ako ste prezivali laserovu operaciu oci eximerovym laserom, metoda PRK? nemali ste problem s tym, ze ste museli mat tu dobu oko otvorene? lebo ja napr. po mozno 20 sekundach musim klipnut okom, lebo potom ma zacne stipat a boliet a som unavena. pomozu mi tie kvapky, ktore mi kvapnu pred operaciou?
chcem sa este opytat. od septembra mam obojstranny zapal oci. ten sa nezlepsuje ani nezhorsuje. a dost ma to trapi. ked som bola u ocneho lekara v Kosiciach, ktory ma bude operovat, tak sa k zapalu nevyjadril. co mam robit? ku mojej ocnej uz ist nechcem, lebo prave ona, ked som chcela sosovky, tak mi asi dala sprosty druh. totiz som pocula, ze ti, ktori maju cylinder, tak by mali dostat sosovky s cylindrom. mne ocny lekar nameral v Kosiciach -0,75 obe oci cylinder. ved to je skoro -1. kamoska, ktora mala dostat sosovky s cylindrom cakala velmi dlho na tieto sosovky. mohla mi zrak poskodit ocna lekarka? moze to byt komplikacia pri operacii? ci mam ist k inemu ocnemu lekarovi? fakt sa bojim, ze preco mi ten zapal neprechadza. ked som aj mala zapal, tak mi trval maximalne 3 dni. a teraz trva uz od septembra. co mam robit? ist k inemu ocnemu lekarovi? alebo si kupit nejake ocne kvapky? uz som brala OPHTALMO-SEPTONEX, AZIDEX a este nejake kvapky a mast OPHTALMO-SEPTONEX. vtedy mi vsak oci reagovali dost citlivo. boleli ma a stipali trocha. a vkuse ich mam unavene... pochybujem, zeby mi pomohli VISIN ocne kvapky na unavene oci... tak co?
Operacia oci; zapal oci uz velmi dlho
majuška,mala som také isté problémy ako popisuješ - zmeň očného lekára, mne nakoniec po niekoľkých odborných vyšetreniach v nemocnici, nie v očnej ambulancii (tam tie prístroje nemajú) zistili že mám suché oči a to mi spôsobovalo opakovaný a ku koncu už trvalý zápal očí.
Musím si denne niekoľkokát kvapkať kvapky do očí proti suchému oku, ktoré mi predpísal lekár a ktoré boli vhodné pre moe oči - nie všetky kvapký na suché oko sú vhodné prekaždého.
Skús sa ubereať týmto smerom a možno sa ti zápal odstrani.
skusim ten odvar. a kolko dni ho mam pouzivat? kym zapal nezmizne, ze?
Ophtalmo-framykoin mast som skusala takisto, ale takisto ma zacali stipat oci, tak som ju uz prestala pouzivat. Ked som pred rokmi mala zapal, tak mi mast pomohla.
Podstatne je, ze do operacie mi ostava mesiac casu (presne 14. decembra idem) a zapal je este stale tu. A uz sa vazne zacinam bat.
a lekar sa snad preto nevyjadril k zapalu, ze do operacie je este cas. ale ak ti to neprejde tak neviem.
majka, pre ten cylinder to nebude. ja mam tiez v okuliaroch cylinder, v sosovkach nemam a nikdy som nemala zapal. stane sa, ze si zanesies na rukach.... si mala tu smolu. niekedy mozes dodrziavat hygienu ako chces a predsa. a ja dakedy tak narychlo vyberam a cistim, az sa cudujem ze nic z toho nedostanem. proste smola. len sa ti to fakt dlho taha. a ophtalmo framykoin mast si neskusala? to je antibiotikum, dobre zabera. vecer si das a do rana bude lepsie.
Vela karp a zalepene oci su znamka, ze sa zdravy system snazi vycistit prirodzene nejaku ocnu nakazu.
Slzy obsahuju ochranne latky a rozne antibakterialne cinidla.
Ziadne karpy znamena, ze organizmus tratil schopnost si cistit prirodzene oci.
Velke karpy su vysledkom silnej cinnosti slznych kanalikov.
Uplna nepritomnost karp ale znamena nedostatocne cistenie oci, hlavne ked sa k tomu pridruzi ranajsie stipanie a suche oci.("syndrom suchych oci", ako sa to najnovsie nazyva a hojne medikuje drahymi ocnymi kvapkami, ktore treba brat cely zivot)
zvláštne..ešte som sa nestretla s tým,že by velké "karpy" ráno v očiach signalizovali zdravé očká..
Ja pouzivam na stipanie oci koloidnu striebornu vodu. Mam vsade sparay(atomizer) flasticku a ked ma ominaju, miesto brhlenia si spinavymi paprcami si tam streknem. Odkedy to pouzivam nemam problemy ani so stipanim, ani so zahmlenenym videnim, lebo mi to otvorilo slzne kanaliky a rano si nachadzam v ociach velke karpy, ako za detstva; to je vysledok automatickeho cistenia oci v noci slzami, co som zrejme uz vyse 40 rokov nemal poriadne, a pre to som mal rano cervene oci, ako kralik.
Visine je chemikalia, nie zdrave na oci kazdodenne.