je to normalne,aby mi opuchla cast lica a scervenala ked mi dnes zubar vytrhol zub???vdaka za odpoved a pomoc
Opuch po vytrhnutí zuba
Dobrý den, chcela by som poradiť, v pondelok my zubárka trhala zub, ale nešlo to ľahko, lebo mám vraj noc silné korene a tak my musela uvolnovať tlak, pričom my niečo tlačila do zubu niečo ako ihlica tým my to uvolnovala, musela preto lebo my zub dokámala, nakoniec to vytrhla ale pritom my dotrhala celé dasno. Aj peru mám natrhnutú, jatyk, ale ide o tom že pred tým ako my trhala zub my hnisal ale teraz tiež trohu hnisá, aj ked ho už mám vonkum aale okolo celého toho dasna co my natrhla celé my okolo opuchlo, zdá sa my to ako infekcia ale rodicia vravia ťe ma to bolí preto, že natrhla dasno, a ešte sa ccem soýtať ohladom toho hnisu, či stačí ked si to budem vyplachovať repíkom a či je normálne že m to opuchlo okolo dasna. Dakujem, budem rada ak dostanemnejaké rady.
tak potom uz len pretrpiet tu bolest...ono ti to prejde, neboj sa, len musis chvilu vydrzat. je tam potrebny ten proces regeneracie a rekonvalescencie..ak by ti bolest aj opuch pretrvaval viac ako tyzden od vytrhnutia, tak by som na tvojom mieste navstivila zubara. a ozaj - to ti trhali na pohotovosti ze? lebo sa ti potom nedivim ze ta vsetko boli a mas opuchnute, sukromny zubar by ti to urobil menej drastickejsie.
Skusala som si dat ibalgin po vytrhnuti a vcera dnes zatial nie..tak uvidim.Nechcem do seba cpať lieky
luiga
mne ked zubar trhal zub, tak som mohla jest cokolvek ale zakazal mi usta vyplachovat harmancekom, aspon tie prve dni...ze si to sama mam nechat zahojit, nicim do toho neist, cakat pokym sa nevytvori zrazenina a samo sa to nevylieci. je pravda ze som nemala lice opuchnute a ani ma nic nebolelo. ale myslim ze bolest je uplne na mieste. minule mi jedna pacientka v lekarni tiez vravela, ze mala nieco podobne ako ty po vytrhnuti zuba..hryz aj pi vsetko na druhej strane, mozes cokolvek co ti prejde ale pozor na tu zrazeninu. viem ze je to hnusny a taky zvlastny pocit ale ono to prejde. tusim po takom tyzdni ale to som si uz nie ista. na bolest by som ti poradila mozno nejake analgetika: co ja viem napr. valetol (ten si pytaju na zuby, ale mne moc nezabral), nalgesin je zo silnejsich, ten by som ti aj odporucila alebo je tiez mig400 s rychlym nastupom ucinku ci voltaren actigo. proste ak mas doma nejaky liek od bolesti, tak si ho daj. zvycajne zvyknu posobit 4 hodiny, tak si potom mozes davat kazde 4 hodiny 1tbl a dobre by bolo po jedle aby si si chranila svoj zaludok a az tak ho nezatazovala
Dobrý deň.Chcela by som vedieť či je normálna bolesť lícnej kosti po vytrhnutí 6-ky v pravo hore.Trhali ju vo štvrtok v noci a dnes je sobota a mám to líce trochu spuchnuté a na dotyk ma bolí kosť a všetko okolo vytrhnutého miesta.A ešte čo mám jesť a piť aby somto nepodráždila ešte viac.Ďakujem za odpoveď.
mne vyberali naraz tri osmicky v narkoze, z toho dve boli este neprerezane, cize mi to museli rezat a vysekavat, ale kamarat lekar mi poradil este pred operaciou lieky proti opuchu. vsetci ma strasili aka hroza ma caka, ale asi aj vdaka tym liekom som bola opuchnuta len trochu, inak tam vsetci chodili opuchnuti ako bambusy. ale pokial viem, po vytrhnuti zuba je opuch vzdy, nemuselo ti v dasne nic ostat, proste je to zasah a organizmus sa brani, skor by som si vsimala nejaky dramaticky vzostup teploty, to by znamenalo, ze nieco nemusi byt v poriadku. teplota moze trochu vystupit, ale ak by to bola horucka, chod k lekarke, aby si predisiel zbytocnym komplikaciam. ake mas lieky na bolest?
Jasom mala tiez opuch, trval tri -4 dni, ked sa jednalo o to ze v zube bol aj zapal, a koren bol dlhy je to normalne.Vytrhnuty zub boli a dasno opucha, ak by si to mala dlhsie ako tyzden tak chod za lekarkou, inak je to normalne
Uvedené príznaky sa môžu vyskytnúť vtedy, keď zostal kúsok zo zubu v ďasne - ak ho zubár celý nevytrhol. Ak problémy neprejdú, treba ísť o5 k zubárovi. Mala som podobné problémy.