lebo staram sa o plet a stale sa mi robi aknee...moja starostlivost je takato rano ked vstanem mam mastnu plet tak sa umyjem ladovou vodou asi 3 krat si oplachnem tvar potom sa poutieram ak mam dake akne tak si to natriem alpou a idem do skoly a vecer sa osprchujem ajj tvar vycistim mydlom potom si dam daky cistiaci krem od AVONU a zmyjem to studenou vodou a idem spat....poradte v com rovim chybu a stale sa mi robia take podkozne co sa nedaju vytlacit....alebo napiste mi sem vasu starostlivost o plet kto ma mastnu ple..mam 17 rokov...
moja starostlivost o plet poradte ci je dobra?!
Myslim,ze ranne "cistenie" ladovou vodou nestaci,to pouzivaj antibakterialne mydlo rano aj vecer.Pri cisteni tvori nezanedbatelnu cast aj peeling,ktory odstrani zrohovatene bunky.Po umyti si tvar ocisti tamponom navlhcenym pletovou vodou(tiez atb s obsahom kys. salicylovej).Osvedcila sa aj borova voda a sýrové mydlo.Po tomto ukone si tvar natri hydratacnym kremom na problematicku plet.Akne si nevytlacaj nasilu,hlavne v tvojom pripade,ked sa to ani neda.Ak ide o acne vulgaris a comedonica,hlbkove a mechanicke cistenie je ucinne,avsak v tvojom pripade si mozes narobit viac skody ako osohu.Na noc si natieraj tvar pytiolovou mastou,ta pomaha na bolave akne.Stravuj sa zdravo,aj ked vedci zistili,ze strava sa nepodiela v takej miere na vzniku akne,ako bolo popisane.Ak bubu tvoje problemy pretrvavat,navstiv koznu,ktora ti isto pomoze predpisanim vhodnych lieciv:)