V piatok idem na laserovu operaciu oci. Viem, ze uz tu bolo dost vela tem otvorenych tykajucich sa operacie. Ale ja by som chcela vediet nieco ine: Ako to vsetko prebieha od doby, kedy tam pridem az do doby, kedy bude po operacii? Cize mam namysli vsetko. Viem, ze je to ambulantny zakrok. Ako dlho to vsetko trva? Budem operovana metodou PRK. Ale to je myslim jedno, nie? Ved laser ako laser... Ci nie? Viem, ze pri PRK je dlhsie hojenie rany. Co budem citit? Nie je problem udrzat oko otvorene pocas operacie? Predpokladam, ze uspana nebudem, ale oko umrtvene mat budem. Picha sa nejaka naladovka (oblbovak) ako pred hocijakou inou operaciou? Ake to vsetko je? Proste cely postup...
Laserova operacia oci - uz coskoro
no pozri sa j., ja mam -6,0 na oboch ociach a -0,75 cylinder. ten cylinder mi nameral az ocny lekar, ktory ma bude operovat (moja ocna vysetrenia flakala a dokonca mi namerala -7,0 obe oci). mne povedal, ze musim mat minimalne -3,0 dioptrie maximalne -6,0 (ak mam aj -7,0 tak povedal, ze este operuju oni v Kosiciach, ale su to ojedinele pripady). takze som na hranici. a musis splnit este jednu podmienku: hrubku rohovky musis mat aspon 620 mikrometrov (ja mam 623 a 629, takze lekar sa potesil, ze si nesiem rezervu :o) hehe). takze tolko. tesim sa na piatok, nech to uz mam za sebou, ale zaroven sa bojim tej bolesti, lebo neviem, aka silna bude. ale kazdy ma iny prach bolesti...
Ja som mala 3,5. Tiez som pocula, ze malo dioptrii neoperuju, ale neviem, kolko je to malo. No a mna operovali davno, v BA v COrnea, v 1999 roku a vtedy nedavali ziadnu ochrannu sosovku a oko robili vzdy len jedno. A ked ti budu robit obidve, tak si bud ista, ze nebudes vidiet ani prd, takze sa musis spolahnut na sestru. No a co sa tyka bolesti, ja som taky magor, ze som si vyratala presne datum podla mesiaca, kedy mam ist na operaciu a po 3 hodinach po operacii som uz bola OK, uz som nebrala nic proti bolesti, ale je fakt, ze som mala pocit piesku v oku. Ale inak pohoda, do dnesneho dna mam na oboch ociach O dioptrii.
Ahojte, chcem sa opytat, aku najnizsiu dioptriu treba mat, aby operavali ocka? Lebo ja nevidim do dialky, ked soferujem, tak mam okuliare, ale zatial len dioptriu 1. Ze vraj operuju, az ked je viac dioptrii...Kolko mate vy?
a to oko teda bude zalepene alebo nie? lebo ked hej, tak sestra, ktora ide so mnou, by si mala nacvicit vedenia slepca :o). hehe. bude mi totiz operovat obe ocka naraz...
mam trosku strach z tej bolesti. i ked si myslim, ze som presla vselicim (okrem nehod... tie sa mi chvalabohu vyhybali :o) - teda az na narazenu ruku hehe). mala som operovanu nohu (ambulantny zakrok), lebo som mala vyron na kolene a nevyzeralo to pekne. ale to uz bolo davno.
a teraz predsa no... bojim sa tej bolesti po operacii. ale tie lieky snad pomozu :o). a bude to trvat len 3 dni (teda ta bolest).
ty envy si videla normalne po 2 tyzdnoch? lebo doktor hovoril, ze moze sa vyskytnut komplikacia - ze mozem kustik hmlisto, ale potom sa to vykoriguje. takze uvidime no.
drzte mi palce. v piatok o 11:00 to PRIDEEEE... :o) (14. 12. 2007). ale tesim sa. a inak... mala som sosovky a vietor mi fukal do oci... take no... nezvyk. 10 rokov som nosila okuliare vkuse, takze bude to zrejme sila zvyku no... ale tesim sa. joj... nech to mam za sebou (aj tie 3 dni) :o). ahojte. a dakujem. a piste dalej do piatku skusenosti a take veci.
mne robili laserovku pred troma tyzdnami. sosovka do oka, prve dni papajte lieciky na spanie a proti bolesti, lezte atd. ja somprve styri di prespala cele, akurat strasne stipalo, slzili mi oci a obcas rezalo.. po 2 tyzdnoch od operacie som uz skvele videla.. tak sa baby drzte :)
a inak... vraj nie kazdy citi ten zapach zo spaleneho... ale vacsina vraj hej.
a lekarka ti nepovedala, ze co ta bude cakat a tak...? napr. ked ti "zacvakla" oko pred zapnutim lasera, tak ti nepovedala, ze to bude smrdiet, hucat a... mne to lekar este nepovedal. takze nejaky oblbovak si nedostala? lebo pred normalnou operaciou sa vraj picha naladovka do svalu, aby si sa nebala, bola pokojnejsia... a oko stale prelepuju? mne povedal, ze mi da ochrannu sosovku. ty si ju dostala a tiez ti oko prelepila? ci nie? kde si bola na operacii? ja idem do Kosic - Mikrochirurgicke centrum oka. Vysetril ma dr. Daboczi (prvy dojem je dobry...), ale ze operuje vraj on alebo dr. Ferko. A tie operacie sa vykonavaju v tom centre iba v piatok. Ale potesila si ma, ze vsetko dopadne podla mesiaca OK. Neriadila som sa sice nikdy lunarnym kalendarom, ale tesim sa :o). Ak viete niekto este nieco, tak sa kludne ozvite.
radsej nechci vediet....moja operacia trvala 33 sekund, dohromady od vstupu di ordinacie az po odchod bolo asi 13 minut. NAjprv ti daju take kvapky - anestezu do oka...to musi posobit nejaku pol hodinu az hodinu....potom vojdes dnu....daju ti taku obruc do oka ako je na vykrajovanie pagacov :-) takze nebudes mrkat, potom ta nasteluju, laser ti bude svietit do oka, ak okom pohnes, laser sa vypne...no a co mna najviac sokovalo a nikto mi to nepovedal bolo to , ze ked sa laser spustil, zacalo to tam strasne smrdiet...ako spalena koza, vlasy...hroza...netusila som , ci je vsetko OK, tak som sa vydesila....apotom mi lekarka povedala, ze ved ten laser pali vrchnu vrstvu rohovky, takze to musi smrdiet, lebo to vlastne vypaluje....takze sa nezlakni...no a potom uz je to vsetko fajn. Musis brat tabletky proti bolesti. No a vybrala si si celkom fajn den podla postavenia mesiaca, budes mat dobry priebeh....a pocuvaj rady lekara, ak ti povie, ze mas mat oko zalepene tri dni, tak to posluchni a neskusaj, ci ti to uz funguje...nesvindluj