Kolena! Dá sa s tým niečo ešte robiť?

Príspevok v téme: Kolena! Dá sa s tým niečo ešte robiť?
ashly

Ahojte..mam taký problém s kolenom...v detstve som hrala tenis robila som baletku chodila som na gymnastiku a neskôr prišla tanečná...aj latinské tance aj hip hop..na tenise skoro každý druhý tréning sa mi vyskočilo koleno.. najprv som si to nevšímala ale teraz som musela prestať s tancom pretože na tréningu sa mi vyklbilo koleno uplne :(.. chirurg mi povedal že žiadne už činnosti..a športy LEN s ortezou.. no neskutočne som bola na dne s toho..pretože TANEC je pre mna všetko!.. brala som Chondroitin..na ktorí som zle zareagovala tak som ho prestala brať..myslíte že s ortezou by to malo nejaký zmysel?...Dakujem

RNG

mariaa, na to si musis najst odbornika miestneho, ja zijem v USA a nepoznam lokalne podmienky na Slovensku
Ak hladas dobre doplnky na klby, mozes ich najst aj v mojich obchodoch, mnohomich nie je na cenniku na nete, treba si pytat od predavaciek alebo konatelky.
Na precistenie a regeneraciu pecene som castejsie spomenul protokol dr Berksona, opakujem
900 mg sylimarin
600 mg alfa lipoicka kyselina
400 mcg selen(organicky viazany)

mariamaria

RNG a milco mozte prosim vas presnejsie odporucit o ake pripravky sa jedna a kde ich dostat???moj muz ma pravidelne problemy s kolenami jumpers knee...atd atd...ma nieco aj so slachami...a milco veruze mas pravdu s tou pecenou...on mal mononukelozu,takze malo to urcite dopad aj na kolena a klby vseobecne...esteze si to tu spomenul...hned ho na to upozornim...brava Flavobion na precistenie pecene raz za mesiac...ale co viac by mohol prato robit???prosim napiste ake preparaty akde to mam kupit ...dakujem kraaasne...manzel je sportovec taktiez :(

grizli

rad by som vedel co je dobre na kolena k artrostopu, ake enzymy...pretoze glukosamin ma chondroitin tiez a aj bosvelinu ..MSM viem co je to sa da kupit .ale ake enzymy...

milco

problém s kolenami a šľachami je následok zlej funkcie pečene,je narušený metabolizmus síry, preto tá reakcia na chondroitín,tam je príčina,ktorú by si mala riešiť,

RNG

Raz som na podobnej teme spomenul prolotherapiu(proliferacia=rozmnozovanie)
Pozostava z jemneho pichania ihiel namocenych do napr rybacieho oleja alebo inej jemne drazdivej latky do oblasti oslabenych sliach, co vyvola zvysenu aktivitu hojenia a regeneracie a tym zosili slachy.
Obvykle sa jedna o 20-40 jemnych vpichov a opakuje sa to tyzdenne, az kym sa nedosiahne potrebne zhrubnutie=vybudovanie sliach a puzdier.

RNG

Na chondroitin reaguje privela ludi, naviac pre vacsinu je nevstrebatelny(privelka molekula), Glukosamin je uspesnejsi-vyse 50 % uspechu, co sa zvysuje pridavkom enzymov a MSM.Lepsia je tekuta forma.

Najlepsie doplnkove formy mukosacharidov(polotovarov na klby a slachy) su vytazky zo zelenej musle(Novy Zealand, az 94% uspesne, podla vyskoumnuch dat z Novozealandkou vladou sponsorovanom vyskume.

Inac pre mladsich ludi, zivocisna zelatina, dobre povarene gliky a hydrolyzovane=rozvarene slachy su dostatocne pouzitelne na regeneraciu. Potom staci len MSM a enzymi.

Za neustale poskodzovane klbov a pretazovanie tela sa plati.