Cely tento rok som mala aj dvakrat do mesiaca mykozu. naraz z nicoho nic na tri mesiace odisla a dnes uz zase svrbenie a vytok. Co mam robit? Som zufala. Na nic to nereaguje...Ci nejem sladke, ci sa preliecim mastami, furt sa to vracia. mam 26 rokov.
Mykoza pravidelna ako hodinky
luci, hak som vysadila aj kvoli tomu pred viac ako dvomi rokmi...Ja vsetky veci okolo mykozy viem, myslim, ze sa vyznam minimalne ako primerny gynekolog, akurat som vyskusala uz VSETKO a stale sa mi to vracia.
mala som podobne problemy niekolko rokov:((, a poviem Vam, v prvom rade pomaha papat probiotika, nepouzivat ziadne gely a nic podobne na int.hygienu( cista voda postaci), obmedzit sladke(pretoze kvasinky ziju prave z cukru), nepouzivat parfumovane hygien.potreby ,pokial mozno nepouzivat pri prani spodnej bielizne avivaz...je toho dost:( mne napr.poradila aj imunol.vysadit antikoncep.ale ved toto vam povie kazdy imunolog, treba ist tam.Vela trpezlivosti!
ale skus ten laktacid radsej vysadit, ja som fakt mala z neho zly pocit. velmi mi pomohol Intima gel, ten je prirodny, oproti Kapucinskemu kostolu v BA ho kupis. a tie probiotika nasad. a este ze proti mykozam sa da pouzit autovakcina, hovorila mi gynekologicka, ale neviem o tom viac
Dobre probiotika problemy okolo kvasnych infekcii obvykle vyriesia.
Pomozu aj vyplachy(GSE, koloidna strieborna voda...)
lea, kvoli kvasinkam som lactacyd zacala pouzivat, z toho urcite nie, aj som ho nepiuzivala niekolko mesiacov a nic, ja fakt neviem, z coho sa mi to robi.
nemali ste niekedy tam dole take vyrazky a ako keby trhlinky, ako nie vnutry ale v okoli.. dost to boli, neviem co mam s tym robit raz som to uz mala za daky cas to zmyzlo ale dost dlho to trvalo neviete co to moze byt?
no mne prave laktacid femina robil dost zle. aj ked mi ho lekar odporucal, mala som pri nom mykozy. tak ktovie ci nie z neho, je plny chemie
Aj mne sa zvykla pár krát do roka opakovať, ale už mám asi 2 roky pokoj, odvtedy, čo som začala užívať probiotiká. Na intímnu hygienu používam Fytofontánu gel. Skus si zmeniť lactacyd femina na niečo iné,občas to pomôže.
Ja pomaly normalne placem, myslela som, ze mi to uz preslo:((( Pouzivam lactacyd femina na umyvanie. Inak mna to trapi uz roky, aj ked medzitym som mala pokoj aj rok alebo aspon par mesiacov a teraz zase...Trapi ma to kvoli manzelovi, chceme sa milovat, predsa. Ani si nepojdem kupit masticku uz, uz ma to nebavi. Asi 4 mesiace raz za mesiac som brala fluconazol tabletku a vobec nic mi to nerobilo...
mne velmi pomohol prirodny intimny gel a tiez laktobacily oralne kazdy den 2 tablety