Bojim sa, ze trpim astmou?

Príspevok v téme: Bojim sa, ze trpim astmou?
zuzycek

Ahojte, mam 19 rokov..a bojim sa ze trpim astmou. Ked je vonku zima a sa vraciam domov..tak potom pocitujem take stazene dychanie..a dost ma dusi..potom neviem zaspat kym to pomaly neustupi. Som alergička a pravidelne chodim k doktorke..ale tento problem som jej nespominala..neviem, nejak mam z toho strach. Mala by som to povedat mojej alergologicke alebo obvodnej lekarke? a ako sa robia testy na astmu?? dakujem za vsetky rady

ethel

zuzycek: každopádne si po expirácii nič nestriekaj a odporúčam ti oznámiť toto tvoje sťažené dýchanie alergologičke.

RNG

Samozrejme. Mame ho ale vo forme kapsul, lebo tekuty je prilis palivy v krku.
Na druhej strane mozno prave tekuty by bol lepsi na nakazu mandli. Ale kapsule sa daju prepichnut ak potrebujes par kvapiek na hrdlo.

zuzycek

Ked sa mi raz vecer dychalo tazko tak som si striekla Atrovent co som doma mala..moze mi nejak uskodit? aj tym, ze je uz nejaku dobu po zaruke? ale trochu mi pomohol lepsie dychat.

RNG

Astma je niekedy aj vysledok zanesenych pluc.
Cistenie a potlacenie infekcii vo vyluckoch na spodu pluc a na prieduskach velmi ucinny prostriedok je oreganovy olej(divoke oregano=divoky pamajoran, ucinna latka carvacrol, ovela silnejsia, ako thymol z pestovaneho pamajoranu)
Davka 2x300 mg, len s jedlom!,(korenina).

agina

Urcite ta posle na Rontgen pluc a na tu spirometriu.Ja som mala presne take iste priznaky ako ty. Od RNG-ho som si objednala Quercetin s vitamonom C a znami mi doporucili jazveciu mast - v lekarni nedostanes.Odkedy uzivam Quercetin a mastim si pluca a priedusky, tazkosti su prec.Spirometriu som mala OK, takisto krvne testy, stitna zlaza...a stale som mala to stazene dychanie, doktori si asi museli mysliet, ze som nejaky hypochonder.Osemnasteho som objednana na alergologiu.

ethela

spirometria-dýcha sa do trubičky(prístroja) silný nádych a výdych.Prístroj vyhodnotí kapacitu plúc.Vyšetrenie je dôležité pri zisťovaní astmy a CHoCHP

alti

Alergia /ktoru mas zrejme otestovanu/, prejde casto do alergickej astmy. Asi Ti doplnia spirometriu a to bude vsetko. Inak, alergie i astma maju pod sebou vyrazne podpisanu nasu psychiku. Moja imunologicka mi to zadefinovala cca 60timi percentami. Ja by som to cislo este zvysila. Ja som po takomto uvedomeni dnes alergicka astmaticka bez akychkolvek priznakov. Rada hovorim "vyliecena", ale podla lekarskych studii sa vyliecit neda. Skus popracovat na sebe tymto smerom, drzim palce.