty a preto je stale taky unaveny? Je to pomerne caste :( Inak byva ku mne mily pozorny ale tento stav ma uz pomerne nici a neviem naozaj ci je to choroba.. poradte mi prosim dakujem

zemby

ešte raz pripomínam,žesa nesmie nic vkladat do ust hlavne nic tvrde inak sa nôže stat,že uvidite 20.rocnu kocku s prázdnou tlamou uplne bez zubov fuj

zemby

máte niekto skúsenost s hemiatrofiou mozgu s atrofiou mne na základe toho diagnostikovali sekundárnu epilepsiu pri Rasmussenovsj encefalitíde so začiatkom v dospelosti.
Pekné nie? Máte niekto niečo podobné a ak áno? Čo s tým?

Ďakujem za odppoveď!

RNG

Ukludenuje aj doplnok amkinokyseliny zo zeleneho caju, L-theanine, 2 x 400 mg denne, aj forma B-3 vitaminu, inositol hexaniacinate, 2 x 500 mg
Tym sa da predist mnohym zachvatom
Pripadne aj zlucenine B-3 a GABA, ktoru predavaju pod menom Picamilon a ktora na rozdiel od GABA vie preniknut cez mozgovu krvnu barieru.

maximo46

Ahoj Renata 111 ja som tiež epileptik už više 12 rokov a mne osobne pomohlo ked som si trochu cez deň pospal.
Verím tomu že nemáš lahkú robotu tak treba dať tomu telu trochu oddych a môžeš si aj pospať mne to odporučila doktorka, že ak budem cítiť únavu tak si mam oddýchnuť