Bolestivý sex po pôrode

Príspevok v téme: Bolestivý sex po pôrode
sandraBA

Prosím poraďte. Mám 22 rokov, som vyše roka vydatá a som takmer desať mesiacov po pôrode. Pôrod ako taký bol celkom ľahký, ale urobili mi pri ňom dosť veľký nástrih. Jazva po nástrihu ma stále po bolieva, hlavne pri sexe, alebo skôr pokusoch o sex. S manžeom sme sa od pôrodu niekoľko krát snažili o sex, ale vždy ma to dosť bolelo. Bola som s tým aj u gynekológa, ale podľa neho je to v poriadku a jazva je dobre zahojená. Môžte mi poradiť čo s tým, privítala by som aj skúsenosti žien, ktoré majú podobné skúsenosti. Kamarátok sa neemá cenu na to pýtať, lebo sú ešte takmer všetky bezdetné. Okrem toho mi je to aj dosť trápne.

miaa

JA PODOBNE ALE BEZ NASTRIHU,ZVLADLA SOM TO SICE AJ BEZ ALE PO TROCH MESIACOCH PO PORODE PRI PRVOM STYKU-HOROR.GYNEKOLOG TVRDI ŽE MA TAM NEMA CO BOLET,ALE MNA TO BOLI STALE PRI KAŽDOM STYKU A TO MA MALÝ UŽ 15MESIACOV.CÍTIM ŽE JE TO UŽ LEPSIE,PO PÁR POHYBOCH TO PREJDE,ALE NA ZACIATKU KAŽDÉHO STYKU SA CÍTIM STRASNE DOLE TUHÁ AKO BY SA VYTRATILA ELASTICITA POŠVY.JA SI TÝCH PAR POHYBOV PRETRPÍM A POTOM JE UŽ FAJN.LUBRIKACNÝ NEPOMOHOL SKUSTE MASÍROVAT HRÁDZU OLEJOM.INAK NEVIEM PORADIT.A ESTE K NÁSTRIHU-NESUHLASIM S TÝM.TREBA VYSLOVENE PORODNIKOVY POVEDAT ŽE SI TO NEŽELATE A SUHLASITE S TÝM IBA PRI OHROZENI DIETATA A VÁS.DÁ SA AJ BEZ REZU AKO JA ALE VELA ZÁVISÍ OD DOKTORA A AJ VAS AKO SPOLUPRACUJETE.

ako to vlastne je??

s tým barbarstvom=nástrih súhlasím, pripadá mi to ako "sila zvyku"- proste bezproblémový pôrod a veľký nástrih, to sa bije...

silvia9

Zdravim Vas,
som 2 mesiace po porode a zatial sme sa manzelom pokusili o sex 2x. Tretikrat neratam, pretoze to bolo strasne fiasko. Manzel nevedel, co moze, co nie, v podstate cakal, co sa bude diat a ja som zase cakala na jeho iniciativu.
Velmi ma to boli, v podstate sa do mna ani nedostal. Po pravde, ani ma nebavi ho uz uspokojovat, preto sme skusili sex. Neviete mi poradit ako dlho to bude trvat?

lori

Vlado asi sa ti nestalo, ze ta nenastrihli a ty si sa roztrhol od posvy po konecnik?Neodsudzuj obcas to je na mieste,pretoze rovna rana sa lepsie hoji ako ta roztrhnuta.

orešanka

Ahojte.
Ja som mala rovnaký problém. Malý má teraz 3 roky a už sa to upravilo. Práve uvažujem o druhom tak neviem koľko sa to bude upravovať potom. Myslím, že u mňa bol problém hlavne vo vyčerpaní a psychike. Tak ako píše meduška často som čakala kedy to skončí a čo mám na druhý déň spraviť.Ak chce manžel sex musí ti pomôcť. nech zoberie dieťa na prechádzku alebo babke. Ty si sprav kúpeľ, prečítaj si dobrú knihu - rob čo máš rada. Pri sexe nepristúp na iadne rýchlovky. Prípadne ho najprv uspokoj orálne aby sa potom dlhšie venoval tebe - to vieš celibát robí svoje a mohol by byť rýchlo hotový a ty by si z toho nič nemala. Hovor mu čo sa ti páči ak budeš dostatočne vzrušená a uvolnená malo by to byť fajn.
Držím palce.

vlado80

Preventivne nastrihavanie zenskych genitalii pri porode je novodobe medicinske babrabarstvo, ktore nema prakticky vyznam. Ale ktore moze zene uskodit, predovsetkym v sexualnom zivote. Vela zien ma po porode sexualne problemy prave vdaka nastrihu, respektive bolestivej casto zle zasitej jazve, ktora zostane po nastrihu.

igris

ahoj sandra :), ono je asi trosku problem v nasich hlavach, pri detoch neni tolko casu aby si sa uvolnila, pravdepodobne si na mat."dovolenke" a nezastavis sa cely den, rozdelujes lasku, city, dotyky viacerym,.... je toho este urcite viac. Hlavne sa neboj a "ucte sa" najst si chvilku iba pre seba, ver mi niekedy to vobec neni jednoduche , ale da sa to a potom je to veeelmi fajn a prblem neexistuje :)

meduska

Ahoj-tak ja som bola na tom nejak podobne...a nejak som stale mimo-nie tak ako pred tehotensvom a to ma drobec uz 2.5 ROKA...skuste lubrikacny gel a zmnenit polohu-aka ti vyhovuje...
u mna to funguje-ked som poriadne vzrusena..inak to bolí...