Prebijanie dutin

nikinka22

ahojte, obnovujem temu..

mame zistili cystu na spodine lavej maxilarnej dutiny 12x13 mm. Lekar povedal ze toto sa neriesi nijak, ale ze horsie je, ze jej zistili na lavej frontálnej dutine, ze je vyplnena patologickym obsahom a ze to treba operovat..

takze jej budu "prerazat" dutiny, vraj v narkoze...boli to potom? a ma to aj nejake rizika alebo je to bezne bezproblemove a nic sa jej nemoze stat?

plus niekde na internete som citala ze pokial je ta cysta alebo ta tekutina blizko k ociam, ze je to strasne nebezpecne ale viac info o tom najst neviem

vie mi niekto poradit? dakujem

Mayka

zuzicka22 ked tu ešte chodiš tak ,,ake to bolo kad ti ich prepichovali?? lebo aj mna to čaka a len ma zaujíma ako si ty dopadla.:)..ináč ste mi pomohli som si myslela že to bude horšie diky haha:Dale aj tak sa bojím toho..:D

kosa

Lea21,
nepochybujem ze akupunktura by mala byt castou liecebneho uzdravovacieho alebo zdravie udrziavacieho procesu.
jednako, som toho nazoru ze ak je nejaky problem tak jednoznacne treba konzultovat najpr svojho lekara a snazit sa o vsetky mozne alternativy (vcitane akupunktury).
v kazdom pripade, ak ludia maju bolesti, tak treba jednoznacne zistit co sposobuje bolesti, nie tie bolesti tlmit akupunkturou.

kosa

vsevedka,
zial reakcia od vixen87 je typicka pre slovensky charakter-ak nieco narusuje zabehane sposoby, a smrdi to zmenou, tak samozrejme ze robia dotycni vsetko proti, a ak uz nemaju argumenty ktore jednoducho neeksistuju tak pouzivaju klasicky protiargument- OHOVARANIE.
samozrejme ze lekari su tunak a nikto ich nechce vyhodit ani ja.
pravidelne chodievam k mojej rodinej lekarke kde sa pekne porozpravame o roznych veciach, ona si oddychne od celodeneho zhonu, a jak kedze platim poistenie tak to aspon takymto stylom vyuzivam.
vedomosti idu dopredu a napriklad aj damian bol este pred par rokmi nie ze mojim oponentom ale ked som robil urcite veci( pouzival som vodu z vodovodu a mal som specialny filter) tak sa smial z toho co robim...
takze ludia sa zmenia a hlavne potom ak ich urcite veci konkretne zasiahnu, a oni pocitia ze sa vsetko mohlo vyvinut inac a hlavne z lepsim koncom.

vsevedka

Díky kosa za tvoju reakciu na môj príspevok, hoci si už písal asi unavený, v pokročilej, či skôr rannej hodine. Fakt ma potešil, ako protiklad príspevku nejakej vixen87 v téme srdcovo-cievne ochorenia+cholesterol, kde ma označila za revolučne nevzdelanú dámu. Asi by som jej mala poslať kópiu diplomu z Lekárskej univerzity Komenského, Jesseniovej fakulty kde som študovala, hoci nie medicínu, ale magisterské štúdium ošetrov.
Ved ja lekárov tiež moc nemusím, ale pokiaľ má niekto kardiacku diagnózu, tak žiaľ musí brať lieky a chodiť na kontroly, doplnky tu sú ozaj len "doplnkovou liečbou", v tomto prípade by boli vhodnejšie ako prevencia, kým sa choroba nerozvinula. Ale rozprávať ľuďom ako im pomôže jej pomôcka už po prvom použití...

Lea21

ja som mala vazny zdravotny problem s tocenim hlavy, nic nepomahalo, ani najlepsi odbornici, a to som navstivila aspon 10 lekarov. pomohla iba akupunktura, nedam na nu dopustit.

kosa

akupunktura prebija ochrannu vrstvu tela( pokozku a ide aj hlbsie).
tak ako akupunktura, ani punkcija nie je beznym sposobom.

ako hovorim, odbornik musi posudit kedy je to potrebne.
ak to je potrebne, treba sa tomu podrobit.

kosa

akupunktura je dobra ako sekundarny ci tercijalny postup.
pokial ale niekto ma skutocny zdravotny problem treba vyhladat odbornika a zacat problem riesit.

jeden znamy mal 10 sesiji akupunktury, a aj tak ho to neuchranilo pred amputaciou bedroveho klbu a vsadenim umeleho klbu.

dalsia znama ( uz starsia pani) mala niekolko sesiji akupunktury na zlomeninu ruky ( kvoli pretrvavajucim bolestiam), a aj tak skoncila pri dopovani sa chemikaliam proti bolestiam.

akupunkturu musi robit odbornik po uplnom vysetreni.