DETI

Príspevok v téme: DETI
slzy

Prajem pekny den.Neviem ako by som to zacala.Ale,hladam matky,ktore maju podobny problem ako ja.Ako sa s tym vyrovnavaju,a ci sa to vobec da,vyrovnat sa s takym dacim.Ked som sa rozviedla syn mal cez rok.Bol pre mna vtedy vsetkym,upla som sa na neho,a prakticky on ma dostal zo sklamania.Bolo to dieta,milucke,zlatucke,nikdy nevedelo drzo odpovedat,stale mi dokazovalo jak ma ma rad a ja jemu.Mala som z neho velku radost.Snazila som mu dat vsetko,aby nepocitil,ze nama otca.Prakticky bola som na neho sama,ci mal teploty,ci nieco ine ho bolelo,a bol velmi hyperaktivny.Mala som co robit,aby som si ho ustrazila.Ale mala som ho velmi rada,a bola som stastna,ze ho mam.Casom som chcela aby neostal sam,tak som si dala inzerat a chcela som vytvorit uplnu rodinu.Mal 7rokov,ked som mala dceru,a odstahovali sme sa z nasho kraja.A tam uz som mala viac starosti,aj dcera aj syn,do toho vselijake ine problami,ALE URCITE SOM SYNA NEODSTRKAVALA,BA NAOPAK ASI SOM MU SA SNAZILA DAT ROVNYM DIELOM AKO DCERE,A TROCHU VIAC,LEBO DCERA UZ MALA AJ OTCA A ON OTCA NEMAL.vO VSETKOM SOM MU POMAHALA,DOKONCA NIKDY SOM HO NENUTILA UCIT SA NA SAME 1,A KED DONIESOL ZLU ZNAMKU ALEBO VYSVEDCENIE TAK SOM S TOHO NEROBILA NEJAKE HALO.PROSTE STARALA SOM SA VZORNE VRAMCI MOJICH MOZNOSTI,JA SOM UZ MALA AJ TU NEVYHODU,ZE SOM OCHORELA.TRESTY AKO BYTKY U NAS NEEXISTOVALI,SKOR ZARACHA AJ TAK SA TO NIEKEDY NEDODRZALO,A ZAKAZI POZERAT TV.NIKDY SOM ICH NEJAK DRASTICKY NETRESTALA.............VSAK UZ ANI DCERU,LEBO UZ SOM MALA AJ JU.NIKDY KU MNE NEBOL DRZY,SPROSTY ATD.NEHOVORIM,ZE BOL ANJELIK,ALE NIKDY SI KU MNE NIC NEDOVOLIL. KED CHODIL DO 9ROC.SME SA ZASE PRESTAHOVALI NASPAT DO MOJHO ROD.KRAJA.NO A TU ZACALI PROBLEMI.JA SA S TYM NEMOZEM ZMIERIT,LEBO UZ TO TRVA 4ROK,A JE TO VELMI ZLE.ZACALO TO TAK,ZE ZACAL SA VZPIERAT A ZACAL BYT NA MNA DRZY.KED SOM MU NIECO POVEDAL.TAK MI NA TO ODVRKAL,TAK MI RAZ VYKRIKOL VEC,KTORU PRED TYM NIKDY MU NECHODILA PO ROZUME."KEBY SI BOLA CHCELA A BOLA SI TAKA TAK SI SI MOHLA MOJHO OTCA UDRZAT"ja som len pozerala,lebo som ho takeho este nevidela.A tak to slo.Den co den.Vtedy som si uvedomila,ze asi ho k tomu niekto musel len naviest,lebo do tej doby nad takymi vecami nikdy nerozmyslal.Tak som si uvedomila,ze to ma z vonku,tieto veci.A stupnuje sa to do dnes.Ja som mu nikdy otca nevykreslovala v zlom,ale uz asi tak 2roky s tych 4-roch mam toho plne zuby,lebo je to cim dalej tym horsie.A najhorsie je na tom to,ze syn mi vykrykuje take veci ktore nie su pravdive,a viem ze to maju na svedomi aj z okoli ludia.Lebo ine vysvetlenie nemam.PRECO DO DOBY KYM SA S TYMI LUDMI NESTYKAL TAKTO NEREAGOVAL.Niekto hovori,ze to bolo pubertou,tak toto nie je pravda,lebo vsetko sa neda zviest na pubertu,tam treba rozlisovat veci,co je pubarta a co je ked sa dieta otoci.Nehovorim,ze som 100%matka,ALE URCITE SI NEZASLUZIM TOTO,AKO SA KU MNE SYN SPRAVA.A zacina to ovlivnovat aj dceru.NEMOZEM POCHOPIT LUDI,KTORY ROZPRAVAJU NIECO ZLE,AKYM PRAVOM TO ROBIA.bOLI PRI TOM KED SYN BOL CHORY,POMAHALI MU KED MAL PROBLEMI?DENNO DENNE SA O NEHO STARALI>AKYM PRAVOM SA MIESAJU NIEKOMU DO RODINY.KED TAKE NIECO HOVORIM,TAK MI OBCAS NIEKTO POVIE"VED TY SI LEN NAMYSLAS"TAK TO URCITE,JAK SI CLOVEK MOZE TOTO NAMYSLAT,VED TO VYSLOVENE JE VIDNO,ZE JE OVLIVNENY.NO ALE.NECHAM, TOHO.CHCEM VEDIET,KTO MA TAKE SKUSENOSTI,A PORADIT SA,POPISAT SI S NIM.aKO TO TA MATKA ZVLADA ATD.O NIC INE MY NEJDE.LEBO JE MI TO VELMI LUTO,ZE TO TAKTO JE.A LUDOM,KTORY TAKTO ZASAHUJU INYM DO RODINNY LEN TOLKO ODKAZUJEM-MYSLIM,ZE MOZETE UROBIT CO KOLVEK,PAN BOH JE SVEDKOM VSETKEHO,A TEN ROZHODNE CO BUDE DALEJ.OSPRAVEDLNUJEM SA ZA CHYBY A PREKLEP.PRAJEM KRASNY DEN VSETKYM.BUDEM VELMI RADA,KED SA NEJAKA MATKA OZVE.

majka_

v novom roku ti takisto prajem vsetko najlepsie, vela lasky, stastia, zdravia a najma vela usmevov a milych prihod :o)

slzy

majka_Tebe tiez zelam do roku 2008,vsetko dobre,hl.zdravie.Uspechy v skole,v laske a v osobnom zivote.......a velmi pekne dakujem Ti za to,ze si mi napisala svoj nazor,vazim si toho,lebo viem,ze aj mlady clovek vie pomoct starsiemu.Mas pravdu,krikom nic nevyriesime.To som uz zacala nad tym uvazovat,lebo fakt krikom nic clovek nevyriesi.No uvidime,lebo mna to velmi trapi,lebo mi na synovy zalezi,a bol velmi zlatucky chlapec,on mi prakticky pomohol po rozvode,rozpravame sa o vela veciach,aj stale som vedela ked mal nejake dievca,len teraz nejak poslednej dobe uz sme o tom nehovorili.....casom mozno aj on pochopi vela veci........vela stastia Ti prajem majka_ a ak budes mat chut tak sa ozvy.Maria

slzy

mimi.a,velmi pekne Ti dakujem aj ja Tebe Prajem len to najlepsie do roku 2008,hl.zdravie,lasku,pohodu a uspech v praci aj v osobnom zivote.....a aj celej Tvojej rodine.....Maria

majka_

SLZY:
ja by som ti odporucala jednu vec: porozpravaj sa s nim, ze preco ti to povedal, odkial to ma, co ho trapi a pod. mozno ti na to len zas nieco drze odvrkne, ale ty sa nenechaj vykolajit. len sa s nim kludne rozpravaj, az kym ti nepovie, co ho trapi. lebo si napisala, ze bol vzdy dobry a zlaty chlapec, ale ze sa zmenil. predpokladam preto, ze v detstve bol vztah medzi tebou a nim fakt krasny. tak sa s nim v pokoji porozpravaj, ze co sa mu stalo, ci mu chyba otec... ver tomu, ze ak na seba budete vrieskat, vsetko sa bude len a len zhorsovat a napokon ho mozes stratit. hovorim z vlastnej skusenosti. nie som matka, ale vidim to v rodine a chapem to. moja mama sa so mnou nikdy nedokazala porozpravat (ani o zenskych veciach) a ked aj raz chcela, tak mi to pripadalo neprirodzene, lebo som na to zvyknuta nebola. moj starsi brat je presne taky, ako tvoj syn. teraz mame vykrikuje vychovu, ked spravi nieco zle a mama ho upozorni alebo krici. a starsi brat zacina ovplyvnovat mojho mladsieho brata, zacina sa spravat rovnako (tak ako tvoj syn ovplyvnuje dceru). moj otec od nas odisiel uz pred 10 rokmi (starsi brat bol prave pubertak) a bolo to tazke. a kedze moja mama bola sama na 6 deti (a ja mam este k tomu zdravotne problemy), tak "nestihla" sa s nami vsetkymi rozpravat, ale snazila sa nam dat vsetko, aby nam nic nechybalo. ja mojej mame nic nevycitam (i ked sa stane castesie, ze po sebe kricime, lebo chcem si usporiadat svoj vlastny zivot - mam 19 a chodim na VS).
skus ho pochopit, i ked je to tazke. mne osobne velmi prekazalo, ze pochadzam z neusporiadanej rodiny, ze otec stval proti nam celu zvysnu rodinu, ze nie sme kompletni... a o tom sa so mnou nik rozpravat bud nechcel alebo nemal cas. a si myslim, ze ked budem mat svoje deti a sa take nieco nedajboze stane, tak si na deti cas urcite najdem. aj ked to bude tazke.
si myslim, ze take rozhovory medzi matkou a dietatom (aj intimne, aj o "dospelackych" problemoch) pomozu, lebo dieta sa vtedy neciti odstrkovane, akokeby si chcela povedat: vies co, nemiesaj sa do mojho vztahu s otcom... myslim si, ze ak sa budes rozpravat so svojimi detmi aj o tychto veciach, tak sa ta stracajuca sa dovera vrati :o). drzim ti palce. myslim, ze tvoj syn a dcera nie su zle deti, len je to na nich vela...

slzy

Krasne Vianoce Ti prajem mimi.a-a celej rodine.Mas pravdu,pre mna tiez uz ex a jeho rodina neexistuje.Preco by sme sa mali koli nim trapit,a syn,dufam,ze sa spamata,lebo clovek sa uci na vlastnych chybach.A byt ho nebudem,posledny krat dostal,ani nepamatam,ale dakujem Ti mimi.a,ze si sa ozvala........mame to tazke my zeny,ale aj tak sa oplati dalej zit.Tak prajem Tvojej RODINE V ROKU 2008 VELA STASTIA,ZDRAVIA,LASKY A POHODY......AJ IFKE A JEJ RODINE A CELEJ RODINE TRINITY.kRASNY DEN ZELAM.

slzy

Prajem krasny vianocny den.Trinity,nie drogy urcite,nie.To nie.On mi este ked mal 12-13rokov povedal ked sme mali na to temu,ze mamko vies ake je to svinstvo.....Lebo byvali sme na zap.slov.kde deti fetovali atd.tak som sa ho uz na to pytala,a on uz vtedy vedel,co je to droga,lebo videl kamaratov,co to pouzivali........takze v tom mu naprosto verim...krasny den prajem.

mimi.a

ja som tiez so svojim ex druhy krat otehotnela.. najprv ma strieskal, ze to neni jeho, lebo on si daval pozor a ked som potratila, tak ma strieskal zas, ze som bola 100% na potrate. A mala som vystarane.. fakt sa cudujem sama sebe, ze som to s nim tak dlho vydrzala... A co.. kaslat na byvalych, na tych uz nas zivot nestoji ani nepada. Mam skveleho manzela, zdraveho syna, dobru pracu.. ako keby mi tam hore chcel niekto nieco vynahradit. Musis na to pozerat aj z tejto stranky. Ale je to na porazenie, ked sa vlastne dieta takto pokazi a clovek rozmysla kde urobil chybu.. mozno prave tam, ze ju neurobil a prilis sa im venujeme.. a rozmazname si ich, aj ked sa to tazko priznava:)) ked bude na buduce mlady drzy, tak mu jednu treskni.. bitkou sa nic nevyriesi ale aspon ho sokujes, fesaka a mozno si uvedomi, ze s tebou husy nepasol:)) Pevne nervy, moja:)

trinity

Slzy a neberie náhodou drogy? Dieťa sa o 100% len tak nezmení... Pracujem s takýmito deckami, takže viem o čom hovorím... má zmenené správanie, je agresívny... rozšírené zrenice? slzia mu oči? divná partia? obaly z filmov? skús to posledovať

Najčítanejšie články