Mám,korelu a uz druhý deň ani nepípla. Vždy si spieva a je veselá. Včera moc zvracala a nebola ani na bydielku. Sedela na dne klietky a vkuse pila. Večer mala hnačky. Je uplne ticho a cely deň spí. Nemyslím,že by niečo zledla ked bola vonku z klietky,skôr to je nejaká viróza,alebo bolo niečo v krmive. Ako jej pomôcť? V okolí 150km nie je žiedny veterinár,ktorý rozumie operencom.
Chorý vtáčik - korela
Ahojte moja korela mala prerasteny zobak spodnu cast ale iba na jednej strane a dnes ked som bol prinej kusla do klietky a ten zobak sa jej odlomil poradte co mam robit hybaju jej nejake vytanminy ???
no, to moze byt vselico, tazko povedat. a co takto veterinar? vtacika treba vidiet, vysetrit. nepada jej nahodou viac perie? ako dlho je uz takto? ked sa obnovuje perie, vtedy moze byt slaba a potrebuje viac spanku a vitaminov. co im davas okrem zrna? mozu si polietat? maju piesok a sepiu? davas ovocie, zeleninu, bylinky.....? kedy a preco si stratil uz jednu korelu, bola chora? existuju aj bakterialne, ci plesnove choroby, ktore su nakazlive, treba mysliet na vsetko.
dobry mam asi 1 rok staru korelu.a doteraz jej nič nebolo ale teraz stale iba sedi na doske ani nelieta poriadne ani neškrieka len sedi ale občas ked sa ide samec najsest tak ona ide snym ale potom si zase sadne a spi .pls,pls, pls neviete čo snou je?? už som prišiel o jednu korelu a nechcem prist aj p druhu !
chudiatko ved ona sa boji nema v klietke nap. hojdacku alebo nieco podobne alebo skus na noc klietku celu zakryt
ahojte. mam korelu ktora kazdu noc ked sa prebudi tak zacne lietat v klietke ale tak ze sa o nu bucha a potom padne. ked ju chceme upokojit ze sa k nej prihovorime tak na nas reaguje ako na cudzich ze sa nas boji. ked ju priatel vybral tak sa tiez bala a vyletela mu z ruk a miesto toho aby lietala po izbe narazila do skrine a padla na zem. a ja teraz neviem ci je niako chora alebo ma len niake chvilkove pobluznenie lebo robi to asi posledny tyzden.ak viete tak mi prosim poradte. Dakujem
ahoj, našej korele sa stalo to isté, ale som prišla na to, čo sa stalo. Našla som ohryzený kvet v kvetináči. Na internete som našla, že je jedovatý. Zvracala, 2-3 dni nejedla, v kuse spala. podávali sme jej len čierne uhlie a vodu striekačkou.
Za pár dní bola znovy fit, a je doteraz, už je tomu asi pol roka. Má v klietke aj piesok na trávenie a brúsenie zobáka, pre tých čo nechcú iné.
ahojte vsetci mam malu korelu ma asi tak mesiec ktora je velmi ospala nevem precoo too je normnalne pije aaj zerie len stale spi aj sa hraje je vesela piska si vsetko fajjn ale niejak vela spi a este k tomu ma zeleny trus cim too asi tak moze byt sposobene ? pplsl psl psl ak niekto viete o coo ide pl spls psl napiste mi bud tu alebo na moj imail julka.farkasovska125@azet.sk pls pls pomozte mi a hlavne jej
ahojte!mam korelu ktorej vcera nic nebolo a neska celi den spi.Nechce ani jest iba ked jej dam pod zobacik vodu tak sa napije. zda sa mi ze tak divne kraca jak keby sa ani moc hybat nemohla neviete mi povedat co snou je?
Prerasteny zobak treba najprv zastrihnut, ale neodporucam to robit svojpomocne, mohli by ste ublizit, pokial nemate skusenosti so zastrihnutim. Veterinar to urobi velmi rychlo a efektivne, treba ist k nemu cim skor. Ak korelka nechce sepiovu kost, treba jej dat vapnikove srdiecka (kupite v chovatelskych potrebach) a konare na brusenie zobacika, najlepsie z ovocnych stromov, pozor, nesmu byt striekane!