práca v noci

Príspevok v téme: práca v noci
kiti

Dobrý den . Chcel by som sa spýtať či má niekto skúsenosť s prácou na nočnej zmene.Diabetik som dva a pol mesiaca zatial pracujem nemám žiadne potiaže. Pracujem na 4 zmeny. Závodná lekárka mi naznačila že mi nedovolí pracovať v noci. Ako to vlastne je ? Diabetologička nemala proti tomu nič že ked sa dobre cítim tak môžem pracovať.Glykémie sa mi upravily výborne glykovaný hemoglobín 6,2 . Dakujem zatial.

kiti

Zdravím vás pani Zuzana. Za vaše povzbudenie Vám veľmi pekne ďakujem. začiatkom januára sa chystám na preventívku závodnej som zvedavý ako dopadnem.Tie nočné zatial mi nerobia vôbec nič.Životný štýl dodržujem.

zuza

ja som diabetickou od 17 rokov a teraz v 40-ke som si zacala pichat inzulin a praca na nocnych sluzbach mi nie je pritazou. Diabetik si musi urovnat svoj zivotny styl a spolupracovat aj so svojim diabetologom.

josephbsg

Asi tusim, preco ti doktorka odporucila, ze nieje dobre aby si pracoval na smeny. To preto, lebo diabetik potrebuje pravidelny stabilny rezim a ked pracujes na 4 smeny, tak ten rezim nikdy nedosiahnes. Ty potrebujes kazde rano pravidelne vstat, najest sa vyrovnat si hladinu cukrov, potom vyvazenu desiatu, obed, olovrant, veceru , pichnut si vzdy pravidelne inzulin a toto vsetko musis dodrziavat lebo ak nie, tak mozes zit kratsi zivot, lebo nebudes mat pravidelny rezim, ak vsetko dodrzis mozes sa normalne dlho dozit.

kiti

ja nie som vobec unavený mám super prácu.A glykémie si udržiavam dobre.Držím prísnejšiu dietu ale dá sa stým žiť.

mamca

Nočné smeny u niektorých ľudí spôsobujú narušenie biorytmu a následne poruchy metabolizmu,nie každý je však na zmeny v spánkovom režime tak citlivý.Ak ti to nespôsobuje problémy,nevidím dôvod,prečo by si nemohol pracovať aj v noci.

peterok

Je to jednoduce,ak nemaš ine žiadne ťažkosti a praca v noci ťa nevyčerpava až tak aby ti to vadilo,tak hadam by to nemal byť problem...ja som v minulosti po každej nočnej sa nemohol spametať dobre dva dni...(vyčerpanosť,unava,zmetok),čiže tam to bolo jasne,ale robil som to tak istu dobu,DM1 som dostal až oveľa neskôr.