je pohanka zdrava pre dieta, alebo sa nesmie davat malym detom a aj vyrobky z nej? lebo ja davam od polroka a teraz som pocula, ze deti pohanku nesmu, no neviem preco? obsahuje nejake hormony ako soja cci co,preco? Prosim odpovedzte mi, preco sa pohanka nedava detom. RNG aj ini prispievatelia. dakujem vam
POHANKA !!!
energiu JANG a JING, niekto dostal po hlave a velmi silno :D
dakujem vam vsetkym,flower-nerozumiem tym energiam, teda ta pohanka ma z hladiska jang nevhodnu energiu? teda pre deti? to mi nic nehovori, co to je?
: rng : tebe tiez dakujem za odkazy, pozrela som si
flower!!Prosim ta ake su to tie potraviny yang??PROSIM porad,,na co vsetko su,,,zasvet ma trosku do tohto sveta,,alebo nie je nejaka stranka?dakujem
Pohanka sa pestovala a jedla na Slovensku este v 19 tom storoci, potom ustupila viac vynosnej psenici a razi.
Nepoznam ziadny dovod, preco by nemala byt dobra pre deti, ved vychodniari dodnes jedia "tatarcene pirohy"z pouzitim pohankovej muky a poliaci bezne pouzivaju aj dnes,
Snad by som nepouzival prazenu pohanku, lebo prazenim v nej vznikaju dechty a nicia sa rozne hodnoty.
Ja som za detstva jedol krvavnicky len s pohankou, az neskor ju nahradila lacnejsia ryza(a menej biologicky kvalitna...)
www.mlynsturovo.sk
Cicer(cecci,garbanzo), strukovina podobna hrachu, nie je tiez neznama na Slovensku.
Neobsahuje hormonom podobne latky, ako soja.Je to velmi cenna strukovina.
Niet ziadneho dovodu, aby to nemohli jest deti od 1 roku+.
dakujem za nazory :), no nie som mudrejsia :(
stale neviem teda ci davat detom ci nie a preco.
A este sa xcem spytat ci poznate CíCER-alebo bagovec sa to ludovo vola vyzera ako vysuseny hnedkasty hrach tvrdy a chuti dobre-strukovina, citala som ze zlozenim je podobny ako sója. tak s axcem spytat, ci je tiez tak skodlivy ako soja, alebo je cicer neskodny,teda zravy a mozu ho aj deti??? dakujem
ja som niekde citala, ze pohanka ma sice cenne latky a je bezlepkova, ale z hladiska energii je pre deti nevhodna. ma energiu JANG co je silne stahujuca, ale detom je potreba skor davat potraviny JIN (uvolnujuce, podoporujuce rast). ale neviem to zarucit, ze to tak je.
potrebujem to vediet, vdaka
nikto nema skusenosti s pohankou? please