Petechie - RNG

Príspevok v téme: Petechie - RNG
angela

Asi pred rokom sa mi vytvorili na rukach petechie,zaujimalo by ma z coho vznikaju,kedze som bola na koznom aj u hematologa a bolo mi povedane ze je to dedicne,alebo nedostatok vitaminu C.Co si nemyslim,lebo to v rodine nemame a vit.c jem pravidelne.Citala som ze to mozu sposobovat nejake virusy,infekcie.Ale ake????Je mozne ze by to 2 lekary prehliadli? Dakujem za odpovede.

ivussa

Dobry den, prosim Vas čo znamenaju vyrazy: subkardiálna oblasť v retroflexii, jazierko s prímesou žlče, pylorus nedoviera (??? ) dakujem pekne
- este nemam vysledky a odoberali histol. na celiakiu,a helikobaktera.

RNG

Na to, aby zlc isla spravnym smerom a nevracala sa do zaludka treba brat dostatok mikrovlaknin.Zlc sa do nich nasiakne o pokracuje spravnym smerom von.
Inac zlc po case uplne znici zaludok.
Zaludocny maz ochranuje zaludok proti kyselinam vyborne, ale nie proti alkalickej zlci
Odporucam pripadne brat aj kyseliny a enzymy, lebo zlc sa natlaci spiatocne do zaludka casto z toho, ze v dvanastorniku a tenkom creve sa vytvara privela kvasnych plynov, kde sa zo zaludka nedostatocne natravena potrava pre nedostatok kyselin dostane do criev, s rozmnozenymi kvasnymi, hnilobnymi a inymi mikrobami, ktore mala dostatocne silna kyselina v zaludku znicit.

Na hojenie zaludka pomaha brat adaptogen DGL, pozut 2 tabletky 15 minut ptred kazdym jedlom.

Mia_11

RNG vedel by si poradit, nieco na žalúdočné petechie ? Dnes som bola na gastroskopiu a vraj tam mam vela petechií a jazierko s prímesou žlče :( dala mi doktorka na to tabletky ale rada by som si nechala poradit aj od teba. Ďakujem

lenka739

Zdravim..chcem sa opýtať,ked ma neznesitelne svrbia tie miesta,kde sa tvoria petechie moze to sposobovat alergia?

RNG

Zabudol som dodat, regeneracia krehkych stien vlasocnic a ciev do pruzneho stavu vyzaduje rozne antioxidanty(vytazok zo zeleneho caju(polyfenoly), hroznovych semien(proantocyanids), cucoriedky, cierne ribezle, farebne zeleniny(karotenoidy),alfa lipoicka kyselina, samozrejme vitamin C a E,a mnozstvo inych.

RNG

petechiae su drobne cervene bodky nas kozi sposobene prasknutymi cievkami, vlasocnicami, mozu byt dosledok nizkeho poctu krvnych platniciek(trombocytopenia), bocny ucinok niektorych liekov, vysledok zapaloveho procesu ciev(vaskulitis)sposobeneho virusami, krote mame bezne v tele alebo niekedy zriedkavo aj meningicoccemia a leukemia.
To vsetko by malo byt vidiet na krvnom teste, teda okrem virusovych a zapalu ciev.
Vlastne aj zapal ciev ma zaklad vo virusoch.
Ak lekari nebasli nic v krvnom obraze, je to vysledok virusovych a na to treba zvysit imunity proti virusom.
Tato tema sa opakuje v rozlicnych verziach(herpes, hpv,mononukleoza,chripky...)
Ucinne prostriedky, opakujem znova a znova:
selen 400 mcg
zinok 50 mg
probiotika s L.Bulgaricus
baza, astragalus,echinacea,aloe
Vitamin C
a silnejsie :
extrakt z olivovych listov, koloidna strieborna voda, extrakt z huby chaga(befungin), betulin,larrea tridentata