Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Laserova operacia oci - uz coskoro

Príspevok v téme: Laserova operacia oci - uz coskoro
majka_

V piatok idem na laserovu operaciu oci. Viem, ze uz tu bolo dost vela tem otvorenych tykajucich sa operacie. Ale ja by som chcela vediet nieco ine: Ako to vsetko prebieha od doby, kedy tam pridem az do doby, kedy bude po operacii? Cize mam namysli vsetko. Viem, ze je to ambulantny zakrok. Ako dlho to vsetko trva? Budem operovana metodou PRK. Ale to je myslim jedno, nie? Ved laser ako laser... Ci nie? Viem, ze pri PRK je dlhsie hojenie rany. Co budem citit? Nie je problem udrzat oko otvorene pocas operacie? Predpokladam, ze uspana nebudem, ale oko umrtvene mat budem. Picha sa nejaka naladovka (oblbovak) ako pred hocijakou inou operaciou? Ake to vsetko je? Proste cely postup...

age44

vsak len bud trpezliva, vies, ze nemam vlastnu skusenost, ale ak ti lekari vraveli, ze treba cakt, kym sa ti "rozjasni", tak asi vedia o com vravia. ale tiez som zvedava, cakam kedy sa ti ozve niekto kto je po operacii. dufam ze ta nevystrasim, ale pred par rokmi sa stavalo, ze to pri operacii "presvihli" a urobili pacientovi z minusu plusove dioptrie. ale dnes su tak presne pristroje, ze sa to uz nestava. a z brata si nic nerob, moj ma presne take podpichovacne poznamky na mna a na moj vyzor (a to si myslim, ze vyzeram lepsie ako on :-)). neboj, bude dobre.

majka_

no neviem, ci si na mna zvykli :o). ale brat mi pri sosovkach povedal, ze on by investoval do ramu a ze vyzeram hrozne :o). a mama sa bala, aby som neskoncila ako jedna babka pri cukrovke, ktora oslepla... ale mne to nehrozi.
len mam strach, ze kedy zmizne ten problem s videnim do blizka. mam pocit, ze je to kustilik lepsie nez vcera, ale to sa mi iba zda asi...

age44

jeeej majka to je super, ani si to neviem predstavit, zrazu mozes vyhodit vsetky okuliare a vidis. a co na to tvoji znami a priatelia, zvykli si uz na teba bez okuliarov?

majka_s

inak mam este otazku: po operacii vidim do dialky skvele a do blizka dost zle (na pocitac, pri citani a tak...). upravi sa to do tych spominanych 2 tyzdnov ako povedal lekar alebo je to komplikacia pri operacii? lebo lekar mi povedal, ze po operacii budem mat zahmlene videnie a to by sa do roka malo stratit. ale rok predsa nemozem tak pozerat...

majka_

Ahojte... tak konecne uz mam po operacii a mozem bez okuliarov pozerat aj na pocitac. Vidim sice dost zle este na pocitac, ale da sa...
Operovana som bola v Kosiciach v Mikrochirurgickom centre oka. Obaja doktori (dr. Daboczi a dr. Ferko) boli uzasni a super a sestricky este lepsie :o). Aj jedna lekarka, ktora tam bola a robila mi kontrolu priechodnosti slznych kanalikov bola super. Najprv ma sice vystrasila tym, ked hovorila podrobnosti operacie, dalej hovorila aj o tom, ze niektorym kratkozrakym moze odpadnut sietnica po viacerych rokoch, ale najviac ma vystrasilo to, ked mi isla kontrolovat tie slzne kanaliky. Robila to takou zahnutou ihlou do L-ka. A s tym mi pichla priamo do oka a vstriekla mi nejaky roztok ci co to bolo. Ona vravela, ze nie je ihla ostra, ale tupa a to si neviem predstavit, ako by to bolelo, keby bola ihla ostra... bolo to najhorsie z celej operacie :o).
Potom asi o 15 minut na to ma zavolal lekar dovnutra (do operacnej saly, ktoru som si predstavovala ovela vacsiu nez ambulanciu, ale napokon bola velka ako ambulancia). Tam mi najprv zakvapkala oci sestricka (zlata osobka :o) hihi). Potom mi dr. Daboczi, ktory ma robil povedal, ze mi vsetko povie, co bude robit a tak aj spravil. Najprv som bola jak na ihlach, ale potom som sa po chvili uvolnila a bolo to OK. Oci ma neboleli, operacia tiez nie, takze by som sla este raz :o). Citala som, ze niektori citili neuveritelny zapach pri operacii. Ja som citila len taky slabulinky, ako ked na 1 sekundu otvorim plynak a nezapalim ohen... tak taky slabucky zapach, ale inak v pohode. Dalej som tu citala, ze by pocas prace lasera mal byt nejaky velky bzukot alebo co. No ja som to tak nevnimala. Mozno som si to dopredu predstavovala, ze sa to strasne rozobzuci alebo co, ale bol to leln taky jemnunky bzukot... Slabsi u mna nez zubna vrtacka.
Sestricka mi kratko pred operaciou povedala, ze ako mam brat lieky a kvapky a tak som ich aj brala. Vikend som pekne krasne prespala, takze ma nic nebolelo a vsetko bolo OK. V pondelok (teda vcera) som bola na kontrole, lekar mi vybral ochranne sosovky a povedal, ze uz mozem aj na pocitac aj na telku.
Mam vsak jediny problem, ktory sa pevne dufam odstrani. Do dialky vidim uzasne... aj tie malicke strbinky na bytovke oproti dokonca :o). Ale na blizko vidim dost zle (ale to je to, co by sa malo upravit). Normalne som neverila tym, ktori su dalekozraki, ked tvrdili, ze na blizko nevidia, ale do dialky vidia ostro. Zdalo sa mi to nemozen. Ale teraz ich chapem :o).
Oci ma uz nebolia, najblizsiu kontrolu mam 7. januara. Mam aj mobilne cislo na lekara, ak by sa nieco stalo, tak je to super.
A inak velka vdaka lekarom dr. Daboczimu a dr. Ferkovi aj tej zlatej lekarke (uf... nevsimla som si jej meno) a aj tym super sestrickam (jedna sa ponukla, ze pojde na miesto mna i na discoteku cez vikend :o) hehe). Proste tito lekari v Kosiciach v Mikrochirurgickom centre oka 3F su uzasni. Som fakt rada, ze som tam bola. Musia byt fakt skveli lekari a psychologovia v jednom, ked im tam chodia taki strachopudi ako som ja :o). Takze fakt vdaka... Su uzasni. A normalne, ked bude treba ist na reoperaciu, nebudem vahat, ak bude treba. Pojdem urcite...

trevorica

Ahojte, rada by som aj ja pridala svoju skusenost s operaciou.
Bola som na tom pred 6timi rokmi (jedno oko a potom po 2 mesiacoch druhe - dioptrie okol 5.5) a mozem povedat, ze aj ked sa ukrutne bojim bolesti a moj prah bolestivosti je hodne hodne nizko, tak tato operacia bola to najlepsie rozhodnutie mojho zivota. Nie je nic krajsie ako ten okamih ked po 2 dnoch (pre mna ukrutnych bolesti, ale napr. pre moju kamaratku pocit akoby len mala smietku v oku) sa rano zobudis, umyjes a VIDISSSSSSS a nemusis mat tie hnusne okuliare co ma predtym 15 rokov tyrali:).
UZASNA VEC - stoji za tu bolest aj ten strach aj to vsetko okolo.
V Excimeri boli perfektny profesionali, ktory ked videli aky som stressman, tak okolo mna behali a starali sa o mna ako vo vaticke.
Aj pooperacna starostlivost (dalsi rok kontrol) bol supre.
Kazdemu kto sa chce zbavit hnusnych skuli:) odporucam nech nevaha a neboji sa. Je to super. Aj po tolkych rokoch vidim az do Asu:)))))))))))))))). Drz sa

age44

majka o tom ci mas v tele zapal hovori hlavne sedimentacia, ak je zvysena, tak sa hlada zapal. ale tiez aj mnozstvo bielych krviniek. cervene zilky by nemali komplikovat operaciu, pali sa "len" rohovka.
majka, myslime na teba zajtra, drzime vsetky prsteky a po vikende sa ozvi!!!
ja som si bola dnes pre novy druh sosoviek a su zatial super.
tak sa drz, este raz