Dobrý den . Chcel by som sa spýtať či má niekto skúsenosť s prácou na nočnej zmene.Diabetik som dva a pol mesiaca zatial pracujem nemám žiadne potiaže. Pracujem na 4 zmeny. Závodná lekárka mi naznačila že mi nedovolí pracovať v noci. Ako to vlastne je ? Diabetologička nemala proti tomu nič že ked sa dobre cítim tak môžem pracovať.Glykémie sa mi upravily výborne glykovaný hemoglobín 6,2 . Dakujem zatial.
práca v noci
ja som diabetickou od 17 rokov a teraz v 40-ke som si zacala pichat inzulin a praca na nocnych sluzbach mi nie je pritazou. Diabetik si musi urovnat svoj zivotny styl a spolupracovat aj so svojim diabetologom.
Asi tusim, preco ti doktorka odporucila, ze nieje dobre aby si pracoval na smeny. To preto, lebo diabetik potrebuje pravidelny stabilny rezim a ked pracujes na 4 smeny, tak ten rezim nikdy nedosiahnes. Ty potrebujes kazde rano pravidelne vstat, najest sa vyrovnat si hladinu cukrov, potom vyvazenu desiatu, obed, olovrant, veceru , pichnut si vzdy pravidelne inzulin a toto vsetko musis dodrziavat lebo ak nie, tak mozes zit kratsi zivot, lebo nebudes mat pravidelny rezim, ak vsetko dodrzis mozes sa normalne dlho dozit.
Nočné smeny u niektorých ľudí spôsobujú narušenie biorytmu a následne poruchy metabolizmu,nie každý je však na zmeny v spánkovom režime tak citlivý.Ak ti to nespôsobuje problémy,nevidím dôvod,prečo by si nemohol pracovať aj v noci.
Je to jednoduce,ak nemaš ine žiadne ťažkosti a praca v noci ťa nevyčerpava až tak aby ti to vadilo,tak hadam by to nemal byť problem...ja som v minulosti po každej nočnej sa nemohol spametať dobre dva dni...(vyčerpanosť,unava,zmetok),čiže tam to bolo jasne,ale robil som to tak istu dobu,DM1 som dostal až oveľa neskôr.