REKTOSKOPIA-

dagmar

no,touto liecbou to moze uplne zmiznut,len je potrebne,aby si nejedla hlavne masove vyrobky,lebo tie su najskodlivejsie pre creva.maso sa velmi pomaly travi a dlho hnije v crevach,potom ten hnilobny proces robi zapalove loziska a z toho potom vznikaju polypy a neskor rakoviny...ale neboj,mozno ozaj o nic take vazne u teba nejde.

dagmar

som sestricka,ale mam mudru lekarku,takze som sa vela naucila:-)))takze:tie hlienove hnacky,tak dobre,ze si mala antibiotika...ale mala by si este vybrat tuto kombinaciu liekov:doxybene+entizol+ranisan+cierne uhlie.aspon 10dni v kuse kazdych 12 hodin...skoda,ze si nemala robenu sedimentaciu a ten marker,co som napisala,lebo ten gynekologicky,to bol CA125 a ten traviaceho ustrojenstva netyka...tato liecba je velmi potrebna,lebo aj drobne zapaly,ked su v crevach ti vylieci..

salonka

na histologiu nic neposielali. zivotospravu sa snazim mat dobru, som stihla,maso jem len malo,predtym som sa o to nestarala ale nemyslim ze by som sa prejedala.ale aj tak sa bojim. aku kombinaciu liekov mam brat?-teda na precistenie,ci co? mas s tym skusenosti-vedomosti?krv som vtedy mala myslim v norme, aj crp, ale sediment mi nerobili, zelezo neviem ci robili. markery nerobili, ale poto na gyno preventivke mi robili a povedali ze vraj v poriadku

salonka

dagmar neviem kedy sa zas dostanem na net tak ak si tu ozvi sa. no ja som sla z krvacanim z konecnika pri stolici a tiez som mala asi 3 tyzdne hnacky krce s hlienami,no brata som antibiotika sirokospektralne tak to mozno mohlo byt z toho tie hnacky z hlienmi a mozno sa mi tym vtedy zhorsili hemoroidy a zacali krvacat. na tej rektoskopii asi tak mesiac a pol po tom som mala na rekto len drobne nezapalene vnutorne hemoroidy/uz mi nekrvacali/ a ani hnacky som uz nemala, no a tu granulaciu-teda bolo napisane presne uz nepamatam no v zmysle ze granulacia pritomna minimalne, tak neviem, nevysvetlili, ani nic dalej neodporucili . rekto bola vraj do hlbky 20 cm,ale neviem kde bola ta granulacia,...a bolo to uz skoro pred no asi aj 10 mesiacmi! dagmar, ty si lekarka,? ci zdravotacka-sestricka?dik

dagmar

...ale granulaciou mohli mysliet aj to,ze ta krcova zila je odpuchnuta,cize ked mas hemoroidy,a mas to v akutnom stadiu,vtedy to moze byt velmi granulovane...chapes...a ked teraz je tam minimalna granulacia,tak je to v klude...boze,nechcem ta strasit.len kedze si sla na rektoskopiu,tak asi mali dovod...

dagmar

Ahoj,teraz som si len sadla sem.Takze:granulacia preto nieje dobry nalez,lebo moze to znamenat bujnenie tkaniva a bujnenie znamena nabeh na nadorove ochorenie.Snazim sa napisat to velmi jemne,aby som ta dopredu nevylakala.Preto som sa pytala na vek,lebo u velmi mladych to byva neobvykle.Takze:nelakaj sa,najdi si hlavne normalneho lekara,ktory bude mat zaujem ti vysvetlt o co ide.Na histologiu ti neposielali vzorku?...taketo veci zvyknu byt pri zlej zivotosprave,to znamena,ze prevaha masa v potrave.Mala by si byt teraz vegetarianka,mala by si vybrat este kombinaciu jednych liekov,aby sa ti creva poriadne vycistili.Ake mas krvne vysledky?zaujima ma krvny obraz,sedimentacia,zelezo a CRP...vravim,ze nemusi to byt vazne,ale ked si niesu isti,mali by ti zobrat krv na onkomarkery: CEA,Ca19-9...ak mas este nejake otazky,pytaj sa..pa