Hmm,nikdy by som tomu neveril ze sa to moze stat mne ale je to uz tak.Najprv som sa len smial ked mi to priatelia hovorili ale dnes uz to viem celkom isto aj sam ze som paranoik.Niekedy uz prichadzam do stadia sialenstva a neprajem to zazit nikomu na svete.
Paranoia-asi zosaliem alebo uz som zosalel!!!
ak mas naozaj taky velky neprekonatelny strach rob s tym nieco, zacni sa liecit pre svoje dobro, alebo skus to prirodnou cestou ako ti poradil RNG, ked nechces lieky
Ano je to strach z toho ze ma niekto znova zradi,viem ze by som sa mal liecit ale som tu a neviem ci to bude mat nejaky vysledok zacat terapiu z anglickym doktorom aj ked moja anglictina nie je az taka zla ale samozrejme uz zase no doveruj mu. Aj ked si uvedomujem ze by som nemal hadzat kazdeho do jedneho vreca
Paranoia je tiez mozgova porucha vuplyvajuca z nejakeho inbalancu(nerovnovahe) neurotransmiterov alebo hormonov. Samozrejme je to znacne ovplyvnene kvalitou spanku, stresom,psychologiou ba aj vyzivou.
Typicke doplnky na mozgovu cinnost su B vitaminy, mineraly(vapnik, horcik, sodik draslik litium), nootropics a polotovary na hormony a neurotransmitery(st John's Wort, 5-HTP, L-DOPA, SAMe)Pomocne su aj niektore caje na ukludnenie a spanok(valerian, kamilky, pastierska kapsicka, chmel,passiflora,hibiscus)
Pravdepodobne ale najviac robi spravna psychologia a pozitivne myslenie.
Mechanicky na to je mozne pomoct pravidelnym cvicenim(yoga, thai chi) a rozhovormi s ludmi s talentom na ukludnovanie a prinasanie optimizmu a pozitivneho myslenia, vcitane profesionalov s tymto talentom.
A mas nejaku zlu skusenost,ktora to cele odstartovala alebo to v Tebe postupne dozrelo do takehoto stadia?Plusom je,ze si to,ako vravi lencok1,uvedomujes...
Moj problem zacal prakticky asi pred rokom pracujem v zahranici konkretne v GB cize fantazia,krajinka v ktorej si ludia myslia ze su najlepsi a najchytrejsi na svete nie som rasista ale po tom co som tu zazil uz mam na anglicko svoj pevny nazor,ako krajina ekonomiky nemam nic proti ale obyvatelstvo?to uz mi teraz ide hore krvny tlak.
hlavne zacni svoj problem riesit, nemas na co cakat, hlavne je ze si to uvedomujes!!!potom na tom nie si az tak zle
Ak som spravne pochopila,koren Tvojho problemu je paranoidny strach,porucha z toho,ze Ta (zas) niekto zradi,oklame?
ja som zazila nieco podobne...aj ja mam strach z ludi, z miestnosti kde je kopec ludi, mam depky, atd...no ja sa liecim a klop klop pomaha mi to...stevko podla mna by si co najrychlejsie mal nastivit psychiatra, je to uplne normalne v tejto dobe, nemusis sa toho bat...cim skor ho navstivis tym lepsie, ak ta to tak depta...
ako sa to prejavuje?napr.uz nedokazem zvladat ani zamestnanie,nadokazem uz ani nadobudnut ani nove znamosti,pretoze prakticky uz nikomu ani nedokazem verit,mam normalne chorobny strach ked som v miestnosti plnej neznamych ludi a tie bludy co sa mi snivaju to uz radsej ani nekomentujem prosim!!!
Stevo,mohol by si prosim ta aspon nacrtnut problem?Aspon trosku...nevieme,ako to zacalo...