Pôrod pri cukrovke

Príspevok v téme: Pôrod pri cukrovke
miroslava 11

Ahojte všetci! Chcem sa opýtať čo je na tom pravdy, že ženy diabetičky rodia cisárskym rezom. Alebo pôrod nemá s cukrovkou nič spoločné?? Uvažujem nad bábätkom, viem že musím mať dobrú glykémiu ale mám obrovský strach pred prirodzeným pôrodom. Radšej by som šla na cisára. ďakujem za odpovede. Pekný deň. Mirka

DiabetikIvo

dee84,

dobré pracovisko, kde je profesionálne veľmi dobre postarané o tehotné diabetičky by Ti mal odporučiť Tvoj ošetrujúci diabetológ.

V tomto Ti osobne moc neporadím, ale skús túto svoju otázku napísať do diskusného fóra "Tehotenstvo a diabetes" servra DiabetikInfo.sk, tu je link: www.diabetikinfo.sk

Držím Ti palce a želám super glykémie počas celého tehotenstva a pekné a zdravé bábätko.

dee84

Ahojte, chcem sa opýtať či je pravda že diabetičky rodia iba v určených nemocniciach? Bratislava. Martin, Ružomberok, Prešov Košice. Vedeli by ste mi o tom povedať viac poprípade odporučiť?

adriana

Ahoj Mirka!Ja mám cukrovku 16 rokov,a od začiatku som na inzulíne.Pred 4 a pol rokom som porodila dvojčatá -chlapcov.Mala som velké šťastie,že som rodila prirodzene,manžel bol pri pôrode,a bol to rýchly,takmer bezbolestný pôrod.Otehotnela som cestou umelého oplodnenia,tehotenstvo som prežila v nemocnici.Všetko to stálo za to,chlapci sú zdravý.Diabetičky vraj väčšinou rodia cisárskym rezom,aj kôli krvácaniu.Chce to velkú disciplínu,presne časy aplikovania inzulínu,stravovanie.Je jedno ako budeš rodiť,najhlavnejšie je,aby si dieťa vynosila,a aby bolo zdravé.Držím palce!

andel

Ahoj Mirka, diabeticky su este pred splodenim babatka na rizikovom tehotenstve. Ja som este nerodila, ale kedze planujeme tak sa vela informujem na tuto temu. Zalezi od tvojho zdravotneho stavu v tehotenstve, mozes si vybrat rodit prirodzene, lekari vsak odporucaju a viacmenej vacsina diabeticiek rodi cisakrsym rezom, nakolko diabeticky maju vacsinou vacsie babatka ako zdrave zeny. Spytaj sa svojho gynekologa a diabetologa, verim, ze ti s radostou odpovedia na vsetky otazky. Kazdopadne, prisna poslusnost je nevyhnutna, aby si bola zdrava ty aj tvoje babo.

rené

Ahoj Mirka, diabetes mám šiesty rok a dcéru som rodila ako nediabetička :-).Na to, aby si mala dieťatko je potrebné mať vyrovnané glykémie a dobrý glykovaný hemoglobín. V každom prípade, budeš pod drobnohľadom lekárov a mala by si byť hodne disciplinovaná pacientka v čase tehotenstva.Otázku, či pôrod cisárskym rezom, alebo klasicky pre diabetičky neviem zodpovedať.Ja som rodila klasicky a bolo to v pohode.Prajem Ti všetko dobré a vyrovnané glykémie:-)