pozname sa

allla

ahojte..ja som s ppp zacala v 13tich pred rokom mala som 42kg a meriam 160cm..no a ja som sa videla trosku tucna ale myslim ze preto som s tym zacala ze mi mamka stale hovorila ze som chuda ..stale...moja sestra dvojicka ma 44kg a nevyzera byt chuducka taka priemernejsia bola od mala...no teraz mam 37kg ale nikto v rodine nezistil doteraz ze mam ppp...mamka sa mysli ze som chuda od prirody ,no a ja nikdy neviem rozoznat kedy je dievca anorekticka a kedy je skutocne taka od prirody...INAK NEVIETE AKE SU PRIZNAKY NA PPP?JE PRAVDA ZE PPPckarky sa skoro rano prebudzaju?je to hlupa otazka ale vraj je to priznak

pusate

tak ja neviem,čím to bolo,ale ked som mala ja ppp,tak to rozpoznali všade,či už doma ,v škole aj v meste po mne cudzí zízali a detiská pokrikovali,že suché špáradlo,anorektička-zje 1jablko za deň-haha,a takto sa mi vysmievali,alebo že -hej ty akože deviatačka(vtedy som chodila do 9.triedy),prečo si taká suchá?čo nežereš?....a tak

Summer_

Ja som mala anorexiu 2roky a jeden cas aj bulimiu. No okrem mami a vtedajsieho priatela si to nevsimol nikto. A ani ten priatel si nebol isty. V skole by ich ani nic take nenapadlo. Takze si myslim ze sa to neda rozpoznat vzdy. Ale zase je pravda, ze som vtedy nemala pri sebe nikoho s rovnakym problemom, takze neviem ci taka baba by to rozpoznala, ale urcite by ju to napadlo skor. Nastastie dnes som uz dalo by sa povedat celkom zdrava. Rok po nemocnici a drzim sa :)

evcca

chcela som dnes oslovit alicu u nas na oddeleni, kde si robi prax, ale nesla som za nou, hoci aj ona mozno tusi o mne a mojom probleme s jedlom. vraj sa vyjadrila, ze by chcela byt tak chuda ako ja. je mi jej luto, lebo je sikovna a trapi sa. pripomina mi seba. ked som bola ja sama zo svojou chorobou tak som uz pocitovala tuzbu aby sa ma niekto ujal a povedal mi, ze vie ake to je.

kyblik

aha, tak uz aj ja rozumiem ako si to myslela:) tak to ano, podla takychto impulzov to vieme rozoznat (aspon nejaka vyhoda PPP) :))

gabina

Tak potom som to zle pochopila, evcca.-) Jasne, ak mas skusenost s PPP, na zaklade istych znakov si vsimnes "podozrivu" babu skor, ako laik. Uznavam.-) Len u mna to rozpoznanie na ulici nejako nefunguje. lebo som sa velakrat zmylila aj pri ludoch, ktorych som poznala viac. Aj ked - teraz si spomonam...mam kamaratku, ktora bola v jednom obdobi vyslovene chuda oproti tomu, ako sme ju poznali. Hned som vravela manzelovi, ze ta teda musi "blbnut". Vsetci si to zdovodnovali nejakymi inymi sposobmi, len ja som bola presvedcena...V lete sme sa stretli znova, cakala babatko. A dali sme sa poriadne do reci. Mala v tom case, o ktorom som pisala, anorexiu. Priznala sa.-)

Alternativa

No, neda sa to presne urcit, ale pravdepodobnost "trafenia" PPP napr. u okoloiducej u mna je velka. Fakt je, ze som vnimava k ludom, vsimam si na nich to, co mnohi povazuju za nepodstatne a nevsimam si to vraj dolezite. Napr. neviem, co mala oblecene holka, ktoru som nahodne minala na ulici, ale vsimnem si zivot alebo nezivot v jej ociach, smutok v tvari. Dovodov moze byt pravdaze viac, nielen PPP. Oci su pre mna zrkadlom duse a PPP velmi poznacuje prave dusicku, ach jaj. Prijemny den vsetkym v teme

evcca

nehovorila som o tom, ze rozpoznam babu na ulici, ze ma ppp. myslela som na typicke spravanie, ktore inym unika, ako uz spomenute cervene oci, odrete hanky, neustala kontrola sa v zrkadle, manipulacia s jedlom- to je vymakana vec. su to znaky, na ktore su baby s ppp citlivejsie, ako niekto, kto nema sajnu o tom, co je to manipulacia s jedlom.