ahojte chcela by som vas poprosit o radu.malinky bude mat vo feb. 3roky uz asi 3tyzdne sa mi budi zo strasnym placom hodinu potom ako zaspi vecer ho nemozme nahnat do postele a ked konecne okolo desiatej zaspi za hodinu sa zobudi a krici place.po niekolkych minutach sa konecne ukludni a spinka az do rana.boli sme uz aj u doktora teraz mu davam nejaky sirup uz 5dni.prvu noc teraz neplakal.prosim pomozte mi dakujem
Nočný plač dieťaťa
Jajka, acidko nie je zle, lebo to je probiotikum, kde mikroorganizmy znicili kkavske bielkoviny a ine zatazujuce latky. Strukovinove polievky (bez muky a mlieka) su dobrym zdrojom kvalitnych bielkovin a inych zivin. Avsak, uplne zbytocne su tzv zeleninove polievky, kde je zelenina znicena. Pozor, ani strukovinove polievky, aj ked su uzitocne, nepatria do pitneho rezimu! To iste plati o ovocnych cajoch, hlavne o tych v sackoch. Ovocie je ovocia a ma sa hryzt, nie varit v caji. Ovocny caj NEPATRI do adekvatneho prijmu vody, kedze obsahuje latky, ktore su mocopudne a teda dehydrujuce. Jedinymi pravdepodobne rozumnymi cajmi su zelene, hlavne tie protiplesnove (matovy, zihlavovy, echinacea...). Nie pre potrebu hydratacie, lebo aj tie cu mocopudne, ale pre potreby nicenia zlych kvasiniek. Ani zelene caje vsak nepatria do pitneho rezimu.
ggggggg, dik za mily nazor. Ja nekazem davat detom vodu chlorovanu. Ja pisem o cistej vode. Zalezi na ludoch, odkial ju vezmu. gggggggggg, nehovor HOP, pokial nepreskocis. O mlieku je ina tema, ale, ZIADNY clovek neznasa mlieko dobre. To, ze to zatial necitis, neznamena, ze ho Tvoje telo znasa dobre. Ved aj klobasy clovek papka roky, ake neciti ich ucinok hned. Telo je uzasne v tom, ako sa vie branit neziaducim latkam. Telo ma instrument HOMEOSTAZY, pomocou ktorej sa neustale snazi zotrvat v stave ZDRAVIA. Ale raz sa ten instrument opotrebuje a niekedy, ak sa prilis namaha, moze sa nahle poskodit a vysledkom je choroba. Neviem teda, co myslis pod spojenim, "...a som zdrava...". Nebol by som si tak isty. Nedavno som bol na SK. Vsetci hovoria, ved sme zdravi. Pritom, v skriniach a vsade inde maju plno liekov, maju akne, cervene oci, vyrazky, pokaslievaju, boli ich hlava, hrdlo, to a to a tamto. Ale vravia, ze su zdravi. Tieto choroby sa tak znormalizovali, ze uz ich clovek povazuje za NORMAL. Treba sa nam zobudit z bludov a vratit sa k podstate, k prirode a k zdraviu, co najdokonalejsiemu, a ni k zdraviu s migrenami, kaslanim, soplenim a podobne.
a maly mlieko kravske sam odmieta. len obcas acidko, alebo kakao.
damian, suhlasim. ja som malemu tiez davala kasicky z cerstveho ovocia, samozrejme, biele jogurty, žiadne dzusiky a podobne. nic konzervovane. ani pribinaciky velmi dlho nie aj ked ma okolie stale tlacilo aby som ho krmila vselicim. ale co mas proti ovocnym nesladenym cajom? a polievkam?
Jajka001. citas pozorne? Mozno somsa nepresne vyjadril. Pisal som hlavne o chronickom dehydrovani kojencov pri kravskom mlieku a formulach z toho mlieka. Ano, ak je dieta kojene VYLUCNE materskym mlieckom, je dostatocne hydrovane (ak nie je horuco). Akonahle sa dietatu dava nieco ine ako materske mlieko, alebo akonahle zacina prijimat nemliecnu potravu, ma pit VODU. Nie caje, ani polievocky, ani dzusy, ale VODU. Mozno je to tazke pochopit, ale to preto, lebo zijeme v kapitalizme a bludoch s nim spojenymi. Deti nam choreju, povazujeme za prirodzene ze deti su kazdorocne niekolkokrat u lekara, pritom, je to mimo prirodzeneho normalu, je to absurdne. Normalne a zdrave dieta nema dovod mat zapaly, sople, kasel, vyrazky, a ine. Niekto si povie: "ved len kasle a sopli", lenze to nie je LEN. Je to indikator toho, ze nieco zacina byt v neporiadku. A jednym z najbeznejsich pricin toho neporiadku je chronicke dehydrovanie, hoci sa tomuto davnemu poznatku nasa moderna symptomaticka a chemicka medicina vzpiera ako kon. Samozrejme, aj ine problemy su. PRECO sa detickam kupuju "vyzivy" (bez vyzivovej hodnoty), preco sa im kupuju kremiky (plne cukrov a konzervatov). Je tak tazke kupit tvaroh, kakao a melasu a urobit dietatku chutny krem? Alebo z bieleho jogurtu urobyt chutny kakaovy jogurt? Je tazke rozmixovat SUROVU zeleninu a dietatku podavat (mozno z trochou morskej soli na ochutenie)??? Tazke vsak? Mam malu rocnu krasnu neter. Divili by ste sa, ako papa rozmixovanu surovu cviklu, ba aj celu ju pohryzie. Ako saa tesi, ked moze hryzt mrkvu, uhorky, jablka a vsetko mozne. Sestra ju prestala kojit, zial. Mlieko ale NEPIJE! A je zdrava, omnoho zdravsia, ako deti naokolo, ktore papaju vyzivky a ostatne nezmysly a bludy z obchodov. O mliekach uz ani nehovoriac....
Davat malym babatkam vodu z vodovodu je chore...Do siestich mesiacov deti nemaju dostavat nic okrem materskeho mlieka, ani pri horucavach! predne mlieko sluzi namiesto vody...Damian, ja som dostavala kravske mlieko od tretieho mesiaca a som zdrava. Ziadne alergie (ani na ten slavny penicilin) nemam...Takze tieto priam fanaticke propagandy si niekam strc.
damian suhlasim...takze cistu vodu.moj muz sa priamo venuje CISTEJ VODE.kto ma zajem nech napise.za najmensiu cenu na trhu najlepsiu kvalitu.kto nema zajem aj tak nech mi napise-je dobre byt informovany pre buducnost.mame 9 mesacne dieta.od zaciatku tehotenstva mam tu najkvalitnejsiu vodu...maminky vypnite televiziu!!co je vnej? same nasilie, negativne spravy a serialy kriminalky a serialy plne intrig!havarie a vybuchy.same desive situacie.mozog to uklada.obzvlast u maleho dietata co sa vyvija!a potom, ze maju deti hrozne sny!
plne kojene dieta nepotrebuje pit vodu. iba v horucavach. ak by sme mu davali viac vody, nedostavalo by sa mu dostatok vyzivy, pretoze voda by zabrala miesto materskemu mlieku. dôvodom nocneho desu je skor spracovavanie neprijemnych zazitkov. môj syn sa este v porodnici strhaval zo sna s vykrikmi a dovolim si tvrdit ze to bola trauma z porodu. casom to preslo. prikrmovane deti samozrejme potrebuju aj vodu, prevarenu, a nesladeny caj.
PRAVDA, KTORU NAM MEDICINSKY SYSTEM ZAMLCIAVA, JE TAKE, ZE DETI (A NIELEN DETI), SU EXTREMNE DEHYDROVANE. LEKARI OMYLOM HOVORIA, ZE DIETA POTREBUJE TEKUTINY. TO KE BLUD, AZ TO BOLI. DIETA POTREBUJE VODU, TAK, AKO KAZRY INY TVOR NA ZEMI. AK JE DIETA DEHYDROVANE, PRVE, CO TRPI, JE MOZOG, KTORY VYZADUJE NAJVIAC VODY. AK JU NEMA, NEMOZE BYT NA POKOJI A ODDYCHOVAT V NOCI. DIETA JE POTOM NEPOKOJNE A NESUSTREDENA AJ VO DNE. A TAK TO IDE DOOKOLA. NA DRUHOM MIESTE SU PLUCA. TIE SA PRI NEDOSTATKU VODY A ZAHLIENENI MLIEKOM DUSIA A DIETA MA POCIT, ZE SA DUSI. PSYCHOLOGICKY SA TO PREMIETA AKO ZLY SEN (NOCNY DES). TOMU VSETKEMU PRISPIEVA AJ TAZKA PRIKRIVKA, TEPLO V IZBE A POD. PROSIM VAS PRETO, ZACNITE DETICKAM DAVAT VODICKU, UVIDITE TU ZMENU. NESLUBUJEM, MOZE BYT AJ INA PRICINA, ALE VIEM, ZE 75% DETI V 21 STOROCI JE CHRONICKY DEHYDROVANYCH.