gynekolog povedal mojej známej keď začala krvácať údajne ako tehotná , že mala prázdne polodové vajce čo je však blbosť čo si myslite ? je tu nejaký lekár ?
prázdne plodové vajce
Vždy je lepšie, ak sa maternica vyčistí sama, kyretáž je zásah do organizmu, neraz spôsobí i komplikácie pri ďalšej tehotnosti. Preto čakajú, či sa príroda rozhodne konať sama.
Prvotná voľba je vyčkávanie, buď to zariadi príroda, alebo lekár, alebo sa mimi rozhodne žiť. Čaká sa, či sa maternica sama vyčistí, alebo treba zákrok.
booze, no prave preto cakal, ci bude treba kyretaaaaaz...citajte pozorne baby.
Aj v týchto prípadoch sa nejaký čas čakalo, je možnosť, že žena sama zárodok vyplaví s krvou a ak sa maternica dostatočne nevyčistí, treba kyretáž. No stalo sa aj to, že po týždni sa na sonografii objavila srdcová aktivita plodu, teda dieťa sa vyvíjalo ďalej. V rarnom štádiu je ťažké s presnosťou ohodnotiť situáciu. U mňa čakali a srdiečko našli, bol to ten najkrajší pocit, že mimi žije.
Ahoj, lekár nie som, ale veľa času som preležala na gynekológii s rizikovou graviditou a takéto prípady sa tam z času na čas vyskytli, ženy to ťažko zvládali, lebo sa už tešili na bábo. Potom im robili kyretáž.
Blbosť to určite nie je, niekedy sa zárodok nevyvinie a v maternici je usídlené len prázdne plodové vajce bez zárodka.