Egilok a Astmatik

jajkafr

Brumka
betablokátory by nemali užívať astmatici, ale niektorí astmatici znášajú celkom dobre niektoré lieky, v ktorých sa píše, že pre astmatikov vhodné nie sú... môžeš to skúsiť pre istotu maj stále pri sebe svoje záchranné lieky (Atrovent, Berodual alebo Ventolin) ak budeš pociťovať sťažené dýchanie, pocit tlaku na hrudníku alebo podobné príznaky lieky vysaď a navšív čím skôr lekárku... držím palčeky

brumka

doktorka som telefonovala a povedala ze ci nezabudla na moju astmu bronchiale. ze mam brat a ked sa daco naskytne mam volat...neviem co mi to moze urobit

RNG

Egilok(metaprolol) je betabloker.
Najcastejsie sa pouziva na znizovanie krvneho tlaku.
Na znizovanie je viacej moznosti, nie len beta blokery, ale aj ACE inhibitory(uvolnuju a rozsiruju zily) a diuretika(zvysuju vylucovanie vody ladvinami)
Existuju prirodzene diuretika a ine systemy na vasodilataciu, tj rozsirovanie zil.
V prvom rade treba prestat s latkami zuzujucimi cievy(dechty, spalene tuky, kofein, cigarety), menej solit alebo aspon nahradit cast NaCl solou KCl.
Z prirodnych ACE inhibitorov najznamejsi je hloh(hawthorne), ucinne davkovanie je 2x500 mg az 1 gram.
Zily su casto nie zuzene, ale zapchate tukovo-bielkovinnymi nanosami(vysledok "civilizovanej" stravy a nedostatku pohybu), daju sa cistit pravidelnym pouzivanim lecitinu, 1 lyzica cisteho granulatu rozvarit v polievka na kazdu osobu, 1-2 krat tyzdenne.

aljoska

A kardilogička vie,že si astmatička?Najlepšie by bolo za nou zajsť,alebo zatelefonovať čo máš robiť,nech ti dá iné lieky,ktoré by si mohla užívať.Ja ho tiež užívam,ale nie som astmatička.