Podľa Výnosu MV SR č. 62/1994 v znení Výnosu č. 13/2001 o stredných odborných školách PZ môžu na škole študovať iba príslušníci Policajného zboru, ktorí majú ukončené úplné stredné vzdelanie alebo úplné stredné odborné vzdelanie. V praxi to prebieha tak, že občan musí byť najprv prijatý do služobného pomeru príslušníka Policajného zboru a potom je vyslaný na našu školu, aby získal policajné vzdelanie. Štúdium na škole je organizované ako pomaturitné kvalifikačné štúdium v študijnom odbore bezpečnostná služba a jeho úspešným ukončením získavajú absolventi základné policajné vzdelanie. toto je tex zo Sterednej odbornej policajenj skoly v KOšiciach čiže moaj otázka ako sa stat členom olicajného zboru
Chcem sa stat policajtom
ked vidim policajtov v akcii alebo s nimi komunukujem, nezda sa mi zeby mali super fyzicku alebo vynikajuce znalosti z ktorehokolvek oboru..
Carie ja nejazdim 150 mimo mesto, ale zda sa mi blbost na ceste mimo obce (napr. mezdi Salou a NZ) kde je cesta skoro ako dialnica ist 90. Ked tak aspon 100. Okrem toho ked ma namerali bolo to o 16 co znamena 106 nie 150 a viac. Ak sa drzis teorie ze kto prekracuje rychlost je potencionalny vrah, tak to je potom kazdy jeden vodic. Neexistuje jediny, ktory by rychlost neprekrocil. Skus ist z BA do KE podla predpisov a garantujem ti ze pod 10 hodin to nedas...
podla mna kvalitne informacie najdete na www.specnaz.cz
aj o prijati
vo fore inak aj o vselicom inom. odporucam!
Na policajnu skolu a teda do zboru sa len tak lahko nedostanes. Su tam velmi narocne psychotesty, trvaju zhruba 6-8hodin. Fyzycke previerky tiez nezvladne hocikto ale da sa.. No a samozrejme musi byt aj uroven slovenciny dobra, ved je tam aj jazykova skuska. Celkovo ked si to porovnam s prijimanim policajtou v inych krajinach ako je napr. Francuzsko alebo Anglicko, tak u nas je to pre adeptov daleko tazsie prejst uspesne skuskami. Dokonca v tich krajinach nemusis mat ani ich obcianstvo ale vediet dobre jazyk..
rodrigez: mna skor zajima, kto moze jazdit rychlo ako blazon a zabijat nevinne obete ako zitny! aj ty si potencialny vrah a urobili by lepsie, keby ti vzali vodicak aspon na 5 rokov!